Skocz do zawartości
IGNORED

Foobar 2000 Controller

insaimz

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mam jakiś problem z tym kontrolerem na smartfonie.

Raz łączy się z serwerem, a raz nie.

Nie wiem, od czego to zależy.

Tak to wygląda na tel. jak na zdjęciu.

Jest ktoś w stanie pomóc rozwiązać problem?

9f71355a4c.png

https://www.audiostereo.pl/topic/116369-foobar-2000-controller/

Przyznam szczerze że kontroler od Foobara, to najsłabszy kontroler ze wszystkich jakie używałem do sterowania transportem.

Oprócz w/w u kolegi "rozłączania| synchronizacji, bardzo często nie chce otwierać i grać plików. Te same pliki uruchomione ręcznie w Foo oczywiście grają. :/

Z własnego doświadczenia powiem, że z kontrolerów zdecydowanie najlepszy jest FoobarCon Pro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Można też wypróbować wersję darmową.

Ma wszystko: playlisty, różne metody wybierania, sortowania, lyrics'y, biografie.

Chociaż od dwóch lat Foobar2000 Controller nie odpaliłem, więc może jest lepszy teraz.

Ukryta Zawartość

sprawdz w ustawieniach routera na jakim ip dziala twoj komputer - u mnie jak sie loguje np. nastepnego dnia to router nadaje mi inne ip - a musi byc takie same w foobarze i na foobar controller - sprawdzaj to zanim sie podepniesz u mnie działa bez pudła

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

sprawdz w ustawieniach routera na jakim ip dziala twoj komputer - u mnie jak sie loguje np. nastepnego dnia to router nadaje mi inne ip

A nie prościej ustawić stałe IP dla tego komputera?

źródło: PC mini ITX + Soekris DAM1021 R-2R DAC + Linux Audio Embedded System-SHADOW

wzmacniacz: DIY Aikido 6CG7 + 6N30P-DR słuchawki: Beyerdynamic T90, Yamaha HP-1

zapewne tak...

tylko trzeba to umieć zrobić - ja nie umię ;-)

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

a telefon ma przypisane na stałe ip - możesz to zrobić w opcjach androida , a czy komputery mają przypisane ip w windows ? windows= TCP/IPv4

nie rozumiem, o co Ci chodzi. Jakbyś jeszcze raz napisał pełnymi zdaniami, to pewnie bym zczaił.
  • 3 tygodnie później...

Hej używam od kilku dni Foobar Controller.

Mam muzykę na NAS. Niestety w aplikacji w zakłądce biblioteka pokazuję mi muzykę po albumach/wykonawcach a ja chciałbym wg porządku folderów jak mam na dyskach.

Proszę o radę jak to ustawić.

Mały off top.

Czy NAS można podłączyć do laptopa via kabel usb ? Czy musi to być jak mam teraz. NAS ->Router->Laptop. Wszystko po kablu, bo przy plikach ważących po kilkaset mb tnie się.

Z własnego doświadczenia powiem, że z kontrolerów zdecydowanie najlepszy jest FoobarCon Pro:

Ukryta Zawartość

Można też wypróbować wersję darmową.

Ma wszystko: playlisty, różne metody wybierania, sortowania, lyrics'y, biografie.

Chociaż od dwóch lat Foobar2000 Controller nie odpaliłem, więc może jest lepszy teraz.

+10

Ukryta Zawartość

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

Gość

(Konto usunięte)

Czy NAS można podłączyć do laptopa via kabel usb ? Czy musi to być jak mam teraz. NAS ->Router->Laptop. Wszystko po kablu, bo przy plikach ważących po kilkaset mb tnie się.

Podłącz przez switcha...ominiesz ograniczenia neta...laptop do switcha, nas do switcha...

Zainstalowałem go wczoraj w nocy ale juz nie zdążyłem przetestować.

Rozumiem ze moj problem ze schemayem folderów nowy soft rozwiąże?

Nie ma żadnego problemu z przeglądem zawartości zasobów muzycznych poprzez katalogi.Mam FoobarCon Pro i działa z tym dobrze.We wcześniejszych softach też działało,ale było łatwiej znaleźć tą opcje.Poszukaj-foldery też są.

Ale za to po ostatniej aktualizacji mam problem z wyświetlaniem okładek.Nie zawsze ładuję okładkę,a wceśniej wchodziła bez problemu.Najperw interesujący mnie album wrzucam do RamDisku wraz z plikiem graficznym okładki pod nazwą folder.Odpalam FooCon Pro i gra wraz z okładka.Ale po aktualizacji nieraz pokazuję mi inną okładkę i jeżeli błędna to zawsze tą samą.Nawet jak klikam na ten plik poprzez FooCon i tak pokaże inną grafikę.Ciekawe dlaczego?

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Ha :(

Tak jak z foobar controller poradziłem sobie w sekundę, tak foobarcon nie potrafię uruchomić, nawiązać połączenia z foobarem na laptopie :(

I tak zamieszałem, że i controller nie działa, nie chce się połączyć :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.