Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

A nie lepiej i pewniej przez Allegro? Coś przemawia za bezpośrednim zakupem?

Jak ja to kupowałem, to oferty na Allegro nie było. Na razie nie mogę wgrać sterownika USB. Instaluje się już 15 minut - chyba coś jest nie tak. Czy ktoś to instalował? Czy urządzenie podczas instalacji musi być podłączone z kompem? Beznadziejna ta instrukcja instalacji ze strony LKS

Jak ja to kupowałem, to oferty na Allegro nie było. Na razie nie mogę wgrać sterownika USB. Instaluje się już 15 minut - chyba coś jest nie tak. Czy ktoś to instalował? Czy urządzenie podczas instalacji musi być podłączone z kompem? Beznadziejna ta instrukcja instalacji ze strony LKS

Czasem jest tak, że w połowie instalacji należy podłączyć, a czasem po. Są chyba jacyś posiadacze Lks to do nich napisz najlepiej...

Niestety nie mogę zainstalować sterownika USB Amanero. Po odpaleniu setup drivers.exe pobranego ze strony producenta wiszę na drugim ekranie kreatora instalacji i dalej nie przechodzi, w związku z tym nie mogę dokończyć instalacji. Tworzy się tylko katalog Amanero w program Files, ale jest pusty. Czy ktoś to przerabiał?

Niestety nie mogę zainstalować sterownika USB Amanero. Po odpaleniu setup drivers.exe pobranego ze strony producenta wiszę na drugim ekranie kreatora instalacji i dalej nie przechodzi, w związku z tym nie mogę dokończyć instalacji. Tworzy się tylko katalog Amanero w program Files, ale jest pusty. Czy ktoś to przerabiał?

Może dobra okazja aby zmienić windowsa? Xp, to już stary system. 7... Jest o wiele lepszym systemem jeśli chodzi o sterowniki itp.

Może dobra okazja aby zmienić windowsa? Xp, to już stary system

Stary ale jary. Według producenta sterowniki urządzenia wspierają XP. Byłbym wdzięczny za bardziej konstruktywne wpisy.

Niestety, najsłabszą stroną chińczyków jest często soft. Miałem Daczka jednego i trzeba było wielokrotnie przeinstalowywać, zmieniać itp. sterowniki. Trzeba to samemu przeżyć najlepiej :)... Wtedy człowiek już nie jest tak zachwycony pięknymi obrazkami z wypasionymi komponentami i tęskni za jakimś europejczykiem czy amerykańcem :)

dac powinien działać bez instalacji,potrzebne są tylko typowe sterowniki do foobara.

tutaj jest strona producenta-można wysłać mail

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

strona Amanero

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten fenguś przyleciał do PL akurat...

Myślisz Triode, że warto po potestwać? :) to chyba jakaś prosta wersja ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zenon.kowalski

dac powinien działać bez instalacji,potrzebne są tylko typowe sterowniki do foobara.

tutaj jest strona producenta-można wysłać mail

Ukryta Zawartość

strona Amanero

Ukryta Zawartość

DAC jako DAC tak, ale aby puścić sygnał po USB muszą być zainstalowane sterowniki Amanero. Po prostu komp nie widzi urządzenia, foobar też wysyła odpowiedź, że nie ma sterowników. Wysłałem pytanie do producenta. Zobaczymy jakie jest wsparcie. A z tym linkiem do Amanero to nie pomyślałem. Po południu spróbuję.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

abcd,

Ja przetłumaczyłem google translate instrukcję instalacji sterownika z chińskiego na angielski i zainstalowałem za pierwszym podejściem na windows 8.1.

Podaj email na pw to wyślę mój plik. Może pomoże się zorientować jeśli śmigasz w języku Shakespeare'a.

Ukryta Zawartość

Ten fenguś przyleciał do PL akurat...

Myślisz Triode, że warto po potestwać? :) to chyba jakaś prosta wersja ?

myślę,że warto-to są ciekawe urządzenia.

wygląda na odświeżoną wersję hdm-05.

Ukryta Zawartość

myślę,że warto-to są ciekawe urządzenia.

wygląda na odświeżoną wersję hdm-05.

Ponoć jest znacznie droższy niż hdm-03.

Tylko jaki sens kupowania streamery bez możliwości obsługi Tidal itp?

Umiesz go jego cenę?

nie ma go jeszcze u żadnego sprzedawcy.

Tidal w Chinach nie jest dostępny i raczej nie będzie.

Znasz triode jakiś ciekawy transport do plików do DAC audio gd nfb 1,32? Najlepiej cos pokroju auralica ariesa.

Znasz triode jakiś ciekawy transport do plików do DAC audio gd nfb 1,32? Najlepiej cos pokroju auralica ariesa.

Ma być jakiś Aries mini ... Coś z nim nie tak ?

Aries mini ma DAC, a ja chce bez daca ale nie chodzi mi o PC. Może ktoś w tym temacie coś chińskiego zna albo nawet ma przetestowane i w posiadaniu.

Aries mini ma DAC, a ja chce bez daca ale nie chodzi mi o PC. Może ktoś w tym temacie coś chińskiego zna albo nawet ma przetestowane i w posiadaniu.

Seria HDM - PLAYER grała wyraźnie słabiej niż PC z AGD 7.32. Triode gra po xlr cyfrowym z DAC i ponoć to inna bajka. Wkrótce porównamy te transporty :) Feng vs PC. Feng ma super wyświetlacz i nie trzeba się faktycznie bawić z PC. Może ten nowszy transport jest jeszcze lepszy?

Jest wiele ciekawych transportów,wszystko zależy od wymagań i pieniędzy:

J.Feng hdm-01d

J.Feng UDS-1t

Shinrico D-3s

Qls qa-661

Soundaware

to są ceny od 500usd wzwyż.

Ja gram na HDM-01d i lubię go,chociaż UDS-1 zrobił na mnie duże wrażenie.

Zapomniałem o Shanlingu.też wyglądają ciekawie.

Jeszcze prośba do wszystkich:

zagłosujcie aby w Windows10 było native usb,głos można oddać pod linkiem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są pierwsze sukcesy w walce z LKS. Sterowniki ze strony producenta są OK. Zainstalowałem je na innym komputerze z Windows XP, a więc jest pewne, że mam na swoim XP błąd systemu, który polega na tym, iż instalator urządzeń z jakichś powodów widzi niedokończoną instalację i nie pozwala zainicjować kolejnej. Muszę poszukać pomocy informatyka. Podłączyłem LKS-a do wzmacniacza i podałem mu sygnał coaxialem z Bluraya Pioneer BDP-160. Dzięki temu mogę sobie posłuchać jaka jest różnica pomiędzy daciem Pioneera i LKS. Pierwsze wrażenie jest takie, że Pioneer sieje górą, a LKS jest bardziej zrównoważony, spokojniejszy i analogowy. Czuje się też większą dynamikę i masywniejszy bas, ale generalnie uderza czystość, lepsza scena i separacja instrumentów. Zainstalowałem foobara na tym drugim kompie z XP gdzie udało się zainstalować sterowniki Amanero i dedykowane sterowniki do foobara. LKS zadziałał. Tak się złożyło, że akurat konwertuję flaki z zewnętrznego dysku, na którym mam płyty, aby komuś wypalić kilka CD i na razie nie mogę podłączyć go do drugiego kompa. Miałem na nim kilka płytek w mp3 320 i odpaliłem to po USB. Trochę mi szczęka opadła, bo nie słyszałem jeszcze tak solidnego basu z plików mp3. Czyli na razie obiecująco.

Tu nie chodzi o instalatora, bo on działa. Tutaj chodzi o kreatora dodawania urządzeń. Pojawia się komunikat:

"Nie można uruchomić instalacji dwóch urządzeń

Trwa juz instalacja innego urządzenia; po zakończeniu możesz ponowić próbę uruchomienia tego kreatora"

Plik sterownika odpala najpierw kreatora i trzeba to przejść do końca, później odpalany jest kolejny plik z instalatora i to działa.

Gram teraz zremasterowanego Bena Webstera z flaca 24/176kHz i uderza spokój w systemie. Czystość i spokój, a gdy trzeba to jest skok dynamiczny.

Edytowane przez abcd

prawdę mówiąc mój YSDZ:D-03 nie potrzebował żadnych instalacji-plug and play-system rozpoznawał go jako Amanero Combo. ale nie jest to reguła.

Czy zechcesz napisać o reszcie systemu,poza komputerem rzecz jasna.?

postanowiłem spenetrować kolejny rynek chińskich produktów,tym razem smartfonów.sytuacja jest nieco wymuszona ponieważ moja wierna Nokia powoli odchodzi.

mam dylemat laika: 4,7`` czy 5,5`` ?

Xiaomi czy Meizu?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prosty system. Audiolab 8000SE + Elac BS 244. Do tego Bluray Pioneer BDP -160. Zanim przeszedłem na pliki był Rotel CD 06. Kabelki sygnałowe jakieś tanie audioquesty. Teraz od Mr.Stacy kupiłem cyfrowego coaxiala Choseal. Głośnikowe już nie pamiętam - przeciętne. To jest mój "mały" system. Duży to NAD C 350, CD Rotel 06 i B&W DM 640 (prawie go nie używam). Może w czasie urlopu podłączę do niego LKS-a. Może być ciekawie.

Meridian Explorer będzie na sprzedaż (nawiasem mówiąc fantastyczne urządzenie).

mam dylemat laika: 4,7`` czy 5,5`` ?

Xiaomi czy Meizu?

Chyba oba są świetne. To raczej kwestia tego czy chcesz nosić coś wielkości cegły :)

Edytowane przez abcd

też mam wątpliwości.

natomiast 5,5`` i full hd to byłby b.dobry pilot dla mojego Fenga.

Masz końcówkę Audiolaba? grasz prosto z dac?

• Pokaż nowe odpowiedzi