Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór transportu CD

maxflo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Pozytywne w tamtych czasach było ,że byliśmy młodzi :)

No tak, jakoś musimy się pocieszać;-) Pamiętam jak w liceum roznosiliśmy opozycyjną bibułę... Jakie to były piękne czasy.

Sceny Stasiopa i jego zachwyty nad pierwszymi wersjami cd oraz wtręty nad seriami 20bit k2 sc, xrcd, xrsd2, xrcd24... k2hd, uhd, których zapewne nie zna za dużo (tyle co ściągnie z netu w celu udowadniania swoich mądrości forumowiczom), są nieudolną improwizacją. Wypisuje ten user całą masę idiotyzmów na temat brzmienia tych naprawdę bardzo dobrze zrealizowanych praktycznie na nowo płyt. Przez wiele lat, pewnie od początku powstania i wejścia na rynek xrcd, udało mi się skompletować niemalże wszystkie ważne dla mnie tytuły jazzowe z wyżej wymienionych wypasów. Porównywałem nie raz i nie dwa przeróżne wydania Miles'a, Coltrane'a, Dolphy'ego... i cały szereg klasycznych nagrań jazzowych (Rollinsa, Monka...), również i tych z japońskiej sceny jazzowej - i zawsze była to jakość dżwięku wyprzedzająca znacznie standardowe płyty cd. Wersje na pierwszych oryginalnych cd JVC k2, które póżniej wydano w serii xrcd i xrcd2 brzmią bardzo dobrze, ale jednak zdecydowanie gorzej niż z xrcd. Płyty wydane pod szyldem xrcd i k2hd pozwalają się cieszyć świetną jakością nagrań w kontekście przestrzeni, detalu, gładkości analogowej i brzmienia na nowo praktycznie wszystkich instumentów. Te rzeczy są bardzo dobre i nie ufajcie Stasiopowi, bo on po prostu wypisuje bzdury. Przecież wystarczy kupić te wydania i porównać - posłuchać i wyciągnąć wnioski samemu, bez pomocy Stasiopa, bo kim ten user jest, żeby wydawać tak autorytatywne opinie?

Parker's Mood

MarkN, pomimo faktu ze mnie atakujesz to mijasz sie DRASTYCZNIE Z PRAWDA, wyrazalem opinie na temat TYLKO jednej plyty, ktora zostala zrobiona z starej tasmy matki. Prosze pokaz mi gdzie pisalem o innych plytach w negatywnym swietle? Gdybys poczytal moje wczesniejsze wpisy w temacie K2 czy XRCD to zawsze zachwycalem sie tymi wydaniami. Nie sadzilem MarkN ze jestes zdolny to przeinaczania faktow - zmyslasz najzwyczajniej nie wiem czy to co piszesz to jeszcze jazz a moze tylko jazzowa chalturka. ;)

oraz wtręty nad seriami 20bit k2 sc, xrcd, xrsd2, xrcd24... k2hd, uhd,

Mijanie sie z prawda,mowiac oglednie. MarkN, inni czytaja, tak na marginesie;)

Płyty wydane pod szyldem xrcd i k2hd pozwalają się cieszyć świetną jakością nagrań w kontekście przestrzeni, detalu, gładkości analogowej i brzmienia na nowo

I nie zapomnij dodac dodatkiem czaru lampy jak i programu Pro Tools ;)

Nigdy jak dotad nie pisalem zle o XRCD, K2 itp...ale przyznam ze ostatnio wraz z rozwojem swego DAC-a przestaje doceniac robote JVC i slucham pierwszych wydan CD sa duzo bardziej naturalne, ale fakt nie maja tego bum, bum, lup, lup i wszystkiego do przodu - to jest dobre do pewnego poziomu pozniej zaczyna sie doceniac naturalnosc pierwszych niekombinowanych pierwotnych wydan.

dodatkiem czaru lampy

Przytocz odpowiedni link do tej informacji,ale przestań pisać bzdury.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Stasiu, ja myślę, że w zalewie treści które piszesz Markowi umknął gdzieś ten post z zachwytami nad XRCD;-) Ja się już też zgubiłem np w kwestii sprzętu Kondo... Uważam, że powinieneś pisać bardziej treściwie i konkretnie, tak żeby wnioski były jednoznaczne.

Pisałeś o stole mikserski JVC, który pompuje lampami te lepsze wydania :) Wszystkie :)

Nie wiem gdzie i czego dokladnie uzywaja, wiem ze uzywaja lamp i Pro tools.

Najlepszy dowod plyta Brothers in Arms - nagrana w technologii 48khz/16 bitow ( innej kopii brak ) dzwiek jest zmodyfikowany czyms, Mozna sie domyslac ze lampa lub programem a moze jednym i drugim, Z pewnoscia nie jest to tylko inna lepiej nacieta matryca do tloczenia dyskow, zabawa byla dokonywana na oryginalnym materiale. Moze sie to podobac lub nie, do pewnego poziomu zabawa jest fajna ale pozniej okazuje sie ze to jednak nie jest to, lepszy jest material zrodlowy. Oczywiscie to jest moje tylko zdanie, ale zobaczymy za kilka lat czy mam racje ;)

wszystkiego do przodu -

Tylko na słabym systemie,widocznie taki posiadasz.

MarkN, pomimo faktu ze mnie atakujesz to mijasz sie DRASTYCZNIE Z PRAWDA, wyrazalem opinie na temat TYLKO jednej plyty, ktora zostala zrobiona z starej tasmy matki. Prosze pokaz mi gdzie pisalem o innych plytach w negatywnym swietle? Gdybys poczytal moje wczesniejsze wpisy w temacie K2 czy XRCD to zawsze zachwycalem sie tymi wydaniami. Nie sadzilem MarkN ze jestes zdolny to przeinaczania faktow - zmyslasz najzwyczajniej nie wiem czy to co piszesz to jeszcze jazz a moze tylko jazzowa chalturka.

To tym bardziej, bo ja mam siedem wersji Kob, a ty nie masz nic i wydajesz opinie na temat płyt, których nawet nie trzymałeś w ręku i nigdy nie widziałeś. O brzmieniu k2hd KoB nie raz wspomniałem i opisałem różnice między wydaniami w swoim wątku - k2hd KoB brzmi najlepiej ze wszystkich mi znanych wydań. Zmień Stasiop dyscyplinę, bo pojęcie o dobrym dżwięku masz takie sobie i powiedziałbym, że nijakie, co nie znaczy, że nie możesz mieć swoich czytelników głęboko wierzących w Twoje historie.

Parker's Mood

Nie wiem gdzie i czego dokladnie uzywaja

Co nie przeszkadza Ci pisać bzdur,o których pisałem wcześniej.

K2, plyta jest ladnie lampami dobarwiona

dzwiek jest napompowany lampami

przepuszczajac to przez 1000 lamp

ale przyznam ze ostatnio wraz z rozwojem swego DAC-a przestaje doceniac robote JVC i slucham pierwszych wydan CD sa duzo bardziej naturalne,

Proponuję jednak kupić jakis normalny dac, wystarczy zwykła chińszczyzna z all...

I nie zapomnij dodac dodatkiem czaru lampy jak i programu Pro Tools ;)

Znasz programy Pro Tools? Umiesz je obsługiwać? Czy wiesz w ogóle co to jest? Proszę, nie trzep gruchy i nie próbuj byś profesjonalistą, skoro nim nie jesteś.

Parker's Mood

Proponuję jednak kupić jakis normalny dac, wystarczy zwykła chińszczyzna z all...

Dokładnie :)

Może się nawet okazać tańszy niż płyta K2HD.

XRCD K2 graja dobrze bo to gra dobrze na CD grajkach przy plikach nie ma tej zaleznosci, nie slychac tloczen i calego tego zamieszania z matrycami i jitterem.

A Ty MarkN nie odpowiedziales na temat - MIJANIA SIE Z PRAWDA, masz odwage czy chowasz glowe w piasek? ;) Bo jesli nie to ja koncze dyskusje.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Stasiu, ja myślę, że w zalewie treści które piszesz Markowi umknął gdzieś ten post z zachwytami nad XRCD;-) Ja się już też zgubiłem np w kwestii sprzętu Kondo... Uważam, że powinieneś pisać bardziej treściwie i konkretnie, tak żeby wnioski były jednoznaczne.

Poziom wypowiedzi tego Pana doszedł do takiego absurdu , że nawet jak napisze , że

" białe jest białe " to i tak już nie będzie to wiarygodne....;)

Przykro mi to pisać , ale to już jest zwykły trolling...

Poziom wypowiedzi tego Pana doszedł do takiego absurdu , że nawet jak napisze , że

" białe jest białe " to i tak już nie będzie to wiarygodne....;)

Przykro mi to pisać , ale to już jest zwykły trolling...

Za to co Ty tu piszesz jest naladowane merytoryka tresci :D :D :D

z rozwojem swego DAC-a przestaje doceniac robote JVC

no coz, moze juz go dalej nie rozwijaj:)

opozycja jest prosta, staszek slyszy bo ma super dacka, pozostali nie slysza bo maja dacki do dupy:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

z rozwojem swego DAC-a przestaje doceniac robote JVC

no coz, moze juz go dalej nie rozwijaj:)

Dzieki za szczera i SERDECZNA rade ale robie to co uwazam za stosowane :) Wiecie no nie ;)

No ale moze na koniec niech ktos odwazny sie wypowie jak bylo robione Brothers in Arms skoro jest tylko jedna CYFROWA kopia, to jak to moze grac lepiej, moze Dire Straits dogralo pewne partie, a moze jednak jest ingerencja czegos czego nigdy w tym materiale nie bylo ;)))))

WIEC JAK TO MOZE BYC LEPSZE?

Odpowiem Wam bo odwaznych sie tu nie znajdzie - to systemy Wasze sa malo rozdzielcze i tak to slyszycie jako lepsze! ;)

Oczywiscie pomijam wplyw tloczenia ktory w przypadku CD-grajkow i K2/XRCD jest pierwszoplanowy.

Witam wątek prowadził swoimi ścieżkami tak ze nie chciałem przeszkadzać:-)

z transportów wybrałem MSB Signature Data DC IV bo grał fajnie, Accoustic Arts Drive odpadł bo nie współgrał z DAC-kiem Audio Researcha - szkoda bo to pancerny transport. Z drugiej strony transport MSB sam upsampluje i może poprawiać zniekształcenia pojawiające się w tym procesie.

Teraz sobie sprawdzam konfiguracje z innej strony:

czy firmowy DAC od MSB (Analog DAC) zagra lepiej od Ref DACa z ARC. Po pierwszych odsłuchach słychać ze MSB jest tranzystorowe oraz single ended w odróżnieniu od ARC.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.