Skocz do zawartości
IGNORED

rotel rx-802 - kolumny

benyy

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie,

Mam gorąca prośbę o opinię w sprawie amplitunera Rotel RX-802 oraz doboru odpowiednich kolumn podłogówek (używane, budżet do ok 1800 pln - za 2 sztuki). Prosze o opinię, czy tannoy m5 byłyby ok., ew. może jakieś Elac, Canton. Może, ktoś z Was zna ten amplituner...Zupełnie się na kolumnach nie znam, poczytałem jedynie trochę forum., a nie za bardzo mam możliwość jazdy do komisów i podpinania mojego amplitunera i testowania. Brzmienie, które lubię to raczej ciepłe, z szeroką średnicą, dosyć szczegółowe, z wyraźnym basem (ale bez przesady)... reszta sprzętu to gramofon telefunken sts-1, denon dcd 1460. Aktualnie słucham tego na Eltaxach universe, więc szału nie ma.

Ktoś coś pomoże?

W przyszłym roku chciałbym też spróbować czegoś w stylu Luxman seria L...

Z góry dziękuję i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.

Pozdrawiam,

benyy

https://www.audiostereo.pl/topic/117034-rotel-rx-802-kolumny/
  • 4 tygodnie później...

Ten z czego wyczytałem w necie to ten amplituner dysponuje dużą rezerwą prądową,będziesz musiał uważać z kolumnami.Nie napisałeś tylko jakiej wielkości dysponujesz pokojem,ale z racji mocy jaki on posiada sugeruję ,że jest to od 18 - 20 m2 nie będzie problemu z nagłośnieniem.W mniejszych może nie pokazać pełni możliwości,skoro jest to wysoko model będzie zapewne od kolumn dożo wymagał.

W tym przedziale cenowym co podałeś to bym polecił nawet coś z JBL- a np.Studio L 830 jedno co najbardziej rzuca się w uszy to niesłychana dynamika i... atomowy bas, więc z potencjometrem trzeba uważać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.