Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka wkładka/igła do Technics SL-23A

volter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupiłem Technicsa SL-23A i podłapałem bakcyla analogu ;)

Teraz mam fabryczną wkładkę z nową igłą EPS270C i zastanawiam się jak duży efekt będzie przy wymianie samej igły na eliptyczną EPS 270ED .

Jeżeli niewielki to spróbowałbym z polecanymi wkładkami Ortofona 2M Red i Audiotechnika AT95 .

Jak wygląda montaż takiej wkładki do Technicsa SL-23A ?

[Gramofon spięty z Technics A700MK2 (właśnie zmieniany na Marantz PM7003) + Dali Lektor 3 .]

Ortofon może być za wysoki.270C to całkiem ładnie grająca wkładka. Zmień igłę na eliptyczną ,powinno być więcej szzegołow.O ile płyty w bdb stanie.

AT sobie odpuść -gra "jasno" . Bas z 270 znacznie głębszy. a i góry nie brak. Jest dużo bardziej cieplejsza w brzmieniu.

No i w tym problem. WAMATowe mają twardą gume w tłumiku i nie ma tam mowy o jakieś zrożnicowanej podatności. Dwie drogi szukac na E-bayu lub w zagranicznych E-sklepach. I twoja propozycja zmiany wkładki. Cenowo na to samo wyjdzie.

Raczej nie będę szukał za granicą więc jestem w punkcie wyjścia.

Chciałbym polepszyć jakość ale lubię brzmienie ciepłe i z dobrym basem. Możesz coś polecić ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.