Skocz do zawartości
IGNORED

POWIEDZCIE MI COŚ O UNITRA WS 442 .

SZYBA

Rekomendowane odpowiedzi

Więc tak podłączyłem głośnik do lewego i strasznie coś trzeszczało a potem do prawego i było to samo . Jak coś robię , sprawdzam , włączam najpierw załącznik od wzmacniacza a potem wkładam wtyczkę do sieci i czekam , obserwuje co się dzieje jak się nic nie jara podłączam głośniki ,jak się coś dymi wyłączam go z sieci . A z tym rezystorem nie wiem Piotrek nic nie pisał że trzeba go zamienić na mocniejszy podczas usuwania gniazd.

(Piotrek608) ile będzie kosztowała naprawa wzmacniacza u ciebie bo ja raczej nie dam rady wszystko przejrzałem i zastanawiałem się nad tym co mogłem zle zrobić. Wydaje mi się że ,podczas wylutowywania starych kabli musiałem coś uszkodzić.

Tak to miało być napisane .

Do korektora dałem dwa kable połączyłem tak jak były zwory założone na gniazdach a o jaką masę Ci chodzi do czego a jeśli chodzi o masę z korektora normalnie od lutowałem .

(gurum) kondesatory to jest prosta rzecz do wymiany a co będzie dalej ja też wymieniłem kondensatory , potencjometry , rezystory , blaszkę dałem i wiele , wiele innych rzeczy i co teraz zj***ło się i ręce mi opadły .

to musi byc jakies zwarcie

zrobiles 3 kroki

1. korektor ->nic nie zwarles przy tym wejsciu korektora?

2. gniazda do glosnikow-> spr czy nie sa zwarte w srodku

3. przelacznik A-B ->zwarty czy rozwarty na A? (on tu robi szeregowe czy równolegle polaczenie kolumn 2szt na kanał)

Nic nie zwarłem tylko połączyłem kabelkami a jak bym nie dał kabelków też by się nic nie stało bo to tylko jest zwora tak zwana .

(3. przełącznik A-B ->zwarty czy rozwarty na A? (on tu robi szeregowe czy równolegle połączenie kolumn 2szt na kanał) tego nie mam usunąłem to .

A gniazd do głośników też nie mam tylko dwa próbne leżące na desce nie zwarte , wyprowadziłem trzy kable jedem masa od kondesatorów i jeden prawy , jeden lewy kanał .

O matko wrocławska piorunochronna!!!

Szyba chłopie cos ty na wywijał...jestes drugi w kolejce za astraF który nie wiem czy wysłal mi wzmaka czy sie jescze nie zdecydował..AstraF odezwij sie ale to juz ....

Ludki ja wiem ze tranzystory BD139 i 140 kupowałem kiedys w paczkach po 100 sztuk tak samo Bd911,12 ..ale jak w tym tempie zaczniecie wzmaki z dymkiem puszczac to ja nie wyrobie..a tu mam na głowie jeszcze

1.wzmak forum608 ultimate.

2 kolega audiofil wyregulował gramofon..raz na zawsze..po regulacjach nic nie działa..

3 inny kolega audiofil moimi rekoma na raz robi upgread kefów i cd revox b226.

4 w czwartek przyjezdza do mnie zona..kobita jak to kobita wiadomo musi byc kochana..

... a za chwile musze isc opieprzyc mechaników u mnie na firmie bo łobuzy mi do sterowania elektronicznego olejku nalali ..tak ze 20 litrów...

Bomer a czy przypadkiem ten drugi kondzioł nie jest nowy i odrazu do dupy..po najnormalniej chyba wcale nie masz filtrowanego napiecia..fakt kondziołków zwierac nie nalezy ale nawet jezeli juz to powinny obydwa dawac przy pojemnosci 10000 dosc spore "DuuP" a moze go nie własciwie wlutowałes i na jednej połówce nie masz filtracjii..ej chłopie przejrzyj układ..a jakie masz napiecia głowne czy sa rowne plus /minus wzgledem masy 37V?? bo jak jedno jest okila wolt nizsze to nie masz gładzenia jednej połówki..i wyprostowane ale tętniące napiecie stałe idzie prosto na tranzystory mocy...

Kurcze a tak ładnie ci szło..chyba za szybko cos zrobiłes..szkoda trudno wyczuc czy wzmak sie tylo wzbudza czy juz którens z kanałów poleciał na marsa..no dobra ja ci to naprawie jek jestes zdecydowany ale dwa warunki..

Wysyłaj natychmiast i priorytetem.

Do srodka wpakuj kondziołki tantalowe..upgread częsci zasilacza preampa tez ci zrobie za friko bo juz wole abym sam to dokonczył..a i jezeli bedzie miejsce to ci wstawie nowy mostek prostowniczy..he,he taki ze zbladniesz:):)

piotrek608 widze że masz dużo na głowie więc nie będe ci teraz przeszkadzał(do następnego problemu) poczytam jakąś literature i sprubuje dojść do tego o co ci chodziło ale mimo to wygląda na to że te kondy są poprostu stare i dupa musze kupić nowe ale teraz sie wycfanie i kupie takie które mają date produkcji i nie 2x10000uF ale 4x6300uF lub troche większe i Kendeile a nie jakieś badziewia wole wyłożyć 20 zł więcej i mieć pewność że są dobre. Natomiast to co powiedziałeś jutro sprawdze i być może oszczędze jakieś 80 zeta.

pozdro all ws-kowcy :)

pewne postępy już prawie działa, jeszcze tylko rozwiąże problem czemu na wskaźniku mocy przy odpiętej końcówce mocy (obie 2Nkie, BD135,139 i 140) jest pokazany sygnał i to dość sporawy i to tylko się dzieje na prawym

Jest Bardzo OKI polecam niestety poki co zapoznałem sie z nia tylko z netu dzieki uprzejmosci Andrea29 miałem tez "rozbierane fotki" w srodku solidna rzecz nominalenie ma niby 40W ale potencjalnie wykonana jest ajk 100W ztad potrafi napedzic wiekszosc kiepskich kolumn...seryjnie to jak tylko sie dorobie własnej chałupy to bardzo powaznie wezme ja pod uwage..bo w cenie 700zł masz cos co gra jak za 3500zł..i zrobione przez goscia z kraju co gwarantuje jakikolwiek serwis..zreszto ultra skomplikowana koncówka to to nie jest mozna zrobic samemu.

a co o moim problemie powiesz? dodam że BC307A nowe, dioda D502 cały czas zdycha, BD139 nowy, końcówka odpięta, na zaciska null napięcia, na wyświetlaczu mocy jest

(Piotrek608) pisałeś coś wcześniej że u ciebie w bloku masz komis i ponoć tam jest taki wzmacniacz co my przerabiamy napisz mi jaki to jest model , w jakim stanie jest i za ile go chcą no i jaki kolor . Zastanawiam się czy warto wysyłać Ci ten wzmacniacz bo za te pieniądze może kupię w komisie takiego i to bardziej mi się będzie opłacać wymontuje kondensatory , mostek i te inne rzeczy co wymieniłem na nowe , jak będą dobra to je wpakuje i będę bardziej uważał podczas przeróbek .

Moja diorka jak będzie działać nie sprzedam jej wsadzę ją do ładnego pudełka zwiąże na kokardkę i zaniosę do piwnicy a po kilku latach jak przyjdzie mi ochota na słuchanie muzyki na dobrym sprzęcie wyciągnę ją i będę się delektował tylko muszę ja odpalić .(guzia) chcesz sprzedać swoją Unitce .

No własnie dzisiaj byłem w tym komisie wziałem kase z bankomatu i co wczorah jakis Jemioł kupił ten wzmacniacz razem z korektorem FS042 a własnie krektorek mnie interesił...GRRRRRRRR

Tk Hi endowaego wzmaka nie nalezy sie pozbywac.

Ja szukam unitre Ws 442 i radmora 5412 . Z unity będę próbował zrobić to co robiłem wcześniej a radmora potrzebuje działającego ale może być zniszczony bo mam chyba trzy radmory ale bez zasilaczy ful płytek kilka nowych jak by ktoś chciał sprzedać możemy się dogadać .

Niestety od dzis nie przyjmuje zadnych wzmaków do naprawy...w firmie szykuje mi sie nagonka po 12 godzin dziennie..Chiny Czekają na produkcję...

Głownie to czyszcze babom kanalizację..jak mawia moj kolega zajmuje sie naprawa układów automatyki w takim jednym sporym zakładziku..jak jest duza nagonka to sie maszynska sypią bez litosci..w poniedziałek do pracy na 3 rano..i miej tu czas na naprawe wzmaków Ws442 jak oczka ci sie kleją

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.