Jump to content
IGNORED

Mały upgrade systemu.. ?

robiz

Recommended Posts

Pany, przyszła kolej na zmianę wzmacniacza, aktualnie " meczę " Harmana Kardona HK 675, cd jest juz Rotel RCD 1072, a kolumny to Indiana Line Tesi 260.

Najprościej byłoby cos po linii Rotela , może RA 1062, niestety na końcówkę moce i pre nie wystarczy kasy ( myślałem o RC 1070 i RB 1070 ). Budżet to max. 1800 złociszy, a ten dzielony zestaw to ok 2500 zł, może być.

Warunek konieczny to " przyzwoity " stopień gramofonowy MM, lub może bardzo przyzwoity ;)

W gre wchodzą używane sprzęty, a tutaj z odsłuchem raczej kiepsko. No i żeby to nie był sprzęt już " pełnoletni " , coś kilkuletniego lepiej.

Może macie jakieś większe doświadczenie w parowaniu sprzętów z różnych marek , aby do grało i nie muliło zbytnio.

robiz

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Też jestem zdania, że przy tych kolumnach nie ma co szaleć. Słyszałem je na AudioShow w zeszłym roku, ten i wyższe modele. Szukaj po prostu czegoś do 1000zł z wejściem phono ja bym na Twoim miejscu polował na Marantza PM-68 i PM-7000, i będzie to klocek z przyszłością, który śmiało zagra ze sporo lepszymi kolumnami niż te, które masz.

Hidden Content

Kolumny wybieralem w takiej charakterystyce dzwieku , wiem ze nie jest to klasa wyzsza ale maja super opinie i dzwiekowo sa wiecej niz poprawne. W tym budzecie ciezko znalezc lepsze ;)

Marantz z calym szacunkim , nie lezy mi wizualnie.

A z nowych yamaha as-700 zgrala by sie jakos ?

Kolumny to raczej spokojniejsza i cieplejsza sygnatura dzwieku, rotel to raczej przeciwienstwo.

robiz

Hidden Content

Używanych lepszych konstrukcji trochę znajdziesz w tej cenie. Z nowych choćby nasza rodzima w ekstra cenie - stx mx-140.

Wiem, że kupno używanego sprzętu to czasem loteria - ale gdy poświęci się trochę swojego czasu wszystko układa się ok. Imo marantze są ładne do PM-7000 nic nie mam - jest bardzo ładny (w środku bieda), ale gra naprawdę spoko.

Co do nowych wzmaków do 1800 z phono - nie mam pomysłu:)

Hidden Content

Co do nowych wzmaków do 1800 z phono - nie mam pomysłu:)

No własnie...... :)

A jak się odnajduje w tym szaleństwie rzeczony Rotel RA -1062 ?

robzi

Hidden Content

Nie wiem, co tak się " uparliście " na te Indina. Wbrew pozorom, kolumny podstawkowe sa dobra alternatywa da podłogówek. Nie każdy potrzebuje łomotu i mega basu, aby słuchac muzyki. Wyrówanane pasmo , melodyjność i przyjemność słuchania , są równie ważne.... A tutaj to wszystko mamy. No chyba , że porównujemy klasę Golfa z Aston Martinem, to faktycznie nie poszalejemy.

Ktos z Was , je słuchał na żywo czy tylko, tak jeden pod drugim powtarzacie zasłyszane opinie, jak to często na NASZYM KOCHANYM forum sie dzieje.... ;)

Może warto poczytać opinie ludzi , którzy je testowali, zapraszam do lektury w dziale opinie.

robiz

Hidden Content

Słuchałem wszystkich kolumn z tej serii na AS w tamtym roku z naprawdę niezłymi klockami, pozdrawiam. Nie mówię, że jest źle ale używki za tę kase można znacznie lepiej.

Rzecz jasna wszystkich które były u Rafko - bodajże 3 modele z serii tesi.

Hidden Content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.