Skocz do zawartości
IGNORED

MANGER AUDIO do posłuchania w Szczecinie - CCD

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość passer

(Konto usunięte)

Począwszy od Monachium Manger na wystawach / pokazach prezentowany jest w „towarzystwie” Lindemanna.

W październiku pojawił się nowy wzmacniacz mocy Musicbook 55.

W sieci można było znaleźć:

„…The new “big” power amp musicbook:55 in the same housing offers outstanding and powerful performance.

2 x 240W into 4Ohms or 1x 450W into 8Ohms (bridge) meets and exceeds all customer expectations. The desired operation mode is set with the stepping switch at the rear panel of the amplifier:

-stereo

-mono-bi-amping

-mono-bridge …”

207_622x420.png

• 2 tygodnie później...
Gość passer

(Konto usunięte)

Na tej wystawie nie byłem. :)

Nie bardzo mogę sobie wyobrazić, że Manger wyśle do klienta przetwornik z wadą.

Podział - 360Hz, głośnik - 8” (200 mm) Custom made Carbon Fiber-Paper Sandwich Design, 42mm Voice Coil Diameter

- info na stronie producenta.

W systemach aktywnych jest inny.

Wada w tłoczeniu nie wpływa na dźwięk ale jest widoczna na przetworniku.

Daniela praktycznie nic nie udoskonala tego produktu J.M. jak to zostawił tak teraz jest sprzedawana.

360hz uciekają do góry, ale kiedyś cieli niżej i serwis mangera miał kupę zwrotów żył też z tego.

Cena tych kolumn 25-30 tyś ?

Gość passer

(Konto usunięte)

Nie miałem wcześniej do czynienia z systemami tej firmy. Mogę tylko przypuszczać, że jednak jakieś zmiany były.

Aktualny podział wynika chyba z innej koncepcji, nie tyko z awaryjności przetwornika, Systemy aktywne mają trochę inny głośnik niskotonowy ( 200 mm Glass Fiber-Polyester Sandwich Design, 38 mm Voice Coil Diameter ) i inny podział 330 Hz. też zresztą wysoki, szczególnie w porównaniu do poprzedniej serii ( ok. 180 Hz ).

Cena - w pierwszym poście jest link do strony dystrybutora CCD.

To proszę poszukać koncertów w okolicy ale takich w małych salkach i wspierać kulturę przez duże K(za małe pieniądze) a nie audio przez małe a (za duże pieniądze)

To proszę poszukać koncertów w okolicy ale takich w małych salkach i wspierać kulturę przez duże K(za małe pieniądze) a nie audio przez małe a (za duże pieniądze)

To podaj mi gdzie i kiedy będzie koncert Berry White-a, Isaac-a Hayes-a, Johnego Lee Hookera czy choćby Pink Floyd?… :-)

Oby plusy nie przysłoniły minusów !Ja wyleczyłem się z drogiego stereo ,to zabawa dla krawaciarzy lekko upośledzonych słuchowo.

Można by polemizować. Ja znów przez ostatnie 15 lat zaliczyłem sporo koncertów uznanych gwiazd. Zjechałem za nimi połowę Europy. Dziś po czasie myślę, że to są właśnie spędy dla upośledzonych słuchowo. Nagłośnienie z reguły było fatalne. Teraz zdecydowanie wolę słuchać w domu. Mam co chce, kiedy chce i nie muszę się tłuc gdzieś kilkaset kilometrów. Żeby posłuchać Ruch tłukliśmy się do Hamburga i 3 dni wycięte z życiorysu. Rolling Stones w Barcelonie to tydzień z głowy. Na szczęście to było przy okazji innego wyjazdu. AC/DC w Pradze to 2 dni z głowy. Wszystko fajnie do czasu. Później już takie fajne to nie jest. Dużo fajniej jest z lampką wina czy filiżanką kawy zasiąść w fotelu i posłuchać dowolnie wybranej muzyki w swojej chacie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ja wyleczyłem się z drogiego stereo

Czytając Twoje wypowiedzi odnoszę wrażenie ,że chodziłeś chyba nie do tego lekarza.

to zabawa dla krawaciarzy lekko upośledzonych słuchowo.

O.K. jeden woli krawat i garnitur inny woli gumo-filce i drelich roboczy.

Każdy może znaleźć odpowiedni strój , w którym mu do twarzy.

Żeby posłuchać Ruch tłukliśmy się do Hamburga i 3 dni wycięte z życiorysu. AC/DC w Pradze to 2 dni z głowy.

WOW - Sly lubi posłuchać "piorunów" - a to niespodzianka i miłe zaskoczenie ...

Ale co to jest " RUCH", to nie mam pojęcia ... :)

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Sly ma rację, chata płyta i jest muzyka. Choć wczoraj w klubie też zagrało super, atmosfera. ... ale nigdy stadion, tego typu spedy sa bez sensu.

Rush wole z BD w domu :₩

Nie, nie.Metal to nie moja bajka.

Ja czasem lubię dać czadu,ale wolę (teraz też nie za często) punk rock trochę z sentymentu dla młodości swej burzliwej :)

Czad być musi - obowiązkowo i bez względu na miejsce jak i powagę gości, o północy w sylwestra grają dzwony

z Hells Bells ( mega widowisko z fajerwerkami w tle ), a nad samiuśkim ranem No slip till Brooklyn - Beastie Boys.

To dwa "żelazne numery" z sylwestrowego pena. :) Sorry za oftopa, ale ... w sumie to i z MENGERów można to grać.

Jest w tym zestawie też post-punkowe dzieło "Religion" grupy P.I.L. - zawsze chętnie śpiewane

przez umęczonych tańcowników ... to ci dopiero klimacik ... :)

Sly ma rację, chata płyta i jest muzyka. Choć wczoraj w klubie też zagrało super, atmosfera. ... ale nigdy stadion, tego typu spedy sa bez sensu.

Rush wole z BD w domu :₩

Zobaczyć Peart-a na żywo, w obrotowej perkusji czy Lifesona zmieniającego podczas koncertu siedmiokrotnie gitary to jest coś. Ale tylko raz. Dalej do wolę w domu. RUSH to genialna kapela. Co ciekawe na żywo nadal gra tych samych 3 facetów, podczas gdy na wielkim koncercie Stonesów to chłopcy tak raczej dla bajeru biegają po scenie. Widziałem ukrytą drugą perkusję i sztab muzyków "wspomagających"… :-)

podczas gdy na wielkim koncercie Stonesów to chłopcy tak raczej dla bajeru biegają po scenie. Widziałem ukrytą drugą perkusję i sztab muzyków "wspomagających"… :-)

To i tak dobrze że się jeszcze ruszali ,kiedy ja byłem ze znajomymi na ich koncercie w Pradze - rozczarowanie Richards drętwy i nawalony robił czasem ten swój ruch - marny show .Reszta kapeli wyglądała na mocno znudzoną Jagger trochę biegał po scenie

Praga podobała mi się dużo bardziej.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

podczas gdy na wielkim koncercie Stonesów to chłopcy tak raczej dla bajeru biegają po scenie. Widziałem ukrytą drugą perkusję i sztab muzyków "wspomagających"… :-)

No wlaśnie :)

Wolę na chacie :)

Ja mama wrażenie -nie- jestem przekonany ,że tu piszą ludzie z trzeciej ligi rzucają się .

Sly

"To podaj mi gdzie i kiedy będzie koncert Berry White-a, Isaac-a Hayes-a, Johnego Lee Hookera czy choćby Pink Floyd?… :-)" to są wszystko PhotoShopowe płyty, nie mam zamiaru tego słuchać -stół mikserski słyszę z 30 km .

jarek&ania

Przewaliłem tyle tego gówna i mam wyrobione zdanie o tym stereo,a lekarz to może Tobie by się przydał.

Ja nie przychodzę na koncert, słuchać mikrofonu ,kabla ,wzmacniacza czy zdechłych paczek

Mnie interesuje rozstawienie zespołu + zgranie +interesujące utwory muzyczne oraz przede wszystkim nacieszyć słuch alikwotami ,różnorodnością barw ,skoków dynamiki ,naturalną muzykalnością (w większości przypadków nie tanich instrumentów),gdyż te tanie nie chcą" płynąć" i trzeba grać szybciej .

A co do tematu Mangera to miałem ; 107 ,109 ,109II +holoprofile +2 konstrukcje DIY

7 przetworników trafiło do naprawy -masakra

4 gwiazdy jeszcze leżą rozprute do zera ... szkoda pisania .

znikam

a tu coś ambitnego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...
Gość passer

(Konto usunięte)

Moje zupelnie prywatne monitory z1 będą w Łodzi na początku listopada. :)

Bardzo optymistyczne spojrzenie na świat :).

Może kiedyś się z tego wyleczę.

Monitory Z1 dotarły do mnie dopiero dzisiaj. I tylko dlatego, że szef CCD zrobił dosłownie wszystko aby były u mnie przed świętami. Dziękuję.

Zostawienie sprawy dostarczenia głośników, zamówionych na początku października, tylko firmie Manger trwało by jeszcze całkiem sporo. "Profesjonalizm" zaskakujący. Być może tak ma właśnie być - niech klient wie jaki spotkał go zaszczyt.

Jednak już są. :)

Po wypakowaniu, jak dla mnie z drobnymi kłopotami, ważą jednak 26 kg,, pudła całkiem spore, a pokój nie za duży i moje możliwości w podnoszeniu b. ograniczone stanęły na stendach i :

- choć totalnie "świeże" to warto było czekać :). Zdecydowanie więcej "świeżości" wykazuje głośnik basowy. Średnica i wysokie - jest mi trudno sobie wyobrazić, że jeszcze się poprawią ( ale wcale nie będzie mnie to martwić ).

W oczekiwaniu więc na zmiany - grają.

Gość passer

(Konto usunięte)

Ze zdjęciem mam problem :(.

Żeby przybliżyć - są całe czarne, matowe. Standy do pewnego stopnia są "przypadkowe", to co pozostało mi po L-707.

Ponieważ wysokość wydaje się być ok - przetwornik szerokopasmowy na wys. 103 cm, to nie będę się spieszył ze zmianą

Minęła już doba, mam więc już furę doświadczeń :) ze słuchania kolejnych płyt. Gorzej z wnioskami. Ciągle tylko przeświadczenie - to wszystko jest takie właściwe, takie jak być powinno.

Jak będziecie mieli kiedyś okazję posłuchania tego przetwornika to zróbcie to konieczne i oczywiście może się Wam to nie będzie podobało ale inaczej to taki swoisty "brak w wykształceniu" (wszystkich urażonych przepraszam).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.