Skocz do zawartości
IGNORED

gdzie jest yabadabadoo?

mike27

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma forumowego wytworu ironii i kpiny z naszych waśni, polemik i sporów. Z premedytacją przyjęta postawa{niby na poziomie przedszkolaka ale uważny czytelnik zorientuje się, ze jego warsztat stylistyczny jest na bardzo wysokim poziomie- tego nie udało się mu zamaskować) Yaby pasowała wspaniale do tego forum.

Czyżby został zwerbowany przez Stryjeckiego i tym samymy skazany na forumowe milczenie?

https://www.audiostereo.pl/topic/11490-gdzie-jest-yabadabadoo/

Spoglądając na kolejne recenzje - powtórki z rozrywki powoli wyłania się portrecik. Gość wyraźnie czuje miętę do czekoladek, zwłaszcza do takich nad którymi jako elokwentny biały człowiek mógłby mieć przewagę i zdobyć prawdziwie dominującą pozycję, czego mu chyba w codziennym życiu brakuje, sądząc po pojawiających się wątkach nt. małzonki. I bardzo potrzebuje to jakoś ekshibicjonistycznie wyrazić dla jak najszerszej publiki, niemniej obawiam się rychłego spadku oglądalności.

Red.Stryjecki wspomniał niedawno,że Yaba to fajny gość mieszkający za granicą.Może stracił dostęp do sieci?Albo ciężko zasuwa na obczyznie na chleb i nie ma czasu na kolejne dzieła literackie.

Kurcze jak sie dobrze zastanowic to sa przeciez klocki audio które Yaba mogłby ze spokojnym sumieniem recenzowac i zadnej krzywdy by im nie wyrzadził..np cd kenwood DP3060...tanie technicsy...

juz widze te recenzje..na dalekim wschodzi jest kraj który sie nazywa japonia ..i tam sa tacy mali skosno ocy ludzie co jedza duzo ryzu i pewnie dlatego ze ryz jest małay i skosny to oni maja skosne oczy..

E tam zaraz niepodoba. Mnie się dużo rzeczy podoba. Chodzi o miarę ceny w stosunku do uzyskanej przyjemności :)

Jak napisał Słynny Yabadabadoo "żaden wzmacniacz nie posztuje 70tys. Za 70tys. to się dobry samochód kupuję"

- cytat ze tak powiem z "pamięci" (o ile pamięc można cytować) więc moze nie do końca dokładny.

pozdr.

Oj Zbig nie przeginaj :))) Popatrz czasem na TVN Turbo.

Ostatnio pokazali jak lekko dłubnięty w garażu kilkunastoletni Mitsubishi Lancer zostawił w tyle na 400 metrów BMW Alpine wartą 50 tys. funtów.

Świat jest jednak do DIY :)))

>Qubric

A w którą stronę przegiąłem?

I pewnie na 401 metrze rozpadł się na kawałki. A ja pewnie znowu przeginam :-)

Ale to jest dobry przykład na to, że większość DIY-ców, również w audio, ma "krótkodystansową" mentalność.

No własnie że się nie rozpadł :) Ale do jazdy po typowych drogach to się raczej nie nadawał - w przeciwieństwie do Alpiny, która w zasadzie też była takim DIY - poskładanym z części BMW.

Ale rzeczywiście niektórzy DiYowcy robią sztuke dla sztuki. Czasem przypomina to zabawe w rozwiązania które ze względu na pracochłonność lub praktycznośc zastosowania nigdy by sie nie sprzedały na rynku. Nieczesto widać konstrukcję DIY zrobiną tylko po to żeby "wycisnąć" jak najlepszy dzwięk ze sprawdzonego rozwiązania.

Akurat konstrukcja Kovala na Monacorach i Morelu jest przykładem takiego zastosowania. W watku z opisem odsłuchu tej kolumny w porównaniu z konstrukcją Waldemara K. ktoś napisał, że się miło rozczarował biorąc pod uwagę koszt zastosowanych przetworników.

Znajac mentalność "audiofilską" trzeba brać poprawke na takie zdanie, która zakłada że te kolumienki na Monacorach naprawdę musiały zagrać bardzo dobrze żeby przełamać już samo wrażenie jakie robi na audiofilach nazwa Vifa, ScanSpeak i srebrne okablowanie Albedo :)))

pozdr.

Ze co niby bo nie rozumiem?

Mialem zmartwienie to nie pisalem (samochod mi sie rozkraczyl- kaburator czy wal rozrzadu, nie pamietam ale to byla powazna naprawa, zdarli ze mnie ostatnia koszule) a poza tym fakt, niektorzy koledzy slabo mnie rozumieja i nic nie kumaja w te klocki. Krell to dobry klocek i nie ma co mowic. Niedlugo jak sobie kupie to bedziecie mieli smutne miny. Ci zazdrosnicy oczywiscie. A recenzje nowej plyty co mi sie podoba to napisalem. Wszystkie plyty mi sie zreszta podobaja, nie to co wy. Krella nie znaja w Tesco calkowicie i to jest klopot. Jeden sprzedawca to chcial mi szukac zaraz film na DVD o tym Krellu ale on chyba nie zrozumial jak mowilem mu, ze to najlepszey klocek na swiecie to dopiero pokapowal. Pozalowania godne i tyle.

OJ , mój idol się pojawił !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Brawo yaba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak interesy z MS ????????????

Dlaczego Sony przestał Cię już interesować , poważnie myślisz , że Krell będzie lepszy ?

Qubric - " E tam zaraz niepodoba. Mnie się dużo rzeczy podoba. Chodzi o miarę ceny w stosunku do uzyskanej przyjemności :) ".

Zgadzam się z Tobą co do ceny tych klocków , ale moim zdaniem , po zakupie jest jednak duża przyjemność słuchania , którą jednak można spieprzyć innym elementem toru :))

No nie - Yabadabadoo - Krella kupujesz???

No ale CD to chyba Sony zostawisz? Kolumny Baze??? Sony jest przecież najlepsza firma - taki Krell sie nawet nie umywa. Sam widzisz że nawet w Media Markcie go nie mają, to znaczy że nie jest dobra firma.

pozdr.

>Qubric

Ja najczęściej widzę wśród DIY-wców chęć do uzyskania jak najwyższego stosunku ceny zastosowanych komponentów do łącznego kosztu budowy. To wydaje się byc logiczne i zrozumiałe, ale ja odczytuję to także jako brak wiary we własne konstruktorskie siły i próbę konkurowania z profesjonalistami poprzez swoiste zaniżanie wartości zbudowanych zestawów. Słuchając różnych klocków, przekonałem się również, że użycie droższych komponentów nie zawsze zapewnia lepszy dźwięk.

No bo tak jest. Albo chcą byc oryginalni i rzucają się na jakieś open baffle czy labirynty na Teslach, a jesli nic z tego nie wychodzi to robią monitory na Scan Speakach srebrnych kablach i kondensatorach mundorfa.

Żeby nauczyc się biegac najpierw trzeba umieć chodzić. Czyli zająć się dopracowaniem jednej typowej konstrukcji. Na to potrzeba cierpliwość, a nie tylko zapału.

pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.