Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak się na mx1 instaluje programy chodzi mi o buble , bo nie ma sklepu googl

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

MX1 ma normalną przeglądarkę...

trzeba tylko pobierać ze sprawdzonych źródeł żeby nie łyknąć śmieci.

nie próbowałem ale prawdopodobnie można z pendrive lub karty pamięci.

pobrałem tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gdzie będziesz` kupował ten tablet ? też myślę o jakimś pilocie tylko do muzyki żeby mi dzieci go nie zabierały.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.kupię któryś z tych..sam nie wiem czy wielkość czy jakość wyświetlacza?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U mnie mx-1 działa non stop. Mam tylko problem z apką j. fenga. Może mnie ktoś poprowadzić. Na telefonie zainstalowana, synology widzi, ale co z tego jak gra tylko na telefonie, nie mogę przerzucić dźwięku na wzmacniacz i kolumny. Poza tym sterowanie z samego pilota OK. zastanawiam się jakby tak kolega, który ma problemy usunął całkowicie tego androida i wgrał wszystko na nowo. Pytam ogólnie bo ze mnie laik w tych sprawach.

usunąć Androida lub aplikacje systemowe-odradzam...można uceglić streamer.

z apką Fenga jest problem..próbowałem na pendrive i nie da się uruchomić odtwarzania.

Jeżeli widzi nas(aplikacja w telefonie) to naciśnij ikonę muzyka w lewym ,dolnym rogu..pojawi się kolejny ekran w którym są:w prawym,górnym rogu 3 kropki-trzeba je nacisnąć...pojawią się ikonki:dac,dsp,setting,device.

trzeba nacisnąć:device...u mnie nie ma dalej nic,a powinien być MX1.

W przypadku apki Bubble do sterowania zewnętrznymi nośnikami potrzebne jest wykupienie licencji na aplikację.Qobuz jest :local ,więc nie ma problemu.

Szkoda wielka szkoda ze jak na razie jest to polprodukt nadrabiajacy wyswietlaczem.

Raz sie juz nacialem na media playera z Chin i chyba na razie odpuszcze to cudo.

Ehmmm.

Tak nie dopracowują tego na 100% robią tak na 90 ja bym chciał mieć obsługę Qobuz z wyświetlacza lub tidal bo ja jeszcze poradzę sobie z telefonu ale moja żona chce prostoty : włączyć i z ekranu wybrać co chce , po coś ten dotykowy ekran niech się przyda. Z drugiej strony europejskie firmy pewnie za cis takiego dopracowanego na 100 to chcą 5 razy tyle.

Coś za coś.

Edytowane przez misio1973

Tak nie dopracowują tego na 100% robią tak na 90 ja bym chciał mieć obsługę Qobuz z wyświetlacza lub tidal bo ja jeszcze poradzę sobie z telefonu ale moja żona chce prostoty : włączyć i z ekranu wybrać co chce , po coś ten dotykowy ekran niech się przyda. Z drugiej strony europejskie firmy pewnie za cis takiego dopracowanego na 100 to chcą 5 razy tyle.

Coś za coś.

JFeng to taka typowo chińska firma-im nie zależy na promowaniu własnej marki ale na produkcji OEM.Mają moce przerobowe i chcą je wykorzystać.Wystarczy popatrzeć na streamery Opery,Meixing,Project i kilku innych firm.Kiedyś w czasopiśmie Audio mignął mi test wzmacniacza A-klasa +streamer na Androidzie 7.1..........cena jest hmmm..wysoka.

po zainstalowaniu apki Bubble to wszystko tak właśnie działa...bezproblemowo i prosto.

trzeba tylko uruchomić aplikację dotykiem..i grać co się chce.część funkcji dostępna jest również z pilota.

niestety darmowa wersja ma kilka istotnych ograniczeń...nie oznacza to,że namawiam do zakupu licencji..

ja gram na darmowej i wszystko działa..natomiast licencję kupię-jak tylko rozwiążę kwestię płatności za nią.

nie udało mi się zapłacić w rachunku za telefon,numerów karty kredytowej nie podam!-muszę pylnąć się do empiku po bon podarunkowy.

kupiłem za to tablet FNF iFive mini4s jako pilota...powinien dotrzeć do mnie za dwa tygodnie.

więcej o tym tablecie tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wracając do mx-1. To jedyna wada to taka, że ciekawe rzeczy to po chińsku. Są dwa programy streamujące, ale grać z nich nie bardzo chce, chyba jakaś blokada na cały inny świat. W jednym można uruchomić player( widać płytę analogową, która się kręci, zamiast czarnego tła widnieje okładka cd- może to niewiele warte, bo wyświetlacz mały i szkoda się w to wpatrywać,ale zawsze coś no i jeszcze jedno zdziwienie ten chiński streamer jak gra pliki to wyświetla tekst utworu, nawet po polsku z polską czcionką, nie wiem jak to uruchomiłem, ale gra.

Sukces...

udało mi się zainstalować i uruchomić :natywny Qobuz...

znalazłem również furtkę dla podobnych operacji w przyszłości.

oraz alternatywę dla Google Play Store.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sukces...

udało mi się zainstalować i uruchomić :natywny Qobuz...

A jak to wpływa na "granie" i sterowanie?

A jak to wpływa na "granie" i sterowanie?

czy wpływa na jakość dźwięku-ocenię za kilka dni...trzeba jednak trochę płyt przerzucić.

apka Fenga nie widzi Qobuza.steruję Bubble w telefonie.

Czy ktoś używa:wifi extender/booster?

po polsku to chyba:przedłużacz wifi?

port :ethernet -koniecznie.nie zależy mi na wzmocnieniu sygnału.

Co ewentualnie warto kupić?

apka Fenga nie widzi Qobuza.steruję Bubble w telefonie.

Sterujesz bublem w telefonie aplikacją Qobuza?

Jak znam życie, to może się jednak okazać, że te Bubble jako player w Fengu będzie lepszy niż ten natywny Qobuz, którym nie będzie można zdalnie sterować.

Sterujesz bublem w telefonie aplikacją Qobuza?

Jak znam życie, to może się jednak okazać, że te Bubble jako player w Fengu będzie lepszy niż ten natywny Qobuz, którym nie będzie można zdalnie sterować.

chyba masz rację...Buble jeżeli to poprawnie skonfigurować,wspomaga jakość odtwarzania.

lepiej brzmią słabsze płyty.

A jaka to furtka dla google play store?

Amazon Aps Store

okazuje się,że można odtwarzać video z YT i mieć dźwięk na głośnikach!

ach ten słodziak-lubię go coraz bardziej...

...Buble jeżeli to poprawnie skonfigurować,wspomaga jakość odtwarzania.

lepiej brzmią słabsze płyty.

kabaret

Gdzie się podziała cześć postów ostatnich , czy to tylko u mnie coś z tapatak

Gdzie się podziała cześć postów ostatnich , czy to tylko u mnie coś z tapatak

na Firefoxie jest chyba wszystko.

Dzisiaj pobawiłem się trochę MX-1. Bez problemu wgrywa różne playery i gra OK. Próbowałem powerampa i jakiegos gom playera i wszystko ładnie chodzi. Ten wewnętrzny hifi player też OK. Jego duża zaleta, że szybko czyta pliki z synology. Tak, że na razie sprzęt sprawuje się dobrze. Zna ktoś może jakieś playery z obsługą upnp/dnla- tak to się chyba nazywa. Poweramp i gom player na androidzie nie obsługuje synology.

Spróbuj USB Audio Player PRO tutaj powinno być ciekawie

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka

Spróbuj USB Audio Player PRO tutaj powinno być ciekawie

Dzięki za namiar, ale tu problem bo ze sklepu google play- a mx-1 nie bierze ponoć, za stary jestem na te wszystkie triki, ledwo 10 % smartfona ogarniam:) A istnieje taka opcja że ściągnę na komórkę, zapłacę co i jak a potem przełożyć to co się ściągnęło na inne urządzenie?

zainstaluj AmazonAppsStore...pobieraj aplikacje z tego źródła.

można pobrać w telefonie na kartę pamięci i spróbować przełożyć kartę do MX1.na początek darmowe.

Nie widzę tego usb playera w amazonie. Moze ktoś podeśle na maila apkę oczywiście zapłacę co i jak.:)

Pobierz jakie manager plików który da Ci dostęp do systemu plików np FX File albo Solid Explorer albo Total Commander. USB Audio Player można pobrać z apkmirror to takie miejsce gdzie jest dostęp do aplikacji w formie pliku APK w każdej wersji jaka była wydana więc jeśli coś zepsują np w Yanosiku to tam musisz się udać. Pobierz plik załaduj na pendrive i spróbuj z poziomu managera plików go zainstalować.

..ładny maluch na ES9038pro za 249usd.

Ukryta Zawartość

post-20288-0-91617200-1530293626_thumb.jpg

post-20288-0-12433100-1530293640_thumb.jpg

post-20288-0-92308500-1530293660_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zainstalowałem foobara z upnp- działa:)

Zainstalował usb audio player działa z upnp:)- mam wersje pro, bo nie wiem jak jeszcze ściągnąć to ze sklepu. Chyba na jakąś kartę w komórce, potem kartę w mx-1 i powinno chodzić.

na apkmirror nie mogę znaleźć usb audio player

• Pokaż nowe odpowiedzi