Skocz do zawartości
IGNORED

Auralic Vega +Aries vs Lumin T1 , który gra lepiej?

Rejter

Rekomendowane odpowiedzi

Pmcomp napisał w pierwszym odruchu po odsłuchu maijka i lumina na początku maja 2014

I nic ... z krzesła nie spadłem. Po tylu zapowiedziach i szumnych recenzjach powinienem paść z zachwytu rażony piorunem Nirvany. I nie padłem. LUMIN wydaje się grac lepiej ale różnice są na granicy percepcji. W ślepym teście poległbym raczej szybko.

Generalnie sposób przekazu jest bardzo podobny. Nie słyszę różnic w scenie, rozmieszczeniu instrumentów.

Czyli co mam maijka więc pomysł kupna lumina i to piętro niżej t1 to głupota. I jak to jest ,,zawodowi'' recenzencji piszą że luminowi bliżej do klimaxa a niezależny odsłuch pmcomp pozycjonuje lumina w pierwszym odduchu/wpisie trochę powyżej maijka i nie widzi potrzeby wymiany sprzętu. Nie wnikam w późniejsze wpisy dla mnie liczy się pierwsze wrażenie.

Skąd te rozbieżności.

Holoa, hola. Porównanie dotyczyło Lumin vs Majik DS + zewn. DAC. Majik DS ma na pokładzie DAC dużo słabszy od Lumina i to słychać.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Holoa, hola. Porównanie dotyczyło Lumin vs Majik DS + zewn. DAC. Majik DS ma na pokładzie DAC dużo słabszy od Lumina i to słychać.

Pozdro

Ok moja wina. Ale co kupić T1 czy Vege z Ariesem. Piopio miales cos skrobnac.

Posłuchac jednego i drugiego i samemu podjąć decyzję.

Czytac tutaj to tak jak rzucać monetą, efekt taki sam, a mniej stresów :).

Pozdro

Nie słuchałem jeszcze Lumina. Po 20 października będę miał okazję.

Wtedy będę wiedział co jest grane ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

pmcomp jesteś jednym z nielicznych, który testował w warunkach kontrolowanych w swoim torze audio lumina A i T1. Jak byś ocenił ich grę , który gra lepiej a może reprezentują podobny poziom? Bo jednak jest zasadnicza różnica w cenie. A za darmo nikt nic nie daje.[/size]Pozdrawiam

A1 ma obudowę za 10.000 zł ;-) Tak jak Amare ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A1 ma obudowę za 10.000 zł ;-) Tak jak Amare ;-)

Odpisalem na swoim blogu.

Tu zgadzam sie z kolegą Piopio.

Pozdro

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.