Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer U05 ktokolwiek widział, ktokolwiek słyszał

przemek_s

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cudo jest i już pytałem w RMS, zapisałem się i czekam na info ale jak gdzieś go upoluje, dam znać :-).

Ukryta Zawartość

Mam nadzieję, że jak prawie zawsze, będzie opcja black bo wszystkie inne Pionki mam własnie Black :-).

Suchotnik ? nie wierzę :-) gdyż, wygląda na to, że chcą tu zabłysnąć i zakasować konkurencje nawet w znacznie wyższym segmencie dlatego pewnie zaryzykuję i zakupię kolejnego Pioneczka :-).

zachęcam do zapisywania się - w momencie, gdy dostaniemy cenę natychmiast wprowadzimy do sklepu, a ten automatycznie roześle do Was mailing z informacją, że produkt jest dostępny w Polsce

http://sklep.rms.pl/pioneer-u-05-konwerter-usb-dac-z-funkcja-wzmacniacza-sluchawkowego

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zacnie zacnie ale dzisiaj nie chcąco odkryłem inny gadżet i mam zagwózdkę....gadżet nazywa się Cocktail AUDIO X40 :-), kuknij, jestem fanem Pionka ale mam dużo różnej muzy na dyskach,. Synology itd., i szukam najsensowniejszej alternatywy i tu jest kusząca, nawet model X30 już jest kuszący :-). Każdy z nas ma inne upodobania, potrzeby i możliwości finansowe więc dla każdego coś miłego :-) a ja na razie szukam najlepszej alternatywy, kuknij :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No tak Przemek ale może raz coś kupić dobrego, uniwersalnego i na lata a nie ciągle gonić za czymś nowym :-).

Muszę poczytać cały watek o tym dziwaku Coctail i gdzieś w salonie się tym pobawić ale równie chętnie pobawiłbym się tym Pionkiem, wtedy można by podjąć właściwą decyzje :-).

Wiesz akurat napęd to mam wystarczający tzn Yamaha Cd S700, wcześniej miałem Cdki Pioneera ale nic powyżej PD S 707 a różnica w brzmieniu jest taka, że Yamaha gra bardziej miękko, potężniej, jedynie co chciałbym dodać to scena wypchnięta bardziej za linię kolumn bo jest szeroka, w Pionku było odwrotnie, lecz też był płytszy bas choć więcej było tego średniego.

Mamy jeszcze jeden news o którym nikt nie wspomniał, kuknij :

Ukryta Zawartość

Coctail poczytałem watki i odpada więc nadal będę wiernym fanem Pionka wspierając się Synology :-).

Obecnie mój CD to też Pioneer PD-50 :-).

Ukryta Zawartość

Ceny nowych Pionków które mają się ukazać w listopadzie 2014 z zapowiedzi :

N-70a - retail 1299 EUR

N-50a - retail 599 EUR

N-P01 - retail 399 EUR

Więcej info:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...

Słucham muzyki przez U-05 I nie mogę wyjść z podziwu, że w tej cenie udało się zrobić takie znakomite urządzenie. Pioneerem zainteresowałem się szukając DACa do swojego systemu po przeczytaniu recenzji Radka Łabanowskiego w Audio 1/2015. Recenzja jest dobra a U-05 ma wszystkie ważne dla mnie cechy: solidny układ DAC, procesor DSP, wejścia 75 i 110 ohm, wyjścia XLR. Nie szukałem długo bo jest dostępny u przedstawiciela Pioneer w Warszawie na Woronicza.

Używam sprzętu Primare CD31, Pre30, A32, a chciałem mieć wejście dla sygnału cyfrowego i jednocześnie poprawić jakość konwersji z CD. Przed U-05 posłuchałem kilku innych DACów z przedziału 5-10tys. Ten za 3,5kzł wypada najlepiej. RŁ w swojej recenzji chwali DAC za dźwięk w trybie Direct. Zgadzam się z tą opinią, ale z włączonym DSP zaczyna się prawdziwa jazda. Proponuję każdemu posłuchać, co się dzieje, jak włączy tryb HiBit (32 bity) i filtr cyfrowy na Short lub Sharp. Mój Primare jest dobry, rozdzielczy, ma dokładną scenę i dobre pasmo, ale włączenie U-05 zamiast wewnętrznego DACa w CD32 zmienia sytację dramatycznie.

Opisałbym to tak: Z głośników (Cremona M) znika nakrywający je kocyk, perkusista przynosi gary do mojego pokoju, basista wyciąga gąbkę spod strun, dęciaki dostają zastrzyk adrenaliny. Każdy instrument lokalizuje się precyzyjnie w przestrzeni. Wyłania się tyle szczegółów, których wcześniej nie było słychać, że nagrania sprawiają wrażenie innych niż dotąd. Wszystko ma wigor i tempo. Bas potrafi zatrzasnąć drzwi. Wielki bęben w Planetach Holsta (EMI) uderza tak dosadnie, że czuje się drganie podłogi.

U-05 ma możliwość dobrej regulacji głośności, więc zapiąłem do wprost do końcówki A32 (po 400W/kanał). Miałem w domu koncert. Sąsiedzi też 

To bardzo, bardzo ciekawy produkt . Wygląda z opisów na to że parametrami, budową i funkcjonalnością bije konkurencję, równiez tę audiofilską za ciężkie kPLN. No ale liczy się dzwięk więc chciałem zapytać , czy oprócz nowego forumowicza ULTRA ktoś miał okazję go testować/słuchać/kupić ?

• 1 miesiąc później...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wygląda na to że Pioneer lepiej wypadł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 9 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.