Skocz do zawartości
IGNORED

przyzwoite stereo do 6000PLN - konkretny zestaw

Yeti32

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie przeglądałem te sklepy z linku - niestety najbliżej mam do Olsztyna a tam są tylko 2 dobre sklepy z tego co widziałem no i niestety nie posiadają sprzętu który mnie interesuje (który proponowaliście mi w tym wątku - który uważam za pewnie dość dobry - jak za te cenę). z tym MediaMarkt to żart ;)

p.s. no pewnie że wykoślawiam, bo jak widzę to działa w 2 strony - AUDIOFILE (różnego poziomu jak widzę) podchodzą do tematu, że z takim budżetem (zgadzam się że nie za wysokim) nie da się nic kupić bo to śmieci - to też wykoślawienie. To ja mam takie pytanie - kolumny Jamo za 500-600PLN + jakiś tam Denon najniższych lotów w sumie za jakieś 3tys to naprawdę to samo co przywołany przeze mnie Castle Knight i Block?

Matti_75 - dokładnie o to mi chodzi :) tylko nie zauważyłem tam CD ale poszukam sobie. Powiedz mi czy wiesz jak sie mają te monitory od Ciebie do Pylon 31? są odrobinę droższe a czy jest jakaś realna różnica ?

Hammer - a czy jest jakiś parametr, który określałby przydatność monitorów podstawkowych w odniesieniu do kubatury pomieszczenia? pytam bo moje pomieszczenie jest szczególnie nieakustyczne, bardzo nieregularne, sporo w nim niskich płaszczyzn typu stół, stolik - jak zapoznałem się z tajemną widzą akustyki pomieszczenia to wnioskuję że moje jest tragiczne i teraz czy kolumny podłogowe nie spowodują kompletnego dudnienia? Tak sobie wymyśliłem że podstawkowe pomimo że mają mniej mocy to będą wystarczające pod względem szerokości sceny i dość gęstego brzmienia jednak nie będą dudnić - jasne że mogę się mylić. To raczej przeczucie niż wiedza

Matti_75 - dokładnie o to mi chodzi :) tylko nie zauważyłem tam CD ale poszukam sobie. Powiedz mi czy wiesz jak sie mają te monitory od Ciebie do Pylon 31? są odrobinę droższe a czy jest jakaś realna różnica ?

Ciężko mi powiedzieć, bo nie słuchałem jeszcze Pylon 31, poza tym MA BX6 to nie są monitory tylko podłogówki. U mnie nagłaśniają 20 m salon.

Z tego co wyczytałem to Nad dobrze się łączy z tymi Pylonami, a są one i tańsze i nagłośnią większą powierzchnię niż MA BX6.

Można je też kupić w Q21, więc wypożycz wzmacniacz plus Pylony i odsłuchaj :-)..

Najwyżej oddasz..

Najlepsi to już są panowie którzy piszą ,że nic nie polecą bo przecież tak się nie da bez odsłuchu i każdy ma inny gust i pomieszczenie do odsłuchu. Po czym dwa tematy dalej dzielą się z kolegami z forum doświadczeniami w sprawie odsłuchu kabli , mimo ,że każdy na innym sprzęcie i w innych warunkach akustycznych ale wtedy to już nie przeszkadza. :)

Zgadzam się,

Jednak jest jedno ale piszesz Yeti32 że duży pokój i jesteś muzykiem czyli na co dzień spotykasz się prawdziwym brzmieniem. Uwierz mi za 7kzł ciężko, kable jak ktoś wcześniej wspomniał zostaw na później jednak wybierz taki salon który ewentualnie wypożyczy Ci sprzęt za kaucją może Q21 umawiasz się na zestaw po odsłuchaniu ewentualnie wymieniasz któryś z elementów nie wiem czy na to pójdą jednak jeśli nowe to tylko taka droga.

Pozdrawiam,Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

wierzę wierzę i niestety ubolewam że manna nie sypie się z nieba, bo muzyk taki jak ja (pianista) nie ma kokosów... I fakt brzmienie żywych instrumentów mam praktycznie na co dzień dlatego z drugiej strony nie potrzeba mi "poczucia" tej muzyki co dają na pewno bardzo drogie i dobre sprzęty. Jak chce poczuć idę do filharmonii - chodzi raczej o to aby względnie dobrze posłuchać muzyki którą lubię i przyznam, że nie sądziłem iż będzie z tym aż taki problem... budżet jest skromny ale nie wierzę, że nie można w tym kupić nic odrobinę lepszego niż zestawu Denon z głośnikami Jamo czy JBL za połowę tego budżetu.

tak też chyba będzie trzeba zrobić niestety - zgłosić się do sklepów, bo z forum jest większy mętlik niż był... problem tylko jest taki że w okolicy brak więc 300km to minimum do takiego sklepu natomiast nie ma sklepu, który ma wszystko :) Mają NAD i Phylon ale niema Castle i Block i odwrotnie... jak widać "mieć wybór" to piękna sprawa ;)

Pozdrawiam i szczęśliwego nowego koledzy...

Można jeszcze inaczej ale to może kosztować wycieczkę do Łodzi i może przekroczyć budżet jednak warto posłuchać i zastanowić się i może warto dozbierać. JAG Elekrtonics. Słuchałem zestawy tego pana trzy razy na kolejnych AS. Szczerze pisząc zaczynam się zastanawiać nad sprzedażą swojego Manleya Stingraya i kupnem całego zestawu u tego Pana. Tylko jest u Ciebie problem z metrażem ale z tym też można sobie poradzić. Jeszcze jedna sprawa ja już mam źródło. Jenak te zestawy grają muzykę może dla niektórych to mało ale to jest naprawdę wiele.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Ja osobiście nad-y uważam za zamulacze i płaskie wzmacniacze. Mają przeszacowaną moc względem zasilania- którego często nie podają. Ostatnio przerabiałem c355BEE i zagrał dopiero po wywaleniu preampa i dodatkowych "dopalaczy" w zasilaniu. Stary Sony TA F 540 bez przeróbek nadal gra od niego lepiej (większa przestrzeń, precyzyjny i nienachalny bas) po mimo włożenia w nada kupy roboty i paru części. A używany Soniaczek kosztował mnie 200,-

Yeti32, jeśli chcesz eksperymentować bez słuchania to kup AMC XIA i zleć komuś zrobienie kolumn na bazie głośników EIKONA2 ;) starczy na wszystko, łącznie z kablami za tysiaka :)

Yeti32, jeśli chcesz eksperymentować bez słuchania to kup AMC XIA i zleć komuś zrobienie kolumn na bazie głośników EIKONA2 ;) starczy na wszystko, łącznie z kablami za tysiaka :)

Tak a wogule to najlepiej zrób sprzęt samemu, albo zleć to komuś.nNo gorszych bzdór to szkoda słychać.

1. Daj sobie spokój z kablami, kup zwykłe miedziane. Przewody nie grają a ich cudowne właściwości są wyssane z palca dyrektora kreatywnego/ds marketingu.

2. Jeśli chodzi o sub poczytaj o BKElectronics z Wielkiej Brytanii i trzymaj kciuki, żeby złoty odrobił świąteczne straty.

np. ten wątek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

3. MA BX6 wydają się przyzwoitą opcją (choć uczciwie jednak ostrzegam, że sam posiadam "jedynie" BX2). Ponadto, negocjuj stawki. Zawsze.

4. Nie słuchaj wszystkich znawców z głową w dupie mówiących, że nie da się nic kupić za marne 6k zł. Oni najchętniej widzieliby każdy podobny wątek zaczynający się od słów "wielcy panowie, proszę w swoim uniżeniu o doradzenie mi czegoś do marnych 6000 zł co chociaż w małej części będzie przypominało wasze wspaniałe zestawy". Z drugiej strony nie ma ich co winić, to typowa post prl-owska mentalność tzw ekspertów.

> a czy jest jakiś parametr, który określałby przydatność monitorów podstawkowych w odniesieniu do kubatury pomieszczenia

Skuteczność (db/w/m) i moc (waty). Żeby zwiększyć ciśnienie akustyczne o 3db musisz podwoić moc i tak, np dla 100 watowych kolumn o skuteczności 90db można (z odleglości 1m ) uzyskać najwięcej:

90db/1w

93db/2w

96db/4w

99db/8w

102db/16w

105db/32w

108db/64w

111db/128w - tutaj już możemy uszkodzić głośniki

Producenci podają czasem SPL co odpowiada maksymalnej teoretycznej głośności kolumn.

5. Ciesz się brzmieniem kiedy już coś kupisz :)

Ukryta Zawartość

Tak a wogule to najlepiej zrób sprzęt samemu, albo zleć to komuś.nNo gorszych bzdór to szkoda słychać.

A tak w ogóle to proponuję najpierw zaczerpnąć trochę ortografii... Widać boli branżystów jak ktoś proponuje rozwiązania diy.

Producenci podają czasem SPL co odpowiada maksymalnej teoretycznej głośności kolumn.

Raczej podają SPL, który chciałby widzieć kupujący :) I nie jest to SPL przy 1W mierzone z 1metra jak być powinno..

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Tak ortografia to problem nie do pokanania , lecz chcesz się mierzyć z legendami, diy to dobre dla po strzelonych amatorów milionerow , a nie osób poszukujących dobrego stereo .

Tak ortografia to problem nie do pokanania , lecz chcesz się mierzyć z legendami, diy to dobre dla po strzelonych amatorów milionerow , a nie osób poszukujących dobrego stereo .

Wymien 3-5 przewagę diy nad sprawdzonymi markami .

lecz chcesz się mierzyć z legendami, diy to dobre dla po strzelonych amatorów milionerow , a nie osób poszukujących dobrego stereo .

bo tylko marketingowy bełkot ma prawo zagrać?

Zadam inne pytanie.

Czym różniło się diy właściciela tej firmy od tego co teraz sprzedaje po założeniu firmy?

Ukryta Zawartość

Rozum ten sam, sprzęt grający dobrze tak samo. Tylko firma niesie za sobą koszty i cały marketing dookoła.

Podać więcej takich przykładów?

W sieci jest tyle dobrych projektów, że jak ktoś ma trochę rozumu i wie jak odczytać charakterystyki, to złoży sobie dużo dużo taniej dobrze grający zestaw.

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Gdyby to co piszesz było choć w połowie przydatne do użytku pewnie około 50-70 % ludzi miało by sprzęt diy, z prostej przyczyny dorównywał by produkcją tuzów w branży. W Polsce i nie tylko są wybitni inżynierowie którzy tworzą fenomenalnej rzeczy, za 10-30% ceny legend rzędu Kondo ale to dla wtajemniczonych i mocno obeznanych w temacie i dotyczy to raczej elektroniki niż ,kolumn ,bo tworców tych jest naprawdę niewiele. Często tworząc z pasją i przy ogromnym talencie powstają nie tuzinkowe konstrukcje.

Piszesz ze w sieci jest tyle projektów ,i jeżeli ma się trochę rozumu to można złożyć sobie hit za parę groszy, człowieku wiekszośc ludzi nie umie madrze kupić sobie sprzet, a Ty, chcesz aby sobie go zlozyli ,

człowieku wiekszośc ludzi nie umie madrze kupić sobie sprzet, a Ty, chcesz aby sobie go zlozyli ,

Otóż to. Tyle, że wynika to z faktu, że każdy ma inne gusta i preferencje co do dźwięku i wyglądu. W DIY robię jedno i drugie wg swojego gustu i tu jest kolejna zaleta. A jak ktoś jest osłuchany i wie jak patrzeć na charki to i będzie wiedział czy dany projekt mu będzie się podobał czy nie. Prędzej niż podpowiadanie sprzętu przez branżystów, którzy linkują tylko swoje półki magazynowe.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

No to , Yeti, masz przechlapane, bedziesz musiał sobie sam zrobic kolumny..... hehehehe. Taka jest wola "autorytetów". No to teraz zaloguj sie na forum majsterkowiczów, tam tez cie pewnie przegonia po "marketach".

I po co Ci to było, zachcialo sie posłuchac muzyki dla relaksu?

Ciekawe czy doradzacze przeczytali co napisałes?

Pomysłąlem, że z tymi podlogowymi to tez trzeba uważac. Wiekszośc dwudroznych opartych na 18 czy 17, to od 1/3 wysokości obudowy ma przegrody , a pusta częśc obudowy sluzy do obciazenia kolumn..

Takze sam fakt ,ze kolumna jest podlogowa, nie daje gwarancji wiekszego dzwieku.

W sumie pomysl z tymi Knightami moze sie okazac zupelnie dobry. Znam ludzi ktorzy w podobnej kubaturze sluchaja na dwudroznych kolumnach oparytych na 17 czy 18 cm glosnikach.

Bas bedzie bez cisnienia, ale bedzie grało.

Jedynie nie jestem do konca przekonany do tych Blockow

Ten , ktorego sluchalem , był po tuningu dystrybutora i wyceniony na 3990.

Gośc twierdził, ze tuning zmienia bardzo duzo, ze to inna klasa.

Inny , ktory proponował mi zakup podstawowej wersji, uwazał, ze tuning dystrybutora to sciema, a róznice sa subtelne i tylko w detalach.

Sam nie mialem okazji porownac obu wzmacniaczy.Wiem ,ze wartośc materialowa owego tuningu wynosi 200 - 300 zlotych. W efekcie kupiłem inny.

W podobnej cenie ( 2250) mozna kupic BC Acoustique EX-322

Jezeli jest tak dobry jak wieśc niesie, to na pewno warto sie zastanowic.

Może jednak nie buduj kolumn wlasnorecznie ? ;)

O tuż to kolego dlmtb :) jest to dla mnie to samo co auto sprowadzone z Niemiec - nic więcej jak sprzęt użytkowy do umilania czasu. Nie podniecają mnie złote końcówki kabelków i nie stawiam sobie namiotu słuchając ponadprzeciętnego sprzętu... to maszynka do mięsa, którą można kupić jakościowo lepszą lub gorszą i to wszystko. Nie mam na celu urazić tym porównaniem zapaleńców tematu bo szanuję wszelkie zainteresowania ale nie każdy przecież musi traktować sprzęt grający jak ołtarzyk.

Dzięki za rzeczowe odpowiedzi - są bardzo pomocne i proszę o więcej

Złośliwe w sumie nic nie wnoszą - świadczą o poziomie piszącego (nie poziomie wiedzy w temacie rzecz jasna)

Castle Knights to Mediamarkt? :)

wiesz co, nie chcialem sie wypowiadac, ale po prostu wydaje mi sie, ze albo ktos ci czegos glupiego naopowiadal, albo sie czegos naczytales, bo jak mozliwe jest proszenie o porade kupna sprzetu za 6k pln, odrzucanie sensownych propozyzji zaintersowania sie sprzetem s/h a jeszcze pozniej pisanie o koniecznosci kupna kabli za 1k czy wiecej zlotych.

niestety 6k za nowy sprzet to niewiele a kupowanie do tego kabli za kolejny 1k to jakis absurd.

mam propozycje, albo posluchaj kogos kto ma jednak troxhe doswiadczenia, albo nie zawracaj **** i rob jak chcesz.

przy 7k kupilbym kolumny s/h za 4k, 3 prrzeznaczylbym na wzmacniacz+zrodlo, na kable wydaj na poczatek 100 pln i mysle, ze tez bedziesz zadowolony.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Wielki salon 35 metrow w dodatku wysoki i najgorsze dla dzwieku brak wygluszenia zaslon . grasz obecnie na czymś ? W złych i trudnych warunkach akustycznych sprzet zagra podobnie zle . do dobrego naglosnienia tak duzego pomieszczenia z wymaganiami ktore podales kwota 6000 za nowe to troche jakbys chcial w tej cenie nowe auto klasy sredniej . zadzwon do kilku salonow audio popros o skompletowanie zestawu i skorzystaj z wyprzedazy i kup sobie jakikolwiek zestaw z glosnikami podlogowymi jak w domu okaze sie tragedia to chiciaz bedziesz mial mozliwosc zwrotu lub wymiany .Powodzenia .kiedys szukałem zestawu do 10 000 zl w kilku salonach twierdzili ze sie nie da nic sensownego zlozyc chcieli nas naciagnac na wiecej kasy w jednym salonie usiedlismy pan nam przynosil i zmienial kilka wzmakow cedekow kolumn efekt dalo sie trzeba tylko chciec .

I najwazniejsze jak nie zrobisz nic z poprawa akustyki to nie wywalaj duzej kasy w sprzet .

bo tylko marketingowy bełkot ma prawo zagrać?

Zadam inne pytanie.

Czym różniło się diy właściciela tej firmy od tego co teraz sprzedaje po założeniu firmy?

Ukryta Zawartość

Rozum ten sam, sprzęt grający dobrze tak samo. Tylko firma niesie za sobą koszty i cały marketing dookoła.

Podać więcej takich przykładów?

W sieci jest tyle dobrych projektów, że jak ktoś ma trochę rozumu i wie jak odczytać charakterystyki, to złoży sobie dużo dużo taniej dobrze grający zestaw.

Studio 16 hz czy Zetazero ich założyciele to ludzie o olbrzymiej wiedzy w dziedzinie dzwieku, miałem nieraz możliwość wnikliwej rozmowy. A ty raczej piszesz o składaniu czegoś gdzieś przez osoby nie koniecznie obeznane w temacie. Podań ci prosty przykład

Proac Responsce

Tannoy Gole

JBL studio monitor43..

słyszłem parę klonów tych firm i rzadne nie zbliżyły się do orginału. Nie mowie że się nie da ,lecz to sztuka uzyskać zadowalający efekt.

Ukryta Zawartość

słyszłem parę klonów tych firm i rzadne nie zbliżyły się do orginału. Nie mowie że się nie da ,lecz to sztuka uzyskać zadowalający efekt.

ale wiele z nich nie gra chyba az tak zle, a w przypadku diy czesto najwazniejszy jest stosunek jakosc / cena.

uprzedzam, ze moja opinia jest subiektywna, bo sam lubie cos popelnic i nie uwazam aby bylo to az tak tragiczne.

hahaha - czy zgłębianie wiedzy z temacie stereo powoduje u "specjalistów" zanik rozumienia tego co czytają? Pytanie przecież było dość proste a jak dla "specjalistów" to już chyba zupełnie.. taka ironia losu... Ostatnia prośba z 1 wpisu była aby nie proponować sprzętu używanego - czyt. chcesz proponować używany, bo Ty jesteś taki mądry a ja taki głupi to oszczędź sobie energii na takie wpisy - to nie pomaga i nie jest na temat. Poskładanie sobie samemu? Nie jestem i nie będę audiofilem i już nie chce nim być bo się w głowie jeb***e jak widać i to zdrowo...

ale po prostu wydaje mi sie, ze albo ktos ci czegos glupiego naopowiadal, albo sie czegos naczytales, bo jak mozliwe jest proszenie o porade kupna sprzetu za 6k pln, odrzucanie sensownych propozyzji zaintersowania sie sprzetem s/h a jeszcze pozniej pisanie o koniecznosci kupna kabli za 1k czy wiecej zlotych

- tak dokładnie tak jest kolego leon28 - naczytałem się sugestii speców jak to kable są ważne. bo pewnie są ale nie do sprzętu budżetowego (swoją drogą cieszę się, że w kraju powodzi się ludziom tak, że kupno sprzętu to minimum 30tys - bo wtedy dopiero to gra... w moim nowym domu nad jeziorem zagra miernota za 6 tys... ) - będą miedziaki!! ewentualnie interkon. będzie lepszy i rzeczywiście pomogliście mi w temacie kabli - DZIĘKÓWKA

albo nie zawracaj **** i rob jak chcesz

- brak mi słów... sądziłem, że sam chciałeś wejść na ten post a i do pisania nie zmuszałem więc przeleć się chłopaku dookoła bloku i upuść trochę pary.. albo zajmij się profesjonalnym doradztwem tym, którzy Ci.. nie zawracają!

EzraPound, toni., jacm i kulku innych - dziękuję chłopaki!!! - za zrozumienie i odniesienie sie do mojej prośby.

Wielki salon 35 metrow w dodatku wysoki i najgorsze dla dzwieku brak wygluszenia zaslon . grasz obecnie na czymś ? W złych i trudnych warunkach akustycznych sprzet zagra podobnie zle

- tak jest masz 100% racji i dlatego też w tym pomieszczeniu pewnie i 3mln złotych nie zagra dobrze. mam fortepian w drugim salonie o podobnej konstrukcji i wyposażeniu i wiem to średnio brzmi dlatego szukam tego złotego środka. po co przepłacać za sprzęt jeśli akustyka pomieszczenia sporo zniszczy - dlatego tak bardzo zastanawiam się nad podstawkami - wielkie pudło fortepianu powoduje rezonans, który zniekształca dźwięk i podejrzewam że z podłogowymi może być podobnie. Jednak brak będzie tego ciśnienia basowego - ale coś kosztem czegoś niestety.

Pozdrawiam

hahaha - czy zgłębianie wiedzy z temacie stereo powoduje u "specjalistów" zanik rozumienia tego co czytają? Pytanie przecież było dość proste a jak dla "specjalistów" to już chyba zupełnie.. taka ironia losu... Ostatnia prośba z 1 wpisu była aby nie proponować sprzętu używanego - czyt. chcesz proponować używany, bo Ty jesteś taki mądry a ja taki głupi to oszczędź sobie energii na takie wpisy - to nie pomaga i nie jest na temat. Poskładanie sobie samemu? Nie jestem i nie będę audiofilem i już nie chce nim być bo się w głowie jeb***e jak widać i to zdrowo...

- tak dokładnie tak jest kolego leon28 - naczytałem się sugestii speców jak to kable są ważne. bo pewnie są ale nie do sprzętu budżetowego (swoją drogą cieszę się, że w kraju powodzi się ludziom tak, że kupno sprzętu to minimum 30tys - bo wtedy dopiero to gra... w moim nowym domu nad jeziorem zagra miernota za 6 tys... ) - będą miedziaki!! ewentualnie interkon. będzie lepszy i rzeczywiście pomogliście mi w temacie kabli - DZIĘKÓWKA

- brak mi słów... sądziłem, że sam chciałeś wejść na ten post a i do pisania nie zmuszałem więc przeleć się chłopaku dookoła bloku i upuść trochę pary.. albo zajmij się profesjonalnym doradztwem tym, którzy Ci.. nie zawracają!

z mojego posta nie zrozumiales nic a nic. twoja sprawa, twoj cyrk i twoje malpy. szkoda czasu na pomaganie takim co wiedza najlepiej.

Tu nerwy nic nie pomogą , nie ma co się złościć, ja jednak nadal uważam że złoty środek to sprzęt używany, ale aby sie o tym przekonać musisz po prostu wybrać się do kogoś, kto sie tym zajmuje i posłuchać. A najlepiej daj szanse staremu gratowi i posłuchaj go u siebie. Chcesz zawsze mogę przyjechać z kilkoma klockami, a wybór zawsze pozostanie twój. inf na priv

Już któryś raz z kolei piszę że mam świadomość przewagi sprzętu używanego nad nowym w tych samych kwotach... Jednak nie biorę takowego pod uwagę. Aby znaleźć dobry używany sprzęt trzeba mieć wiedzę, której nie mam, trzeba mieć czas, którego nie mam i trzeba się po prostu tym pasjonować... p.s. swoją drogą mam takie pytanie - wzmacniacz lampowy używany w dobrej cenie - korzystacie wtedy z usługi kurierskiej czy raczej odbieracie osobiście?

Studio 16 hz czy Zetazero ich założyciele to ludzie o olbrzymiej wiedzy w dziedzinie dzwieku, miałem nieraz możliwość wnikliwej rozmowy. A ty raczej piszesz o składaniu czegoś gdzieś przez osoby nie koniecznie obeznane w temacie. Podań ci prosty przykład

Proac Responsce

Tannoy Gole

JBL studio monitor43..

No i wracamy do gusta i guścików. Tak samo ciężko jest komuś polecić sprzęt firmowy nieznając jego preferencji jak i budowa diy na podstawie projektu. Na diy można się przewieźć tak samo jak na firmowym sprzęcie poleconym w necie. Tyle, że jak się już trafi na diy i satysfakcjonuje to na pewno za ułamek ceny tego co w sklepie i tu cała filozofia.

No, ale do rzeczy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )-Usher-8948a-projekt-by-raven1985

Ukryta Zawartość

Podaj mi w tych cenach coś firmowego co może konkurować z tymi zestawami :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Heco Celan Xt701 3200zł

CA Stream Magic 6v1 2500zł

Nad 355bee używany 1200zł

IC Melodika 100zł,

Głośnikowe zwykłe klotz z metra 4mm 2x3m 110 zł

razem 7110zł

Skompletowałem ostatnio coś takiego i jestem zadowolony. Queen, Metallica, Disco z lat 80, Różny House, Kraftwerk, JMJ, Feist gra pięknie. Trochę słabiej muzyka trance.Gyby nie to, ze CA6 był zepsuty od razu po wyjęciu z pudełka, to byłbym mega zadowolony:)

Heco Celan Xt701 3200zł

CA Stream Magic 6v1 2500zł

Nad 355bee używany 1200zł

IC Melodika 100zł,

Głośnikowe zwykłe klotz z metra 4mm 2x3m 110 zł

można? :) można!!

p.s. jakie masz pomieszczenie do odsłuchu? jest trochę przygotowane czy zwykły salon jak mój? nic nie dudni?

Dzięki

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.