Skocz do zawartości
IGNORED

Naim ponownie - z Nowej Zelandii

rjb

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie ponownie!

Swego czasu pisalem o "Moich doswiadczeniach..." jak to zostalem zaskoczony gdy sluchalem Naim'a Cd5x podlaczonego do glosnikow za < 1000 pln.

W miniony weekend wybralem sie na kolejne odsluchy. Przed Naim'em wstapilem do sklepu z Meridianem i Shahinian. Podlaczylismy 508.20, 551 i Image 412(made in New Zealand). Duzo, duzo za jasno i za plasko.

Sprzedawca zaproponowal zmiane glosnikow. Podlaczylismy Shahinian Arc (NZ$9000).

Duzo lepiej. Diana Krall, az chcialo sie sluchac. Dla odmiany wlaczylismy Stinga, hmmm... nie podobalo sie nam.

Fakt, nie jest to najlepiej nagrana plyta. Powiedzialem sprzedawcy, ze szukam systemu ktory pozwoli mi slychac muzyki, a nie dobrze nagranych plyt. Nie interesuje mnie ilosc/jakosci basu, jakie sa wysoki, srednica, itp. Wazen jest to wszystko razem, to cos co sie nazywa MUZYKA. Czesto chyba o tym zapominamy i sluchamy systemu, a nie muzyki....

Kolejny sklep. Najpierw Rega Planet 2000, Mira3, Jura. Nudno, wolno, gdzie ta muzyka?

Pozniej, Naim cd5x(NZ$5000), 112x/150x(NZ$5500) i Rega Alya (NZ$1200). Duzo lepiej...zarowno Diana Krall jak i Sting, chce sie sluchac.

Zmiana. Cdx2(NZ$9000), Nait5i(NZ$3200) i Rega Alya(NZ$1200). I to bylo to co przykulo do fotela.

Poprosty wiecej muzyki, az sie chcialo sluchac. Wiecej i wiecej. Gdy wlaczylem Tori Amos - I don't like Monday's, myslalem, ze nie wyjde ze sklepu. Gdy przelaczalem pomiedzy cd5x i cdx2 - moja zona powiedziala, ze jak jeszcze raz wlacze to na cd5x to nie odzywal sie do mnie. Chciala tego do konca posluchac na cdx2. Mowila, ze nigdy tego nie zapomni. Teraz nie musze z nia walczyc, o to ze chce kupic CDP wartosci samochodu....

pozdrawiam,

rjb

https://www.audiostereo.pl/topic/11566-naim-ponownie-z-nowej-zelandii/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.