Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście ALL in One jest świetne. Sam mam S1-Pro (nawet go traz sprzedaję) i jest on dużo tańszy od samego Aries'a. Po względem jakości do ceny oczywiście jest dużo lepszy od rozwiązania DAC + Streamer. Ma swoje wady. S1-Pro moim zdaniem gra dużo lepiej od LKS'a(miałem kiedyś tego DAC'a) z laptopem. LKS'a z Ariesem nie testowałem.

Aries jak dla mnie jest drogi.

Aries femto jest wg mnie absurdalnie drogi, do tej pory żałuję, że w ciemno nie kupiłem jak jeszcze dystrybutorem był JPlay, bo wtedy cena chyba 5400brutto, a nie 7900 :(

Mój UDS-3 ``wyleczył`` mnie z chęci poszukiwań.

Z drugiej strony-tak szybko powstają nowe,ciekawe urządzenia.

Triode, a wiesz może czy Ktoś w Warszawie ma również taki streamer, jakaś życzliwa osoba ? cena wychodzi 8000zł bez vatu ewentualnego

bo nie da się go inaczej chyba uruchomić.

...można z poziomu aplikacji na Androida.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Aries femto jest wg mnie absurdalnie drogi, do tej pory żałuję, że w ciemno nie kupiłem jak jeszcze dystrybutorem był JPlay, bo wtedy cena chyba 5400brutto, a nie 7900 :(

Triode, a wiesz może czy Ktoś w Warszawie ma również taki streamer, jakaś życzliwa osoba ? cena wychodzi 8000zł bez vatu ewentualnego

..nie wiem czy to jest aktualne,ale osoba która chciała sprzedać UDS-a jest z W-wy.

Na wcześniejszej stronie jest potwierdzenie.Popytać zawsze można.

Z drugiej strony-tak szybko powstają nowe,ciekawe urządzenia.

No właśnie rozwój tego, co wydawałoby się jest najbardziej oczywiste czyli all in one lub transport z maksymalną funkcjonalnością wcale nie postępuje tak szybko jak mi się wydawało rok temu. Nawet jak się pojawiają urządzenia, to są problemy z kompatybilnością z innymi czy z pełną funkcjonalnością. Lub cena jest absurdalna (dla nas).

..nie wiem czy to jest aktualne,ale osoba która chciała sprzedać UDS-a jest z W-wy.

Na wcześniejszej stronie jest potwierdzenie.Popytać zawsze można.

dzięki,

ale co do auralica mini, to pod linkiem Twoim tj na oficjalnej auralica nic nie znalazłem - jak odalić z androida. wczoraj jak szukałem, to byłe gdzieś napisane, że zaprzestali obsługi androida i piszą nowy soft na html5 i wtedy będzie na oba systemy

Z tego co czytałem sterować można z androida, ale pierwsza konfiguracja musi być z ios

możesz popytać albo poszukać informacji:

Ukryta Zawartość

ponieważ była mowa o komforcie.......kupiłem jako prezent gwiazdkowy tablet.jeżeli potwierdzi się wysoka jakość-wybrałem dla siebie taki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakie?

Brak natywnego Tidala, słabsza jakość dźwięku. Aplikacja Auralic'a jest lepsza od JFenga. Podejrzewam ,że Aries mini nie zagra lepiej niż JFENG, ale nie testowałem tego urządzenia. Edytowane przez dfx5

Ja laptopa chcę się pozbyć za wszelką cenę. Jednak odbiera on przyjemność słuchania. Nie mówię o jakość dźwięku, a obsługi, przyjemności obcowania ze sprzętem.

Mam już w domu ariesa mini, ale czekam aż pożyczę iphona, bo nie da się go inaczej chyba uruchomić.

Testowałeś ariesa mini ??

Daphile jest rozwiązaniem. Ma wszystkie serwisy obsługa z byle czego od telefonu po przeglądarkę w smart tv. Teraz są jeszcze apki na androida które funkcjonalnością biją wszystkie inne. Kupujesz małego PC za 200 zeta i masz świetny streamer

Daphile jest rozwiązaniem. Ma wszystkie serwisy obsługa z byle czego od telefonu po przeglądarkę w smart tv. Teraz są jeszcze apki na androida które funkcjonalnością biją wszystkie inne. Kupujesz małego PC za 200 zeta i masz świetny streamer

Niestety jakość dźwięku z takiego rozwiązanie nie jest lepsza niż z laptopa, czyli kiepska.

Użytkownik abcd dnia 26.11.2016 - 11:10 napisał

Jakie?

Brak natywnego Tidala, słabsza jakość dźwięku. Aplikacja Auralic'a jest lepsza od JFenga. Podejrzewam ,że Aries mini nie zagra lepiej niż JFENG, ale nie testowałem tego urządzenia.

Miałem 2 Fengi na AKM-ach i Sabre. Na minus dodam jeszcze brak gapless chyba , że się używa jako DAC przez USB (wersja AKM). Na plus obsługa plików ISO-SACD i dobre brzmienie. Ja przeszedłem na Ariesa Femto ze względu na funkcjonalność. Lighting DS na iPada nie ma sobie równego, a przerabiałem już trochę aplikacji włącznie z omawianym Fengiem , Luminem, Coctailem i aplikacjami na Linn-a. Jedynie co działa wg mnie lepiej to Roon i Aries jest właśnie urządzeniem Roon Ready. :)

Edytowane przez moniek

Potwierdzam, nie zaprzeczam, używam :-)

PS.

Ponoć i z Ariesa Femto można jeszcze wyciągnąć więcej brzmieniowo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miałem 2 Fengi na AKM-ach i Sabre.

Żeby być sprawiedliwym to muszę przyznać,że w tej cenie Fengi nie mają rywali.

Żeby być sprawiedliwym to muszę przyznać,że w tej cenie Fengi nie mają rywali.

A jakiego Daca masz podjętego pod Ariesa, że jest lepiej vs chińczyki?

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

A jakiego Daca masz podjętego pod Ariesa, że jest lepiej vs chińczyki?

Też from China - Auralic Vega

• 2 tygodnie później...

W LKS'ie wymieniłem OPA w sekcji RCA na Muses 01. Polecam bo słucham po RCA.

Po zmianie OPA, robiles regulacje?

Jesli tak, czy jest konieczna?

Hej, Nie robiłem regulacji. Wydaje mi się niekonieczna. Sprawdzę jak znów zdobędę miernik. Mój poszedł w diabły.

Hej, Nie robiłem regulacji. Wydaje mi się niekonieczna. Sprawdzę jak znów zdobędę miernik. Mój poszedł w diabły.

Dzieki za info

Pozdro

W LKS'ie wymieniłem OPA w sekcji RCA na Muses 01. Polecam bo słucham po RCA

Ja po wymianie na Muses 02 sprawdzałem i nie trzeba było robić regulacji. Z 01 prawdopodobnie też będzie podobnie.

Gdzie najlepiej kupic muses01?

Allegro?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez panerai_47

Z lks-a gram po rca. Czyli wymieniam opampy, ktore sa blizej scianki tylnej?

Tak naprawę można by wymienić i jedne i drugie (sygnał do RCA biegnie przez 2 pary). Np OPA301 przy zegarze (2 sztuki) i Muses 01 (2 sztuki) przy ścianie tylnej.

Ja miałem OPA301 wymienione i od razu mi coś nie zagrało. Wtedy wyszła sprawa regulacji ale już wróciłem do oryginalnych OPA w sekcji I/V i potem nie ruszałem. Kiedyś może spróbuję Sonic Imagery jak poleca boob z head-fi.

Edytowane przez tribon

Tribon, dzieki. Wlasnie przeczytalem, ze nie ma sensu wymieniec na opa301. Robiles jeszcze jakies inne mody w lks?

Edytowane przez panerai_47

Wg mnie jak najbardziej jest sens wymieniać na opa301:)

Nie uzywam lks jako pre.

Jesli ktos mialby pozyczyc opa301 na probe.

Ktos tez pisal, ze wiecej daje zastosowanie ifi usb niz opa301

Imo większy wpływ opa301. One są na konwersji, także nie ma znaczenia czy używasz regulacji głośności czy nie.

Robiles jeszcze jakies inne mody w lks?

Tak, wymieniałem Amanero na bardziej wypasione z bardzo precyzyjnymi zegarami i osobnym zasilaniem. Jest opis w tym wątku.

Imo większy wpływ opa301. One są na konwersji, także nie ma znaczenia czy używasz regulacji głośności czy nie.

A jak prad podkladu dla opa301, regulacja potrzebna?

Tak, wymieniałem Amanero na bardziej wypasione z bardzo precyzyjnymi zegarami i osobnym zasilaniem. Jest opis w tym wątku.

Chyba dla mnie zbyt skomplikowane :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi