Skocz do zawartości
IGNORED

postawić czy powiesić

macbull

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie głośników tylnych w kd. Właśnie nabyłem zestaw ampli + dvd i czekam aż do sklepu dotrą kolumny. W instrukcji zalecają powieszenie tylnych na wys. ok 1,8 metra, ja myślałem o postawieniu ich na podstawkach. Jest to praktyczniejsze bo można podstawki przestawiać i kombinować gdzie jest lepszy dzwięk. Jak już powieszę to tam zostaną albo będę miał dziury w ścianach. Większość podstawek ma nieco ponad metr, więc nie wiem czy to nie popsuje efektu. Przymierzam się do kolumn Koda 702, więc nie są to takie zupełnie malutkie głośniczki. Czekam na sugestie i dziękuję za już okazaną pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/11608-postawi%C4%87-czy-powiesi%C4%87/

no tak, problem w tym, że podstawki drogie i jak się okaże że to nie jest najlepszy pomysł... Wiem, wiem zaraz powiecie żebym sprosił do domu dwóch kolesi i żeby mi trzymali kolumienki przez pół godziny w różnych miejscach ;-)) To może tak, czy ktoś ma na podstawkach a nie wysoko i czy to jakoś brzmi. jestem z Krakowa i jak każdy centuś chciałbym zaoszczędzić na czym się da (kolesiom też bym musiał coś odpalić)

Ja Ci powiem tak mam kody KA i narazie stoją tymczasowo na taboretach ;) - ale już 2 razy mi z nich spadły (nieco się przy tym obijając) więc pomysł z podstawkami zdecydowanie odradzam... Jak Ci spadnie kolumna z metra to może wiele z niej nie zostać (chyba, że je przykręcisz, ale wtedy dół będzie musiał ładnie ważyć żeby to wszystko razem nie rąbnęło). Znajomy ma mniejsze kolumny na podstawkach (przykręcone) i już pare razy mu sie to kopyrtnęło... Ja bym był zdecydowanie za jakąś pułeczką/wysięgnikiem do ściany, gdyż szkoda kolumn (dodam że moje są spore i całkiem ciężkie więc jakbym chciał podstawki np na wysokości 1,5m to musiałyby ważyć po 100kg, żeby to było stabilne). Dodam że bardzo na nie uważałem - ale siłą rzeczy przez np 2 lata na pewno zdarzy się sytuacja wywrotkowa :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.