Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Masz końcówkę Audiolaba? grasz prosto z dac?

To nie jest końcówka. To jest zintegrowany. Laptop -------> LKS ----------> Audiolab ----------> Elac 244. Finał. Lub coaxialem z napędu Pioneera (nośniki fizyczne).

Docelowo i tak kupię transport w rodzaju J.Fenga. Na razie muszę na to zarobić kasę.

Edytowane przez abcd

Piękna,nastrojowa muzyka na leniwy niedzielny czas:

do pobrania za darmo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeżeli nie sprawdzisz,nie będziesz wiedział.

Moim zdaniem,jeżeli nie będzie konfliktu parametrów-będzie znacznie lepiej.Twój dac jest lepszy od wzmacniacza.

Fajna stronka dla szukających telefonu w Chinach:

Ukryta Zawartość

mam totalny mętlik w głowie i dwóch nowych faworytów:

Lenovo k3(k50) lemon

oraz

jeden z ładniejszych :Blackview alife p1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez triode

Triode, jeśli to ma być telefon to te 4,7 to max! Jak tabletofon to może być 5,5... :) wiadomo, że czy większy do sterowania playera tym lepszy. Tu są przeciwstawne zastosowania trochę i będzie dysonans :)

Gustard x20

Ukryta Zawartość

Ladne cacko :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez panerai_47

Wejście na końcówkę w Audiolabie ma 782mV/47ohm. Wyjście RCA LKS 2Vrms. Ja się na tym zupełnie nie znam. Da się to zastosować? Generalnie po RCA jest ciszej niż przez Meridiana Explorera.

Lenovo k3(k50) lemon

Zwróciłem uwagę na ten telefon. Żeby nie to, że niedawno kupiłem Blackberry Q10, to pewnie bym to kupił.

Edytowane przez abcd

da się zastosować,regulacja głośności w dacu jest dość dokładna-127-0-.jeżeli dobrze doczytałem.

chodzi o impedancję wyjściową dac,aby nie była zbyt niska.

w Audiolabie masz impedancję niską.

da się zastosować,regulacja głośności w dacu jest dość dokładna-127-0-.jeżeli dobrze doczytałem.

chodzi o impedancję wyjściową dac,aby nie była zbyt niska.

w Audiolabie masz impedancję niską.

ale mi nic nie mówią te wartości. Z jednej strony 2Vrms a z drugiej 782mV/47ohm, Nie wiem jak się ma jedno do drugiego.

2V to jest przy max. poziomie głośności.Jeżeli zmniejszysz głośność-będzie mniej.

zaczniesz od 0 na dac-i powoli dodasz.

Można jeszcze inaczej,na próbę-ustawić głośność wzmacniacza na ok75% i regulować głośnością dac,zaczynając od zera.

myślę,że warto-to są ciekawe urządzenia.

wygląda na odświeżoną wersję hdm-05.

Nowy Fenguś dziś dotarł do mnie. Co chwila jakaś chińska nowość :) Muszę przyznać, że jest całkiem niezły...czy może zaskakująco dobry :) Z ostateczną oceną się kilka dni wstrzymam... Czyta wszystko praktycznie. Każdy plik DSD. Fajna opcja bo ma dwa wejścia USB i można podpiąć w jednym czasie dwa twarde dyski. Ma oczywiście opcje wifi i wejście na neta, współpracuje z NAS. Można go używać jako DAC i ma również wszystkie wejścia co trzeba. Sterowanie z ipada aplikacją 8player i dobrze to działa choć sama aplikacja trochę prymitywna w stosunku do Jremote czy Ipenga, ale działa... Cena urządzenia jest mi na razie nie znana niestety, ale tani jak na chińczyka chyba nie będzie. A i ma fajny wyświetlacz w kolorze bursztynowym jak Aurelic Vega :) Jakość wykonania super, nie ma sie do czego przyczepić, bardzo fajny steramerek, player i DAC w jednym. Trzeba go teraz do jakiegoś porządnego CD porównać co faktycznie potrafi. Lampowemu Cayinowi nie ustępuje w każdym razie... :) Pewnie wkrótce pokaże się na Taobao, to będzie można tam go najlepiej zamówić. Prosto z Chin :) Sam jestem ciekawy jaka będzie na niego cena...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zenon.kowalski

Mam wrażenie, że Chińczyki są do siebie często bardzo podobne bez względu na markę. Zaokrąglone rogi, kształt wyświetlaczy i przycisków na panelu przednim. Urządzenie na zdjęciu Zenka przypomina mi wzmacniacze Audio GD.

Mam wrażenie, że Chińczyki są do siebie często bardzo podobne bez względu na markę. Zaokrąglone rogi, kształt wyświetlaczy i przycisków na panelu przednim. Urządzenie na zdjęciu Zenka przypomina mi wzmacniacze Audio GD.

Racja. AGD bardzo fajnie grają, gdyby jeszcze miały taki bursztynowy wyświetlacz, to byłby pełny wypas :) Tutaj w zestawie jest taki czarny pilocik, kopia macowego, ale oczywiście Feng rozegrał to po mistrzowsku :), bo nawet jak się podepnie dysk po USB to go sprzęt nie widzi. Dopiero trzeba go wskazać zewnętrzną aplikacją :) Może poprawią to w jakiejś aktualizacji, bo to tak sprzęt przywieziony ekspresem, bo nie ma go jeszcze w detalu u chinoli chyba, to jest do wybaczenia. A i jeszcze ma 2xIN HDMI i1x HDMI OUT, czyli można teoretycznie używać go jako transportu, ale to chyba sensu nie ma. To jest model ten z serii UDS a nie HDM tak dla porządku :)

Edytowane przez zenon.kowalski

Udało mi się wreszcie zainstalować sterowniki Amanero na właściwym laptopie (część instalacji przeprowadziłem w trybie awaryjnym, część w normalnym) i trochę posłuchać różnego materiału. Nie ulega wątpliwości, że ten DAC to zupełnie inna półka niż Rotel 06, z którego grałem fizyczne nośniki i Meridian Explorer, który mu nie ustępował jeżeli chodzi o dźwięk, a ma kilka innych zalet. Z Meridiana odtwarzałem pliki. Nie ma się do czego przyczepić w tym DAC-u. Idealna cisza tła, całkowity spokój w systemie, dźwięki bardzo ładnie poukładane bez tendencji do brykania. Równowaga pasma świetna. Nie wyróżniłbym żadnego zakresu. Jak często czytałem, aplikacje Sabre grają ostro - w tym przypadku absolutnie tak nie jest. Góra nie jest napastliwa, powiedziałbym nawet, że nieco stonowana, ale znakomita (uderzenia pałeczki w talerze jest uderzeniem drewna w metal, a nie jakimś cykaniem). Instrumenty często naprawdę są zbliżone do naturalnego brzmienia (szczególnie gitary i dęciaki), a wokale są klasą dla siebie. Ten DAC gra raczej analogowo, ciepło niż cyfrowo. Bas ma odpowiednie dociążenie, ale przede wszystkim świetną kontrolę i zróżnicowanie barw. Klasę urządzenia słychać w pogłosach w różnych nagraniach, które bywają różne w ogóle i różne w przypadku różnych instrumentów. Poprzednio tych subtelności nie słyszałem. Niestety urządzenie jest bezlitosne dla słabo zrealizowanych nagrań. Wiele szczegółów słychać tak dobrze, że można zauważyć różnice w odtwarzaniu pomiędzy aplikacjami Foobar a JRiver. Moim zdaniem zdecydowanie na korzyść JRiver. Chińczycy rządzą, a LKS zasługuje na dobry transport i to będzie mój kolejny ruch.

Jeżeli wolno mi coś zasugerować-przyjrzyj się zasilaniu dla twojego dac.

Jakaś listwa,sensowny kabel(nie oznacza to drogi)-są w tym spore rezerwy i kolejny krok do poprawy.

Sądząc z recenzji jesteś zadowolony z zakupu-i to jest najważniejsze.

Jakaś listwa,sensowny kabel

Ja mam sensowny kabel (zasilający). Do listwy się od jakiegoś czasu przymierzam. Zastanawiam się nad Badą i Tomankiem

Faworyci, z moich poszukiwań smartphona:

ok 210euro

ok 300-350euro

poczekam na premierę nowego Oneplus One 2- i kupię.

triode

Sam uzywam one plus one i to jest bardzo dobry i szybki telefon. Jedynie cos ostatnio czesciej wywalaja mi sie aplikacje. Chyba potrzebna nowa latka na android. Wczesniej w starszej wersji nie bylo problemow.

Aha telefon duzy jak cholera - prawie jak cegla. W kieszeni nie bardzo.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

To będzie mój pierwszy smartphon -stąd brak znajomości tematu.

Potrzebuję;najnowszego Androida,dobry aparat foto,pojemną baterię,LTE i jakąś formę złącza usb,wi-fi.

Z informacji na forum:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,wynika,że np.firma Meizu,wcześniej producent przenośnych odtwarzaczy-to jedne z najlepiej ``grających`` telefonów na rynku.

ok.27.VII zapowiadana jest premiera nowego Oneplus One 2(spółka firmy Oppo)-stąd mój wniosek,że pojawią się promocje i nowości pozostałych firm ze średniej półki:Meizu,Xiaomi,Huawei.

Ukryta Zawartość

Czy ktoś z Warszawy lub okolic ma, słucha i jest szczęśliwym posiadaczem L.K.S.-a 03???

Nie znam innej możliwości odsłuchu we własnym systemie, jak skorzystanie z dobrej woli jakiegoś Właściciela tego sprzętu,

Inne DAC-ie nie bardzo biorę pod uwagę, bo słuchając Vegi, po przejściu na zegar femto, po prostu muzyka gra lepiej, więc moje minimum co do zegara to właśnie femto i tu jestem twardy jak skała, bo usłyszałem różnice :).

Ciężko mi go zamówić bez odsłuchu. Biję się ciągle z myślami LKS, czy jeszcze o wiele dłuższe zbieranie kasy na Vegę :(, ale bez odsłuchu... LKS-a nic nie wymyślę sensownego i zostaje mi szukanie kogoś, kto zgodzi się do mnie przyjechać ze sprzętem na odsłuch, lub zakup Vegi, bo tą słyszałem i znam Jej klasę.

Mieszkam około 50 km od Wawy.

Dysponuję samochodem.

Odsłuch może też coś powiedzieć Właścicielowi LKS-a. Bo to zawsze odsłuch w innym systemie i jakieś porównanie.

Jako źródło mam komp na win10 kartą PPA silver. Zasilanie super stabilne z ups-a. Końcówka mocy audiomatus AS500. Kolumny wstęgowe na średnich i wysokich - Zeta Zero.

Zdaję sobie sprawę, że posiadaczy LKS-a może być jak na lekarstwo, ale kto pyta - mniej błądzi.

Pozdrawiam :)

Do listwy się od jakiegoś czasu przymierzam. Zastanawiam się nad Badą i Tomankiem

Zamiast tego pojawiła się Weiduka AC 8.8. Wpływu na brzmienie oczywiście nie słychać, ale warto chronić sprzęt.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Inne DAC-ie nie bardzo biorę pod uwagę, bo słuchając Vegi, po przejściu na zegar femto, po prostu muzyka gra lepiej, więc moje minimum co do zegara to właśnie femto i tu jestem twardy jak skała, bo usłyszałem różnice :).

Zegar w Vega to właśnie femto, pewnie chodzi Ci o różne ustawienia samego ESS9018... Natomiast postrzeganie jakości urządzenia przez samą obecność zegara femto jest trochę dziwne, ważniejszy jest porządny, dedykowany zasilacz dla tylko zegara niż przejście z najczęściej stosowanego:

Ukryta Zawartość

na femto:

Ukryta Zawartość

femto jest nawet tańszy:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zegar w Vega to właśnie femto, pewnie chodzi Ci o różne ustawienia samego ESS9018... Natomiast postrzeganie jakości urządzenia przez samą obecność zegara femto jest trochę dziwne, ważniejszy jest porządny, dedykowany zasilacz dla tylko zegara niż przejście z najczęściej stosowanego:

Ukryta Zawartość

na femto:

Ukryta Zawartość

femto jest nawet tańszy:)

Zgadzam sie w zupelnosci. Nie oceniam brzmienia absolutnie po samym zegarze, bo chodzi przeciez o cale urzadzenie i efekt finalny. Natomiast Vega po przestawieniu zegara na najdokladniejszy tryb, gra w porownaniu do innych trybow zegara najlepiej. Stad tez szukam dac-ia z femto. Ale to tylko jedno z wymagan. Ale sama obecnosc dokladnego zegara w urzadzeniu, sugeruje uwazam, ze konstruktorzy maja pojecie o tym co robia :).

Stad tez zwrocilem uwage na LKS-a.

Sluchalem juz Vegi, na dniach umawiam sie na odsluch Lampiego DSD i do kompletu porownawczego brakuje mi wlasnie LKS-a.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lampiego DSD i do kompletu porownawczego brakuje mi wlasnie LKS-a.

Daj znać po odsłuchu jak brzmi ten Lampizator? Jakiś czas temu też się przymierzałem.

Lapizator DSD Dac:

Ukryta Zawartość

z xlr-ami,na dobrych komponentach-to jest inny level................cenowy.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi