Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podstawkowe do 2 tys zł za parę

Bartek101

Rekomendowane odpowiedzi

PMC DB1 ale ciężko będzie trafić używane w tym budżecie

Tylko błagam - nie napędzaj ich amplitunerem do KD bo to zbrodnia w biały dzień.:)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• 2 miesiące później...

Chciałem się dołączyć do wątku by nie mnożyć bytów.

Mam potrzebę kupienia kolumn i ogólny brak możliwości przetestowania czy odłuchania.

Na razie wybrałem takie trzy (czy będą dostęptne za pare dni to inna sprawa ale chodzi mi o wasze opinie).

1 - STX Φ-Neutrino FX-150

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2 - JAS ORIOR

Ukryta Zawartość

3 - Rega RS3

Ukryta Zawartość

Tych ostatnihc słuchałem w sklepie i szczególnie mnie nie zachwyciły basem (nie był miękki) ale nie miałem możliwości sprawdzenia czy po prostu to co pan w sklepie miał jako źródło nie było troszkę dziwne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ważne, zapomnijcie o tym komentarzu odnośnie basu, nie da się dzięku opisaćsłowami bo kożdy rozumie to inaczej. Chodziło mi o to mniej więcej, że nie był zbyt głęboki, nie umiem tego inaczej opisać.

• 1 miesiąc później...

Od miesiąca słucham tych STX Φ-Neutrino FX-150 i powiem krótko - Jestem zachwycony. Troszkę musiałem na nie poczekać, potem chwile trwało zanim się wygrzały ale teraz grają ślicznie i wykonanie też porządne.

Z natury jestem maruda ale na prawdę nie bardzo jest się do czego przyczepić. :)

Co to jest miękki bas?

w moim odczuciu jest coś takiego. Bas miękki czyli bez względu na otwór gra podobnie głęboko, nie wymaga (pierdo....cia) aby było go słychać, jest mniej różnorodny ale zawsze słyszalny. Jaki instrument takim gra hmmmm okresił bym kontrabas grany palcami...

Gość

(Konto usunięte)

w moim odczuciu jest coś takiego. Bas miękki czyli bez względu na otwór gra podobnie głęboko, nie wymaga (pierdo....cia) aby było go słychać, jest mniej różnorodny ale zawsze słyszalny. Jaki instrument takim gra hmmmm okresił bym kontrabas grany palcami...

Ok... :-)

Gość

(Konto usunięte)

Od miesiąca słucham tych STX Φ-Neutrino FX-150 i powiem krótko - Jestem zachwycony. Troszkę musiałem na nie poczekać, potem chwile trwało zanim się wygrzały ale teraz grają ślicznie i wykonanie też porządne.

Z natury jestem maruda ale na prawdę nie bardzo jest się do czego przyczepić. :)

I tak trzymaj...nie daj się ogłupić temu forum...sorki za tendencyjne pytanie na temat "basu" w moim wcześniejszym poście :-)

Miłych i długich odsłuchów...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.