Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy proszę wytłumaczcie jak to jest? LKSa mam podłączonego do wzmacniacza poprzez XLR. Znalazłem już kolegę, który bez problemu zamontuje mi 301. Czy po tym montażu dźwięk też się poprawi na XLR?

Nie mam o tym bladego pojęcia :(

Koledzy proszę wytłumaczcie jak to jest? LKSa mam podłączonego do wzmacniacza poprzez XLR. Znalazłem już kolegę, który bez problemu zamontuje mi 301. Czy po tym montażu dźwięk też się poprawi na XLR?

Nie mam o tym bladego pojęcia :(

Wymiana opa dotyczy właśnie XLR :) ... i tak , będzie poprawa - przynajmniej my ją słyszymy :)

Wymiana opa dotyczy właśnie XLR :) ... i tak , będzie poprawa - przynajmniej my ją słyszymy :)

Dzięki. Wreszcie pomoc dla laika :). Mam kupić jedno czy dwa takie urządzenia z linku żeby to zadziałało:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja degradacji nie zauważyłem w swoim kablu mam teraz zaizolowany styk 1 odpowiedzialny za przesyłanie zasilania 5V bez izolowania gra identycznie.

dzieki

A co z wyjściami RCA ?

Już pisałem, te są w tym miejscu bardzo ok i ja bym nie ruszal.

Ewentualnie muses, tylko czy warto za 200zl sztuka? Większość muses to podróbki.

O ile chcesz poprawić oba kanały to 2;)

Dzięki. Oczywiście, że dwa :). A jaką brać przesyłkę? Droższą czy tańszą? Jest jakaś różnica?

Edytowane przez dyzio4

Witam czy na pewno wymiana na OPA 301 po lini RCA nie ma sensu?

WADIA 860 , ROTEL RHB 10 (MICHI) KOLUMNY YB AUDIO,VERICTUM .

Chodzi o to czy ktoś już robił próby?

Raczej nikt nie wymieniał na rca . Jak sam temat wątku wskazuje xlr preferowane ;)

Ale możesz zostać prekursorem , może się okazać , że takie Muse2 zagra lepiej niż 301 po xlr .

Tylko Muse to opamp a 301 to coś w stylu układu dyskretnego oczywiście z tego co widzę ale nie bardzo na tym się znam bo nie jestem elektronikiem.

Raczej nikt nie wymieniał na rca . Jak sam temat wątku wskazuje xlr preferowane ;)

Ale możesz zostać prekursorem , może się okazać , że takie Muse2 zagra lepiej niż 301 po xlr .

Podążamy drogą kolegi z head-fi, on wszystko pięknie wytłumaczył.

Muses2 (swoją drogą muses01 są ciekawsze, bo to j-fet) nie pasują w tym miejscu - na konwersji I/V. Za mało prądu dają. Przy dwóch ess9018 wymagania są spore w tej materii. Także szanse, że będą lepsze od opa301 są nikłe.

Przed RCA można wstawić muses jeżeli ma się taki kaprys, ale IMO lepiej dołożyć i kupić ifi iusb power lub wstawić crysteci dla amanero. To są ważniejsze tematy.

OK. kolego EMiL czyli nie warto.

Podążamy drogą kolegi z head-fi

Wygląda na to, że niezbalansowana strona została wymieniona na MUSES01...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dostałem maila, że przemiły Koreanczyk wysłał. Ile Wam szły opa od takiego potwierdzenia wysłania paczki? Jest szansa do piątku?

Szansa jest , ja takiego maila dostałem we wtorek a paczkę odbierałem w poniedziałek.

Przy okazji ... może ktoś wie o możliwości wykorzystania pilota uniwersalnego do naszego LKSa ?

Uzywam logitech harmony one plus, o niebo lepiej niż ten pilot "do obrony" dołączony do DACa.

zwykła 7$

Jaka firma dostarcza przesyłkę w Polsce? Paczka jest polecona (trzeba potwierdzić odbiór), czy wrzucana do skrzynki?

Jak długo trwa dostarczenie przesyłki do Polski?

Uzywam logitech harmony one plus, o niebo lepiej niż ten pilot "do obrony" dołączony do DACa.

:) Mi za to bardzo odpowiada ten oryginalny pilot. Ma swoją masę i taki wojskowy look.

Co kto lubi, wg mnie to taki żart Chińczyka, ostra obudowa i okropne przyciski. Przy użyciu jako pre dla mnie nieakceptowalny:)

Co kto lubi, wg mnie to taki żart Chińczyka, ostra obudowa i okropne przyciski. Przy użyciu jako pre dla mnie nieakceptowalny:)

Jesli to taki zart Chinczyka, to zycze innym firmom, by tez w taki sposob zartowaly. Np Auralicowi, bo ich pilot dolaczany do Vegi, to jakies plastikowe nieporozumienie.

A serio... pilot jest jak dla mnie SUPER.

Emil na razie nie mam zdjecia z "lotu ptaka".

Witam czy na pewno wymiana na OPA 301 po lini RCA nie ma sensu?

Moze troche pod prad :), ale... zamierzam to sprawdzic. Nie kazdy uzywa XLR. Czekam na dostawe kolejnych dwoch kosci 301 i zamierzam je zaaplikowac jako druga pare w LKS. Jak to gra, w takiej konfiguracji... dam znac.

Edytowane przez Wojciech_55387

Piloty Logitecha konfiguruje się przez aplikację online , mnie chodzi raczej o kody do pilotów innych firm . Nie mam zastrzeżeń do jakości i solidności oryginału ale jakoś nie leży mi sterowanie głośnością w trybie jako pre.

Mam pytanie o LKS'a. Udało mi się skonfigurować native DSD w Foobar i LKS dostaje i odtwarza DSD 64, DSD 128, DSD 256.

Próbuję ustawić to samo z Raspberry Pi 2. No i mam problem. Jeśli w Volumio ustawię DSD over PCM otwarzam pliki DSD 64 i 128 bez problemu (na wyświetlaczu adekwatnie DSD 64 lub 128). DSD 256 nie odtwarza...

Jeśli przestawię "DSD over PCM" na "NO" na wyświetlaczu pojawia się PCM 352K czyli wszystko jest dekodowane jako PCM. Dziwna sprawa. Może związana z samym Volumio? Czy ktoś napotkał podobny "problem"?

Moze troche pod prad :), ale... zamierzam to sprawdzic. Nie kazdy uzywa XLR. Czekam na dostawe kolejnych dwoch kosci 301 i zamierzam je zaaplikowac jako druga pare w LKS. Jak to gra, w takiej konfiguracji... dam znac.

Jestem ciekawy Twojej opinii po tej zmianie. Opa1632 to mocny zawodnik w tym miejscu. W Invicta siedzi AD8397 - to może być jakaś podpowiedź w co się bawić;)

Panowie czy ktoś z Was będzie może w najbliższym czasie zamawiał opa 301 lub inne układy od audiofeela? Z chęcią dołączyłbym do wspólnego zamówienia. Ciekawi mnie jak spisałyby się w asusie xeo. Burson 5 gen. będzie raczej za drogi, a te układy wydają się najsensowniejszą opcją cena/ jakość wśród dyskretnej konkurencji.

• Pokaż nowe odpowiedzi