Skocz do zawartości
IGNORED

glosniki kody - ktory model?

zielony123

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem yamahe rxv450 i dvd panasonica s27!!!!!! Moj pokoj ma 23m2. Teraz musze kupic glosniki. Czaje sie na KODE! Tylko niewiem ktory model? czy av702 + SW850 czy av707 + SW 850 czy tez moze wystarcza av 703 + SW850?????? Czy wogole ja jako zwykly laik odczuje roznice miedzi tymi glosnikami? A moze inny jeszcze model kody mi doradzicie?

https://www.audiostereo.pl/topic/11498-glosniki-kody-ktory-model/

jesli lubisz bardziej przestrzenny dziek to polecam model F51.Graja zupełnie inaczej od AV702.A które sie beda podobac musisz ty wybrac,bo ja juz wybrałem a słuchałem AV702 i nie tylko.Podopowiem ze AV702 maja wiecej basu,mniej srednich i wiecej góry,a F51 moze nie mniej basu ale z innym charakterem bardziej suchy,srednich zdecydowanie wiecej i na moje ucho lepsze wysokie bo nie tak wyeksponowane.

Do podobnego pokoju kupiłem sub Paradigma 90 W sinus. Gra ładnie i wcale nie za głośno. Nie chciałem suba dużej mocy bo syn lubi słuchać techno z duża ilością basu i sąsiedzi by nas pogonili. Ale 60-80W suba moze być do takiej powierzchni za mało ..Pomyśl o SW100B., albo o Paradigmie PDR8.

Ja mam podbny dylemat ale do wyboru daję sobie:

AV702+SW100B (kolor wiśniowy tylko)

AV710+SW100B

F51+SW100B

no i ewentualnie model SL-600+SW952

czy ktoś go może słyszał i mógłby mi doradzić??

Amplituner to Yamaha 550, a DVD Pioneer 360.

Co do preferencji to kino i muzyka 40/60% oglądam sporo filmów ale muzyki i radia też chciałbym posłuchać przyzwoicie (teraz nie przewiduję kupna cdeka do muzy osobnego ale może wkrótce) Muzyka do słuchania wszystkiego po troszę :) ja ciężki rock (metallica itp) żona POP w szerokim tego słowa znaczeniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.