Skocz do zawartości
IGNORED

zgrzewanie, grzanie indukcyjne

Gość piotrektychy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość piotrektychy

(Konto usunięte)

Koledzy, może to trochę nie DIY, lecz postanowiłem wykorzystać fakt, że na forum udzielają się fachowcy z różnych specjalności elektroniki i automatyki.

Poszukuję osoby obeznanej w zakresie grzania indukcyjnego, a konkretnie mam na myśli zgrzewanie indukcyjne PE, dwóch płaskich elementów za pomocą taśmy umieszczonej między nimi i traktowanej polem indukcyjnym. Więcej informacji na priv.

pozdrawiam Piotr

https://www.audiostereo.pl/topic/114843-zgrzewanie-grzanie-indukcyjne/

Kolego jest masa for zwiazanych z automatyka, przemyslem itp. Tam wszystko znajdziesz. Prosze tlyko nie pytaj jeszcze o to jak upiec placek z wiśniami i czym myć auto oraz jaki kupic zonie wibrator.

Nie wiem czemu mają służyć tak prymitywne wpisy jak wyżej, lepiej już nic nie pisać

Wybacz lecz mam ogromne poczucie humoru ( którym staram się zarażać innych) oraz dystans do tego co czytam i pisze :) jeśli Tobie wszystko momentalnie wydaje się prymitywne to naprawdę szczerze współczuję tak POWAZNEGO ORAZ NUDNEGO ZYCIA :x pzdr. :)
Gość stary bej

(Konto usunięte)

znam, ale mi nie chodzi o teorię, szukam kogoś, kto takie urządzenie zbuduje, wątpię żeby to była jedna osoba, raczej zespół

Prawdopodobnie taniej Ci wyjdzie kupienie nowego urządzenia niż konstruowanie go od podstaw ...przez zespół konstruktorów.

Widziałem takie urządzenie do zgrzewania folii, pracowało na lampie elektronowej wielkości wiadra i robiło to w.cz.

Duży klamot, duże moce, duże pieniądze.

Gość piotrektychy

(Konto usunięte)

sam kiedyś remontowałem nagrzewnicę do hartowania indukcyjnego powierzchniowego, ale to ma być urządzenie mobilne z przeznaczeniem na budowę, takich konstrukcji w necie niestety brak stąd pomysł zbudowania od podstaw.

kończę temat bo nie uzyskam tu widać żadnej informacji poza błazenadą z wibratorami, widać każdy pisze o bolączkach, które go dotykają, proponuję wizytę u seksuologa lub jakiś suplement diety

Może jednak uda się pomóc :) pracuję w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Być może któryś ośrodek byłby w stanie zaprojektować i wykonać coś takiego. Odezwij się na pw lub na maila ogólnego Instytutu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.