Skocz do zawartości
IGNORED

Superlux HMC631 czy Asus Orion

Krzyrak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich czytających ten temat.

Chciałbym prosić was o pomoc w wyborze słuchawek tak do 300zł.

Szukałem w różnych tematach i znalazłem oto te dwie pary słuchawek:

1. Superlux HMC631 ok.270zł

2. Asus Orion bez Spitfire ok.300zł

Słuchawek będę używał do gier BF, Moh, cs, far cry czy też crysis (głównie strzelanki i wyścigowe). A także do słuchania muzyki (electro, techno) i oglądania filmów. Na słuchawkach się nie znam za bardzo więc pytam o opinie Was. Orionki podobają mi się bardzo i będą pasować do mojego lapka ;), Natomiast Superluxy mają bardzo dobre opinie i nie wiem które wybrać.

Słuchałem muzyki na Sony v55 więc jeżeli byłaby taka możliwość moglibyście do nich porównać sprzęt z tematu czy są lepsze czy gorsze od nich.

Sprzęt na jakim będę używał słuchawek to Asus Rog g750JS Nie wiem czy ma on jakąś kartę dźwiękowa (dodatkową). Jeżeli nie ma to moglibyście jeszcze pomóc w wyborze do danych słuchawek zewnętrznej karty na usb ;).

Z góry dziękuję za pomoc i udzielanie się w temacie ;D

Karta dźwiękowa nie wiem ile chcę na nią wydać bo nigdy nie miałem karty dedykowanej i się nie znam po prostu żeby dawała coś a nie żeby wydać z 300zł i nie zauważyć nawet różnicy. Czy do 200zł kupiłbym coś uczciwego ?

https://www.audiostereo.pl/topic/115052-superlux-hmc631-czy-asus-orion/

Może być ciężko z odpowiedzeniem na twoje pytanie jeżeli nikt nie słuchał tych słuchawek. Generalnie sprzęt audio dla graczy jest słabszej jakości zarówno w wykonaniu jak i wrażeniach odsłuchowych, tutaj w większości przypadków liczy się wygląd. Ze swojej strony mogę polecić rozwiązanie problemu kupnem osobno słuchawek i osobno mikrofonu na klipsie. Dobrym rozwiązaniem jest niedrogi zalman zm-mic1, jeżeli natomiast chodzi o słuchawki to jest sporo możliwosci na niedrogie rozsądne słuchawki, CAL! lub superlux HD681 Evo, do tego dokupujesz niedrogiego prodigy cube za około 300zł i myślę że byłbyś zadowolony z efektu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.