Skocz do zawartości
IGNORED

oppo 105d v cambridge audio dac magic plus

dariob135

Rekomendowane odpowiedzi

Fakt, aplikacja NAD wygląda profesjonalnie.

Różnica jest taka, że za aplikację NAD płacimy w cenie sprzętu a Daphile jest za darmo ;-)

Poza tym jest dużo aplikacji do Squeezboxa i można sobie wybrać jaką się lubi.

Zrzuty, które zamieściłem to zrzuty ze strony WWW a nie z aplikacji sterującej. A NAD można sterować przez WWW ???? ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

pewnie można tylko po co:) Poczytałem sobie trochę o Deezer Elite, od 15 września jest w USA, ma być na starym kontynencie, podobno szybko. Z opisu wynika, że ma być lepiej niż WIMP HiFi, a cena podobna.

A co to znaczy, że lepiej od WIMP HIFI ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Deezer Elite – bo tak się nowy serwis będzie nazywał – będzie wyróżniał się wspomnianym przesyłem całych 1411kbps. O ile Francuzi zadbają o źródła, może to być pierwsza, tak bezkompromisowa odnośnie jakości, opcja dostępna na rynku (Ora Stream oferuje transfer na poziomie 700-1100 kbps, w przypadku WiMP HiFi trudno precyzyjnie to określić, ale na pewno jest to mniej niż wspomniane ponad 1400 kilobajtów na sekundę)."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ta wielkość transferu nie wpływa na jakość ! Flac to flac czy idzie z prędkością 1000 czy 1400 kbps. Zawsze mamy jakość CD. Gdyby zaproponowali streaming HD to co innego. Ale na to te 1400 kbps nie starczy ;-)

Te jednostki są pokopane ! Wiadomo o co chodzi !

Dziś zamówiłem oppo 105d, jak dla mnie ten klocek na Down dzisiejszy spełnia moje wymagania, jutro jadę odebrać, dziękuję wszystkim za pomocne słowa

Pozdrowienia dla wszystkich

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.