Skocz do zawartości
IGNORED

NAS do muzyki i pytanie o Denona AVR-X2100

Kamyk79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Planuję zakup amplitunera denon AVR-X2100 oraz odtwarzacza blu-ray Denon DBT-1713

1) Chciałbym kupić NASa, by móc w ramach się domowej LAN słuchać muzyki zarówno na komputerze PC jak i w salonie (w drugim pokoju).

Chciałbym, żeby NAS miał 8TB pojemności (2 dyski po 4TB).

Chciałbym, żeby ten mój nowy Denon mógł sobie radzić z 16 i 24 bitowymi flacami i mp3 320kbit/s. Który polecacie NAS? No i chodzi o to też, by był stabilny.

2) Czy możecie mi napisać jak podłączyć głośniki Jamo S606 do Denona AVR-X2100, bo można w tym Denonie fronty podłączyć 4 przewodami z Denonem. Proszę napiszcie mi który przewód powinienem włożyć w głośnikach (dół czy góra) do którego slotu w Denonie by wykorzystać 6-7 kanał.

Przepraszam jeśli piszę laicko, ale nie znam się za bardzo na tych sprawach, więc prosze o zrozumienie

Pozdrawiam

K.

Polecam HP Proliant N54L - w tej chwili nawet na all..o za 500zł.

Na tym instalujesz OpenMediaVault lub FreeNas i możesz zrobić z tym wieele rzeczy.

Dyski oczywiście kupujesz oddzielnie.

Czy możecie mi napisać jak podłączyć głośniki Jamo S606 do Denona AVR-X2100, bo można w tym Denonie fronty podłączyć 4 przewodami z Denonem. Proszę napiszcie mi który przewód powinienem włożyć w głośnikach (dół czy góra) do którego slotu w Denonie by wykorzystać 6-7 kanał.

Jest to indywidualne w zależności od amplitunera oraz kolumn. Z tyłu kolumn powinieneś mieć opisane LF i HF, w instrukcji amplitunera powinieneś mieć z kolei rozpisane co grają kolumny przednie w bi-ampingu.

To połączenie powoduje lepsza barwę dźwięku niż standardowe 2 żyłowe

Który polecacie NAS? No i chodzi o to też, by był stabilny.

no ze sprawdzonych rozwiązań to moge polecic Synology i QNAP. To na prawde fajne urzadzenia, z dobrym supportem, ktore wystarcza na lata. gdybys mial konkretne pytania sluze pomoca

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

no ze sprawdzonych rozwiązań to moge polecic Synology i QNAP. To na prawde fajne urzadzenia, z dobrym supportem, ktore wystarcza na lata. gdybys mial konkretne pytania sluze pomoca

Witaj,

Leonie, nie bede pisał w tym temacie bo to trolling a nie cierpię tego, pomożesz na PW żeby nie zaczynać nowego tematu bo mnie zjedzą :-), mam Synology 412+ i w tej kwestii potrzebuje kilka rad.

Pozdrawiam.

Zyxel nsa 320s

Mam i mi sie sprawdza tzn nie wykor. stuje nawet ulamka jego mozliwosci

Wystarcza mi do jednoczesnego przesylania flacow 24-192, filmu w full hd, odczytu danych z ftp oraz jednoczesnego zapisu z pamieci usb

Jedynym waskim gardlem jest w tym moim systemiku-sieci jest wi-fi co prawda w standardzie n ale to i tak smiesznie mala przepustowosc

Wiekszosc klamotow mam podlaczone przez gigabitowy lan

Co prawda serwer jest dwuzatokowy ale uzywam stale tylko 1 dysku a drugi lezy w sufladzie jako kopia zapasowa-co nie pracuje to sie nie psuja a w wypadku awarii wkladam tego co mam w sxufladzie i system dziala

Uzywam dyskow laptopowych 5200 obrotow-kosztem troche wolniejszego dostepu zyskuje prawie absolutna cisze

Konfigoracja serwera jest na poziomie zaawansowanego rutera-to tak w skrucie

Aplikacje dodatkowe sa chyba zbedne-w zupelnosci wystarcza i windows i android-tzn nie czuje potrzeby uzywania czegos dodtkowego oprucz dostepu przez przegladarke

Witaj,

Leonie, nie bede pisał w tym temacie bo to trolling a nie cierpię tego, pomożesz na PW żeby nie zaczynać nowego tematu bo mnie zjedzą :-), mam Synology 412+ i w tej kwestii potrzebuje kilka rad.

Pozdrawiam.

jesli bede w stanie, to oczywiscie pomoge.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.