Skocz do zawartości
IGNORED

Czy potrzebuje kupić dźwiękówke czy wystarczy amplituner? CS GO

SzymciO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym kupić karte dźwiękową jak w temacie do gier typu cs go i do słuchania muzyki. Najpierw chciałbym się dopytać czy to mi w ogóle potrzebne gdyż dotychczas korzystałem tak że z karty zintegrowanej prowadziłem kabel do amplitunera(pionner, modelu nie pamiętam ale z tamtego roku kupiony za ok. 2tys zł), a z niego słuchawki Sennheiser HD555. Nie jestem pewien czy zintegrowana karta nie jest wąskim gardłem dla amplitunera i słuchawek. A może zintegrowana karta w kompie nie robi różnicy?

Prosze o pomoc

Karta dźwiękowa robi znaczną różnicę, od razu po pierwszym nałożeniu słuchawek podłączonych przez kartę dźwiekową słychać o niebo lepszy dźwięk. Nie ważne czy to w grze, czy słuchając muzyki. Ja gram w CS:GO i mam słuchawki siberie v2. Odkąd kupiłem kartę dźwiękową steelseriesa od nich 7.1 nie rozstaję się z nią nawet na moment. Znacznie czystsze i lepsze dźwięki. Karta jest bardzo fukncjonalna, bo możesz ją wyłączyć i włączyć na innym komputerze, mała, fajna, poręczna i nie trzeba otwierać komputera by zamontować. Nie mogę żadnego negatywnego słowa powiedzieć o tej karcie, szczerze polecam. Jak chcesz to masz tutaj na allegro, taką jaką ja mam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hehe taka kartka na usb mnie nie interesuje.;) Chodzi mi raczej o to czy zintegrowana karta podłączona pod amplituner stanowi wąskie gardło i pogarsza jakość dźwięku i czy kupno dobrej wewnetrznej karty na PCI jest zasadne.

Hehe taka kartka na usb mnie nie interesuje.;) Chodzi mi raczej o to czy zintegrowana karta podłączona pod amplituner stanowi wąskie gardło i pogarsza jakość dźwięku i czy kupno dobrej wewnetrznej karty na PCI jest zasadne.

Polecam kupno karty studyjnej. Dobry choć starszy model można kupić do 200 do 400zł.Różnica w jakość jest ogromna. Chyba na Allegro jest jakaś RME za 200kilka zł.

A to nie czasem tak że jak kolega podłączy cyfrowo do amplitunera, to nie specjalnie jest różnica z jakiej to karty idzie ten dźwięk? Najbardziej jaskrawe różnice są, ale na analogu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.