Skocz do zawartości
IGNORED

Czy powinno się wyłączać wzmacniacz ?

Kryspin

Rekomendowane odpowiedzi

Mój wzmacniacz przegrał około 41000 godz i dalej gra, a cd około 78000 godzin pod prądem i dalej gra. Tak że trudno określić co lepsze w danym przypadku.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Nijaki: ATX awaryjny? Nie wiem, moze trafilem na lepszy zasilacz (chociaz wszystko wskazuje, ze to najzwyklejszy, standardowo montowany do obudowy), ktory sie nie psuje! Kompa mam od ponad 5 lat, internet od 4 i od 4 lat praktycznie NIE wyłączam jednostki centralnej. Zawsze cos sciagam (legalnie!) i nie chce mi sie bawic w to wlaczanie i wylaczanie. Komputer jedynie restartuje, ale nigdy nie jest tak, ze wylaczam na wiecej niz 5 minut. Jakies awarie? ŻADNYCH. Zasilacz sprawuje sie elegancko. Czasem czytajac inne opinie o awaryjnosci komputerow zastanawiam sie, czy nie powinienem odniesc swojego do serwisu i powiedziec, ze cos z nim jest nie tak, skoro sie nie psuje :D

Uwazam zreszta, ze ciagle wlaczanie i wylaczanie jest zle dla kompa. Dzien pracy... pozniej nagle odciecie energii i uderzenie jej przy wlaczaniu :D

A sprzet audio zazwyczaj mam wlaczony, ale gdy gdzies wychodze to wylaczam.

Nie straszcie wy mnie tutaj, proszę! ;-)

Jakiekolwiek palące się non stop światełko/dioda wywołuje we mnie poważny niepokój...

Np. ten modem kablowy... zasłoniony stojącym kalendarzem, żeby mnie w nocy nie straszył!

A jeśli już mi się zdarzy magnetofonu i wzmacniacza na noc nie wyłączyć z powodu zaśnięcia... rano takie mam wyrzuty sumienia, że dopiero mocna kawka pozwala mi się otrząsnąć! ;-)

Ja polecam jednak wyłączać przy wychodzeniu z domu, przynajmniej jeżeli sprzęt jest nowy ze sklepu - przez jakiś miesiąc. Jak się przez ten miesiąc nie zepsuje to potem już raczej nie, ale prąd to jednak prąd..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.