Skocz do zawartości
IGNORED

B&W CM 9 i Arcam A28

Kacper525

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów,

Mam możliwość zakupu w/w głośników za dość atrakcyjna cenę 1600 euro (model powystawowy), czy któryś z Was forumowiczów może się na temat tych CM9 wypowiedzieć?

Posiadam wzmacniacz arcam a28 i nie wiem czy to będzie dobre zestawienie wraz z B&W.

Za wszelkie info z góry dziękuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/116065-bw-cm-9-i-arcam-a28/

sluchalem cm8 i mi sie bardzo podobaly. Byly prosto z pudla i mimo to nie ustepowaly proac'om 140 z ktorymi je sluchalem. CM9 zapewne maja wiecej basu jak mi powiedziano w salonie.Zreszta przymierzam sie do odsluchu CM9 i 10.

Jezeli znasz granie Bowers'ow to powinno Ci sie podobac; fakt ze ostatnimi laty firma poszla w bardziej muzykalne granie.

Pozdrawiam

mialem mozliwosc ich posluchania przez chwile wraz ze wzmacniaczem rotela ra1570 i przyznam ze sposob w jaki zagraly bardzo mi sie spodobal. Natomiast A28 jest slabszym wzmacniaczem (2x75W) a rotel mocniejszym (2x125W) i teraz nie wiem czy ta roznica moze miec w konsekwencjach ogromne znaczenie.

<br /> i teraz nie wiem czy ta roznica moze miec w konsekwencjach ogromne znaczenie.<br />

powiedzialbym,ze tak: Bower'sy lubia dobry prad,bo w przeciwnym razie beda tepe, ziarniste, moze sie nie podobac. Sa tez dosyc ostre na wysokich wiec musisz szukac nie ma sie co spieszyc. Pamietaj tez ze musisz im dac czas, nawet do 200 godzin zanim zaczna grac tak jak je zaprojektowano....

Rotel jest dobry do B&W; sprobuj tez Moon'a. W tej chwili staszy model 250i, nowke mozna kupic za ok.4500; wg mnie to bardzo fajny wzmak, z b. dobrym i duzym pradem, muzykalny i fajnie gra. Wg specu ma tylko 50W na kanal,ale posluchaj jak masz szanse jak to gra :) Polecam

Wiele opinii na ten temat. Rozmawiałem z kilkoma sklepami/dilerami audio i jedni mówią żeby nie łączyć arcama z B&W inni ze jak najbardziej i pozytywnie. Jedno jest pewne..A28 jest wydajny prądowo chociażby ze względu na kondensatory rubycona. Myślę ze najlepiej będzie wziąć wzmacniacz do sklepu i posłuchać tego zestawienia, kolumny nie są tanie także myślę ze tak jak kolega wyżej wspomniał "ze spokojem, nie ma co się spieszyc"

podłączyliśmy dzisiaj mojego arcama do tych CM9 i muszę przyznać ze poczułem się mile zaskoczony, nie było tak potężnego uderzenia basowego jak w przypadku rotela ale tez góra nie była zbyt natarczywa, całość raczej stanowiła pewnego rodzaju równowagę. W przypadku rotela i CM9 było słychać pełną zwartość i sile co na pewno daje pożądane efekty w przypadku muzyki techno, trance itp. mi natomiast ten typ grania nie odpowiada. Arcam i CM9 ewidentnie pokazują charakterystyke arcama czyli totalny "laidback". Jednym słowem dzisiejszy wieczór zastanawiam się czy warto kupić te kolumny :-) ich cena (model demo) to 1600 euro.

No to juz masz odpowiedz :) a powinny jeszcze rozwijać skrzydła w zależności ile wygrały juz jako demo...

Wzmaka zawsze mozesz kiedyś zmienić wazne ze granie Ci pasuje i relaksuje a o to chodzi w muzie :)

Pozdrawiam

Dla porównania podłączyliśmy audio physic classic 10 i tutaj o wiele węższa scena i natarczywość tonów wysokich. B&W świetnie sobie radzą z równowaga a co do zakupu lepszego wzmaka to fakt... z tymi kolumnami będzie mozna o tym pomyśleć. :-)

Pozdrawiam

<br />Dla porównania podłączyliśmy audio physic classic 10 i tutaj o wiele węższa scena i natarczywość tonów wysokich<br />

Ostatnio sluchalem AP Avantera i cala seria ma swoj charakter/smaczek, kolor, a wiec trzeba miec na uwadze przy zakupie, iz trzeba bedzie z tym 'zyc i sluchac' :))

Pamietaj,ze Bowersy zawsze maja ostra (moze bardziej pasuje: dominujaca) i wyrazna gore, sa specyficzne i nalezy je dobrac z wzmakiem.

Jak juz pisalem wyprobuj Moon'a jak bedziesz mial okazje.

Pozdrawiam

Myślę, ze arcam a28 także lubi podkreślać gore i może dlatego w przypadku classic 10 było słychać "szpileczki", natomiast przypadku CM9 słyszalna była pełna równowaga i brak przesilenia jakichkolwiek tonów (na plus bowersow). Co mnie zastanawia to to czy przypadkiem pewne informacje z otworów/nagrań nie będą pomijane przez to zestawienie (cm9 i arcam). Wydaje mi się ze więcej szczegółów moglem usłyszeć właśnie z AP niz z bowersow. Jesli tak się dzieje to czego to może być przyczyna?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.