Skocz do zawartości
IGNORED

jesli nie nordosty red dawn to co ?

szwagier83

Rekomendowane odpowiedzi

Obecnie uzywam atlas hyper 2.0 glosnikowych ,gra to z luxmanem 505 harberth shl5 i źródło cd ayon cd1.

Wczoraj podpiolem red dawny bi wire i dźwięk się zrobił plaski brak wypełnienia ,może więcej góry Ale nie koniecznie na plus ,niby kable dużo droższe od atlasa a grają dużo gorzej

Czy ktoś może polecić jakieś kable głośnikowe które może nie ulepsza dźwięku bo myślę że kable tego nie robią Ale nie zepsuje tego dźwięku,

Chyba że zostawić atlasa kable ?!

Budżet to 1500 za używane lub nowe

Kolega muda proponował wcześniej qed ruby ,cena bardzo atrakcyjna Ale nie wiem jak to się ma w praktyce

Z góry za sugestie dziękuję

:)

https://www.audiostereo.pl/topic/115860-jesli-nie-nordosty-red-dawn-to-co/

Daj sobie spokoj z QEDami-zachecony napominaniem mudy w wielu mcach sprobowalem.Rzeczywiscie kabel wart 200-300 zl i nie wiecej.Mam z tej polki Linny i przyznam,ze Ruby deko ciekawsze

(barwy)

Hm, a jak podpiąłeś te Red Dawn bi-wire? Kable bi-wire nie mogą być podpięte do czterech zacisków, gdy są jednocześnie użyte zworki, bo wtedy jest kaszanka. Poza tym nie wolno spieszyć się z oceną, to musi pograć.

Hm, a jak podpiąłeś te Red Dawn bi-wire? Kable bi-wire nie mogą być podpięte do czterech zacisków, gdy są jednocześnie użyte zworki, bo wtedy jest kaszanka. Poza tym nie wolno spieszyć się z oceną, to musi pograć.

Jędruś czy uważasz mnie ze tak podpialem :)

Grały chwilkę Ale myślę że to nie kable do mojego systemu akurat ,poszły na Ebay ,zainteresowanie dość duże :)

Szukam coś może tellurium q ,atlasa ,wybór jest duży .w harbertach ktoś proponował mi kable za 5tysiecy złotych Ale dla mnie lekka przesada nawet jak mam sprzęt za kilkadziesiąt tysięcy

prawdopodobnie to nie nordost, jak atlas gra to posluchaj audioquesta najwyzszego w zakladanym budzecie, tylko ze kupno oryginalnych s/h graniczy z cudem

Dlaczego myślisz że nie nordost ?? Byłem nawet u dilera swierdzil że oryginalne :)

bo napisales ze byl plaski bez wypelnienia, ze bez wypelnienia to ok zgoda, tylko drogie srebro to ma...ale plasko nie powinno byc raczej w stosunku do atlasa. Sprawdzal sie atlas, posluchaj aq. Gra podobnie tylko troche bardziej zaznaczonym konturem, jest troche szybszy i zwinniejszy szczegolnie na dole, a dokladnie o ile to juz zalezy ile chcesz wydac

Nordosty mogą dac takie wlasnie wrazenie plaskosci dzwieku w pierwszych chwilach. Dobrze by tak jak kolego wyżej wspomniał by pograly,trzeba im dac trochę czasu.

Hmm? a jak nie Nordost to może cos innego tez hamerykańskiego z dobrym wypelniemiem dzwieku i nasyceniem Straight Wire Virtuoso??

Virtuoso to niezłe kable. Od siebie polecam przesłuchać Zu Audio.

Virtuoso byly ostatnio na allegro w cenie blisko 2000 tys. Zu Audio, na przyklad jak moje Libteci, za 1500 juz dostaniesz.

Czy ktoś może polecić jakieś kable głośnikowe które może nie ulepsza dźwięku bo myślę że kable tego nie robią Ale nie zepsuje tego dźwięku

Wypożycz Hotline Blue Spiral myślę że warto posłuchać mogą Ci się spodobać .

jedrek nie przesadzaj:)) sluchalem co prawda ls2 ale tez jakiejs tam rewelacji nie bylo, taki aq k2 jest lepszy od kazdego nordosta a malo audiofilska firma nieprawdaz? Jesli kabel gryzie sie z reszta to nie ma sensu sie meczyc

Jeśli ktoś podpina Red Dawn na "chwilkę", to znaczy, że wszystkiego można się spodziewać po takim gościu...

To teraz wogole zablysnoles "gościu " masz jeszcze coś ciekawego do dodania ?? Miałeś red dawny ?, grały ponad 3miesiace więc chyba to "trochę " widocznie nie moje brzeminie ?

Ja się po pierwszym poście to spodziewałem :-

Nie pozdrawiam

Obecnie uzywam atlas hyper 2.0 glosnikowych

Ten Atlas przynajmniej dla mnie jest kompletnym nieporozumieniem. Nie wiem jak on to robi, ale scena robi się dwa razy mniejsza niż przy innych. Zwykły miedziany Atmos Air 195 wystarczy do porównania.

Przy okazji głośnikowych sprawdź Furutech U-2T (można kupić na metry - zdecydowanie taniej). U mnie został i raczej go nie zmienię.

Wczoraj podpiolem red dawny bi wire i dźwięk się zrobił plaski brak wypełnienia ,może więcej góry Ale nie koniecznie na plus ,niby kable dużo droższe od atlasa a grają dużo gorzej

Bo to dwa całkiem inne kable . Atlas barwa z dociążeniem a Red Dawn szybkość , przejrzystość ale szczuplejszy na dole i bez dociążenia .

Dobrym wyborem , wartym spróbowania jest

Wypożycz Hotline Blue Spiral myślę że warto posłuchać mogą Ci się spodobać .

To taki Red Dawn z większym dociążeniem .

Jednak problem widzę gdzie indziej . Ciepły Luxman + polipropylen . ale kto wie , może Blue Spiral pomoże ;)

Napisano wczoraj, 17:33

Daj sobie spokoj z QEDami-zachecony napominaniem mudy w wielu mcach sprobowalem.Rzeczywiscie kabel wart 200-300 zl i nie wiecej.Mam z tej polki Linny i przyznam,ze Ruby deko ciekawsze

(barwy)

O!

I w końcu ktoś niezadowolony :)

Opisz to proszę w klubie wraz z czym grały i jakie kable grają od nich w tym systemie lepiej .

Ruby nie bedą lekarstwem na każdy system . Są systemy w których określone kable zagrają po prostu lepiej .

Na ebayu lictyowalem audioqest giblartar dbs 72 , dostalem szane kupna ponieważ wygrywajacy aukcje zrezygnował albo po prostu był do podbijania ,cena to 1000zlotych za dwa 2.1m odcinki .Tylko że czytałem ze jest dużo podróbek z chin !?czy chinole przy podrobkach dają też dba-a ?? ,warty jest ten kabelek ?

Audioquesty , Tary czy Siltechy to nagminnie podrabiane kable . Na allegro są non stop takie podróbki .

Zostaje porównanie z oryginałem albo opinia kogoś kto zna ten model kabla . Mile widziane org opakowanie i dowód zakupu . Inaczej będzie Ci go ciężko odsprzedać jak zaistnieje taka potrzeba .

Powinieneś spróbować tego Hot Lina .

To taki Red Dawn z większym dociążeniem .

Jednak problem widzę gdzie indziej . Ciepły Luxman + polipropylen . ale kto wie , może Blue Spiral pomoże ;)

muda44 no właśnie może się spodoba ;)

szwagier83 zostaw ten ebay tam podrobionych najwięcej jest ale jak masz szczęście to oryginalny też trafisz tylko że po co ryzykować 1000pln jeśli nie masz pewności czy kabelek zagra tak jak chcesz jeszcze raz podpowiem wypożycz Hotline Blue Spiral to praktycznie nic nie kosztuje posłuchasz opiszesz co Ci się podoba co nie i można szukać dalej i wypożyczać kolejne aż trafisz na odpowiedni wtedy za niego zapłacisz i będziesz zadowolony .

o i razem pisałem z muda44 i wyszło całkiem ok bo o tym samym myśleliśmy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.