Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Academy Hyperion - co w zamian

Rekomendowane odpowiedzi

To ja, zły zeneca. I w pierwszych słowach mego postu powiem, że podziwiam tych z audiofili, którzy potrafili siedzieć przez cały weekend i silić się na obrażanie mnie w sposób wszelaki jako i podważanie mojego wykształcenia. A wszystko to przez to, iż śmiałem powiedzieć wszem i wobec, że Hyperiony to dobre głośniki a białe jest białe, co najwyżej szare (i to tylko wówczas gdy recenzujemy swoje gusta odsłuchowe a nie mówimy o sprawach oczywistych). Nigdy zaś czarne, jak śmiał to zauważyć nietrafnie któryś z moich adwersarzy, jak sam pisze też prawnik. Szkoda tylko, że chyba jeszcze nie praktyk. Co zaś do tych, którzy próbowali mnie obrazić, anegdotka rodem z dzieł Schopenhauera: "Sokratesa nieraz spotykała czynna zniewaga w wyniku prowadzonej przez niego dysputy, lecz znosił to ze spokojem; kiedy pewnego razu ktoś go kopnął, przyjął to ze spokojem, a gdy ktoś się temu dziwił, rzekł: A GDYBY KOPNĄŁ MNIE OSIOŁ, CZY POZWAŁBYM GO PRZED SĄD ? Kiedy pewnego razu ktoś mu rzekł: TEN A TEN CIĘ OBRAZIŁ, CZY NIE CZUJESZ SIĘ DOTKNIĘTY ? Odpowiedź jego brzmiała: ANI TROCHĘ, BO NIE WIDZĘ, JAKI ZWIĄZEK ZE MNĄ MAJĄ JEGO OBELGI."

Podziwiam, bo ja wolałem w wolny weekend odpoczywać wspólnie z rodziną i delektować się muzyką niż uprawiać pieniactwo internetowe. Pieniactwo, bo meritum nie było tu nawet 5 %.

PS. Dla tego pana, który twierdzi, że jestem co najwyżej studentem prawa. Zapraszam do miasta Łodzi gdzie okażę swoje prawnicze cyrografy. A liczę, że wówczas ten silny w gębie pisarz wróci na forum i odszczeka swoje kalumnie. Jeśli będzie miał na tyle honoru, by to zrobić. A tymczasem go pozdrawiam.

Do Paula i Zbiga: Elaca w Audioforte mają. Przed chwila do nich zadzwoniłem. Zresztą na ostatnim Audioshow w pokoju Audioforte Elac był. Od nich tez dostałem wtedy pełny cennik Elaca. Jesli chodzi o Audiofila to nie pamiętam osobiście, ale w reklamach prasowych wymieniony jest Elac jako jedna z ofert sklepu. Chyba ze się cos ostatnio zmieniło.

O konkretne modele sie nie pytałem, telefon znajdziesz na stronie www sklepu (audioforte.com.pl). Jak nie maja konkretnego modelu to ewentualnie moga go sprowadzić na odsłuch. Wypożyczanie stosują podobno rzadko, zależy od "nici porozumienia" jaką z nimi nawiążesz. Jeśli chodzi o obsługę, to byłem w tym sklpeie trzy razy w tym roku. Jest trzech facetów. Jeden (najwyższy, może szef) jest dość drętwy, raczej uczynny, ale wzbudza glębszej sympatii, wyczuwam ze taki łatwo traci cierpliwość. Widziałem jak przy klientach opiedzielał inego sprzedwacę, troche zresztą miał racji, bo sprzedawca nie był zbyt kompetentny ani uczynny. Jest jeszcze trzeci facet, ten to naprawdę rewelacja, klasa europejska w podejściu do klienta.

Jak mają w Audioforte, to polecam tam. Obsługa kulturalna i nie narzucająca się, dwa pokoje odsłuchowe wymiarami odpowiadające przeciętnym warunkom mieszkaniowym. Nie wiem jak z elektroniką, na pewno mają tam Thule i NAD, powinni też mieć Vincenta. Spory wybór płyt i archiwalnych numerów HFiM. Tylko ostrożnie z parkowaniem, uliczka ciasna i zapchana pomimo parkometrów.

Odsłuch w Audioforte to rzeczywiście komfort, szczególnie w tej sali w głębi. W Audiofilu natomiast w tym roku jeszcze nie byłem, ale przedtem nie pamietam bym mial jakiekolwiek zastrzezenia do obsługi.

Gość maciekw do zeneki

(Konto usunięte)

O TEMPORA, O MORES

Przeczytałem twoją wypowiedź, w której wywołujesz mnie do tablicy i NIC DODAĆ NIC UJĄĆ. Sam się przedstawiasz.

Nie mieszaj w to jednak prawa, bo jednym z twoich argumentów w dyskusji był fakt, iż jakoby otrzymałeś takie wykształcenie. Jest mi niezmiernie przykro, ale takich argumentów używają "gówniarze". Nie oznacza to jednak, że tak cię określam. Nie muszę, bo każdy kto przeczyta twoje wpisy, to na podstawie tonu, argumentów ad personam i inwektyw może sam wyrobić sobie na twój temat zdanie.

Ja osobiście chciałbym być studentem, bo to był mój najlepszy i najmilszy okres beztroskiego życia, ale niestety stary zgred jestem. Dlatego, gdyby ktoś mi zarzucił, że jestem studenciak to bym się cieszył.

Dlatego proszę zachowuj się, jak przystało na kogoś, kto ma tytuł magistra (o ile wogóle), nie mówiąc już o wykształceniu prawniczym.

PS

Aha, proszę o wybaczenie, że na koniec pozwolę sobie na małą złośliwość pod twoim adresem Zeneco. Gwiazdą palestry to ty nie jesteś, bo inaczej nie zawracałbyś sobie głowy budżetowymi kolumienkami, tylko słuchałbyś coś z innej półki. QED (jeżeli nie wiesz co oznacza ten skrót podpowiadam CBDO)

A i jeszcze jedno wyluzuj się, bo inaczej najbliższy weekend zapowiada się czarno dla twoich bliskich.

Maciuś, coś ty taki sfrustrowany ostatnio ? Wpadnij do Łodzi, pogadamy, lepiej się poznamy, to może zmienisz zdanie na mój temat... i przeprosisz jeśliś człowiek honorowy. Nie jestem kibicem ani Widzewa ani ŁKSu więc się nie bój. Jak na bilet nie masz, to coś znajdę w moim budżetowym prawniczym portfelu. A i Hyperionów sobie na Pietrynie posłuchamy byś mógł osobiście powiedzieć, że to niezłe głośniczki.

Może lepiej dać spokój temu tematowi, sprawa się zresztą rozmyła i już nie pamiętam o co poszło i kto miał rację, inni czytelnicy też jak sądzę. No chyba że chcecie się poprzepraszać :)

https://www.audiostereo.pl/topic/1154-audio-academy-hyperion-co-w-zamian/
  • Pokaż nowe odpowiedzi