Skocz do zawartości
IGNORED

oehlbach XXL series2

Jasku

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam tej firmy 2 kable, jeden do kolumienek, a drugi do połączenia kasety w trybie REC, ale wcześniej używałem go z powodzeniem z torze do cd i jak na kabel za 50zl/m jest dobrym interkonektem, mój znajomy kupił sobie taki sam do połączenia cd luxmana chyba dz-113 z yamaha ax596 i tez jest zadowolony, jak chcesz modele tych kabelków to sobie zobacz omnie, pozdrawiam

No i teraz mam dwa kabelki tak do testów hehehe wspomnianego oehlbach-a xxl series2 no i audioklest-a king cobra oba w podobnej cenie. Audioquesta jeszcze grzeje.... Do testow przystepuje jutro i wtedy bede wiedzial co lepiej gra. Jak narazie to mi ohelbach nie przypadl zbytnio do gustu zbyt ostro zagral z moim systemem.

• 2 tygodnie później...

a wiec tak oheLbach gral z moim systemem(DENON 2802, TECHNICS SL-PS7, JBL E100, KIMBERL KABLE TC8)

troszeczke zbyt ostro bas byl zbyt niski praktycznie tylko niski i rozmyty brakowalo w nim gurnego udezenia srodek wyrazny przejzysty tak samo i gura pasma byla ladna i detaliczna moze troche zbyt wyrazny wokal ale to tylko na niekturych plytach. W sumie moglo by tak zostac gdyby nie ten bas, na plycie madonny "ray of light" nie gralo basem ale dudnilo dolnym pasmem ze az uszy bolaly. No i wtedy podlaczylem audioklesta (dodam ze oba kable sa wtej samej grupie cenowej) i wszystko sie zmienilo bas stracil z dolnego pasma a zyskal udezenie i moc gury (potrafi jednak zagrac dolem jak jest taka potrzeba, a przy tym zejsc naprawde nisko) wokal stonowal sie z reszta pasma zagralo troche cieplej, moze stracil troche na detalach ale tylko troche jest za to bardziej melodyjny no i to jest chyba to czego szukalem, jednym slowem wdl. mnie audioklest zagral lepiej na moim systemie. Teraz mam zamiar przyniesc cos nowego do domu i przetestowac bo to fajna zabawa inny kabelek aodrazu inaczej gra hehehe. Moze cos z XLO niewiem jk odwiedze sklep to napisze co przywiozlem do domu. Pozdro

Poszedlem do sklepu po interkonekt a wrocilem z kablem glosnikowym (Monitor Black&White LS 1002) podlaczylem go do sekci niskotonowej a kimberl tc8 do sredniowysokotonowej i tak narazie slucham. Jak ktos zna cos leprzego do basu niech zuci mi propozycie oczywiscie leprzego do 800 zł. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.