Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny + wzmacniacz 600zł

Grzekuu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o propozycję jakiegoś w miarę przyzwoitego zestawu stereo do 600zł. Przeglądałem starsze wątki, ale większość kolumn, które były dostępne 2-3 lata temu, już nie ma nigdzie w ofercie albo są dostępne sporo wyższej cenie. Słucham głównie muzyki elektronicznej, rocku, popu itd. Właściwie wszystko oprócz metalu, hard rocku i klasycznej. Pokój 18m^2. Z góry dzięki ;)

P.S.

Proszę o nie pisanie postów w style, że za tyle to nic nie kupię. Chcę otrzymać po prostu w miarę przyzwoity dźwięk. Zresztą i tak na początku zastanawiałem się na Solo 7C, a wzmacniacz i kolumny w tej cenie powinny być lepsze. Ale się tam nei znam, czekam na porady ekspertów ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/116665-kolumny-wzmacniacz-600z%C5%82/

Nie wywalaj pieniędzy jak nie masz parcia. Zbieraj dalej. Nic na siłę.

Jak już bardzo musisz to poszukaj używanych monitorów aktywnych np Behringera, M-audio, czy KRK. Powinny być lepsze od tego Solo cośtam

Marantz SR5008 + UD5007 + Tonsil Siesta 5.0 + Taga TSW90 v3

Yamaha R-N602 + CD-S300 + Pro-Ject Debut Carbon Esprit SB DC + Pylon Pearl Monitor

Z allegro wśród używek można poskładać całkiem fajny zestaw nawet za 600zł. Wzmacniacze Nad, Cambridge Audio, Rotel + kolumny Kef, Eltax, Tannoy, jest tego trochę... Solo 7c nie będzie mieć nawet startu.

To powinienem od razu napisać że poszukuje jakiegoś zestawu używanego. Zapomniałem dopisać. Oczywistym dla mnie jest że nówek w tej cenie nie kupię. W takim razie bardzo proszę o zestawienie jakiegoś sensownego połączenia w podanej cenie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Nie zaśmiecać forum. Temat do przeniesienia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proponuję wpisać w opcjach wyszukiwania cenę np. od 200 do 300 wybrać kilka wzmacniaczy które Ci się spodobają. Możesz się skupić na mniej znanych firmach typu rotel, luxman, sansui, jakiegos creeka niedawno widziałem... Nie polecam masówki typu sony, technics bo te niskie modele nie grają za dobrze. Po czym wklepać każdy w google i trochę o nich poczytać. Na podstawie opinii zamieszczonych w necie wybrać jeden to samo zrobić z kolumnami.

Witam.

Przeczytaj mój zestaw za 630zł z tematu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Musisz jednak trochę czasu spędzić na poszukiwaniach. Mi zajęło to około 3 miesięcy i miałem sporo szczęścia z tym wzmacniaczem. Napisz też, jakiego sprzętu słuchałeś, co Ci się podobało, czego głównie oczekujesz i PRZEDE WSZYSTKIM - w jakim pomieszczeniu ma Ci to zagrać. 18m2 to za mało informacji - do tego przydałyby się informacje na temat ustawienia kolumn - czy mogą być kolumny podłogowe, czy podstawkowe (jeśli tak, to czy uwzględniasz standy (raczej 600 nie starczy na wszystko) czy będą stały na regale/komodzie. Następna informacja to - czy masz możliwość odsunięcia kolumn od ściany. No i czego oczekujesz po brzmieniu kolumn - i tak za tą kasę będą olbrzymie kompromisy, ale można polecić jakieś kolumny bardziej/mniej dynamiczne lub bardziej/mniej audiofilskie (w sensie grające bardziej środkiem pasma w większym stopniu stawiające na ogólną poprawność dźwięku bez wodotrysków). No i każde następne 200 stówki w budżecie to większe możliwości wyboru.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A ja mogę Ci polecić od siebie Magnaty, które obecnie sprzedaję: mianowicie starsze monitory Sonobull 24. Jeśli lubisz "pełne" brzmienie. W tym budżecie właśnie w taki starszy sprzęt bym celował.

Plus do tego Philips fa-960 i jakiś dac w przyszłości :)

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.