Skocz do zawartości
IGNORED

O Starym Audiofilu

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

chcecie doprowadzić nienawiść do tego stopnia, do którego ja doprowadziłem? Do bana na IP? Do tego by rozwalić forum? Nie opłaca się. Dzisiaj tego żałuję. Ale to jest poniewczasie. ro***erdoliłem dobre forum, odszedł Gustaw - Lan zamknął forum na kłódkę. Straciłem kolegów z którymi pisałem -

A jednocześnie popierasz działania i styl pisania osób które to forum właśnie chcą rozpierniczyć. Wielu z was pisze takie posty że wielu osobom odechciewa się tu po prostu wchodzić. I po co ? Nie rozumiem ...

I po co ? Nie rozumiem ...

nie rozumiesz, nie masz rozeznania, a zabierasz głos, tak postępuje bardzo duza częsć ludzi, ja własnie tego nie rozumiem, nie jestem stroną, nie wiem do konca o co chodzi drugiej stronie bo zyję w innych warunkach np. piszę z nowej zelandii więc nie zabieram bez potrzeby głosu, mniej bicia piany wiecej oceny faktów.

była chamska sygnatura 'moderatora' i próby tworzenia przez 'moderatora' zakulisowych grup do niszczenia innych forumowiczów? były, są na to dowody, reszta to ględzenie....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Mnie się nie podoba jeszcze jedna rzecz, a mianowicie krucjaty przeciwko pewnym markom, których nie będę tu wymieniał. Określenia typu psujon... Przy czym to ostatnie chyba jest autorstwa Szymona. Tak jak pisał SławekR, w powietrzu unosi się nie do końca czysty zapach...

Tomaszu jak nazwać chińszczyznę, której każdy egzemplarz wzmacniacza się sypie po zakupie. Znam przypadki, że jeden model psuł się 4 razy! PSUJON to idealna nazwa dla takiej padliny. Jak będziesz u dystrybutora to zapytaj po co im wiaderko transformatorów zapasowych do Psujonów, chyba nie do oglądania?

Zastanowić to się powinien dystrybutor i Pierdóła zaczynając nachalną promocję tego chińskiego badziewia i finansując powstanie internetowego serwisu naganiającego frajerów high coś tam. Ta sama chińska fabryczka robi sprzęty dla Antique Sound Lab, Shanlinga i Bóg jeszcze wie kogo.

Samo posiadanie biura i naklejanie znaczków made in Austria nie czyni z Ayona europejskiego urządzenia. Nawet lampy prostownicze rzekomo przez nich produkowane okazały się jak zwykle tylko "onaklejkowane"!

Zapytaj serwisantów ile jest Psujona a ile Ayona w Ayonie.

A ten już węszy, gdzie by tu jeszcze pojątrzyć i szybciutko polecieć na skargę do jozwy...

Co do samego SA, to ja w tym drugim wątku pisałem o roli jaką SA na tym forum pełni (wpis nawet dnia nie powisiał)

między innymi opisując szczegóły zakulisowych rozgrywek i spraw, o których niewtajemniczeni forumowicze nigdy by nie usłyszeli.

Nie chodzi tylko o jakieś tam Audioshow sprzed pięciu lat, ale też o wiele innych tematów, które nigdy by nie ujrzały światła dziennego.

Prywatne wojenki, układziki, biznesiki, reklamowanie tego i owego, podsrywanie konkurencji i tak dalej i tak dalej...

to za to SA jest na tym forum gnębiony i zawsze będzie, nawet jak sobie doklei skrzydła anioła, a jego wpisy Bralczyk z Miodkiem będą redagować.

I taka jest prawda, a komu to nie pasuje, to gołym okiem widać. Ukrytej branży, różnej maści grupom wsparcia i innym towarzystwom wzajemnej adoracji.

Ze świątobliwą moderacją i jej przydupasami na czele.

Brawo, to jest sedno sprawy.

Do tego dochodzi zazdrość, że ma przepięknie grający systemu koszący wiele hajendów za kilka baniek. Do tego posiada wiele unikatowych urządzeń i olbrzymią wiedzę w temacie. Najbardziej bolesne jest, że nie daje zarobić oszołomodystrybutorom wciskającym ludziskom badziew za grubą kasiorę wart 5% tej ceny np. trinity czy zdychający MSB

Sedno sprawy, to każdy ma swoje i znajduje się ono dokładnie tam, gdzie się mu kończą nogi.

w piętach, palcach czy śródstopiu, bo tam kończą się nogi ?!

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Ja myślę, że w drugą stronę, Elmero, od jakiegoś czasu nie myślisz czterowymiarowo :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ja myślę, że w drugą stronę, Elmero, od jakiegoś czasu nie myślisz czterowymiarowo :D

Marcin ale tam nogi mają swój początek, przecież nogi z d......... wyrastają a nie się tam kończą ;D

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Gość masza1968

(Konto usunięte)

popierasz działania i styl pisania osób które to forum właśnie chcą rozpierniczyć

Chcą rozpierniczyć bo nie chcą chodzić na smyczy grupy niby pasjonatów węszących tu swój interes?

justas, wybrałeś zły kolor pigułki. Jesteś w matrixie takim, jakim oni chcą.

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Zastanowić to się powinien dystrybutor i Pierdóła zaczynając nachalną promocję tego chińskiego badziewia i finansując powstanie internetowego serwisu naganiającego frajerów high coś tam. Ta sama chińska fabryczka robi sprzęty dla Antique Sound Lab, Shanlinga i Bóg jeszcze wie kogo.

Szymon, ale jaka nachalna promocja? bo na forum nikt specjalnie Ayonów nie zachwala. To szybciej można by powiedzieć o Twoich wypowiedziach o Amplifonie, ale nikt tego nie bierze poważnie, bo wiadomo, że Ty nie jesteś wzmacniaczem, a osobą całkowicie postronną i obiektywną :)

Szymon, ale jaka nachalna promocja? bo na forum nikt specjalnie Ayonów nie zachwala. To szybciej można by powiedzieć o Twoich wypowiedziach o Amplifonie, ale nikt tego nie bierze poważnie, bo wiadomo, że Ty nie jesteś wzmacniaczem, a osobą całkowicie postronną i obiektywną :)

Ależ drogi kolego przeczytaj dokładnie mój wpis. Później przeanalizuj genezę powstania serwisu HF i jego powiązania a doznasz olśnienia. Moje Amplifonki konfrontacji się nie boją więc zapraszam z dowolnym Ayonkiem. Przekonasz się jaka jest różnica :)
Gość Roxi

(Konto usunięte)

Ależ drogi kolego przeczytaj dokładnie mój wpis. Później przeanalizuj genezę powstania serwisu HF i jego powiązania a doznasz olśnienia. Moje Amplifonki konfrontacji się nie boją więc zapraszam z dowolnym Ayonkiem. Przekonasz się jaka jest różnica :)

Akurat nie mam Ayonka Psujonka :) tylko Cayina:) Też Chińczyk... W sumie to dobrze, że tak pana Piwowarczyka wspierasz, ale z awaryjnością, to sprawę demonizujesz, bo tak się chyba nawet największa tandeta nie sypie :) Umówmy się, że jednak w większości wchodzą w grę osobiste sympatie, a nie obiektywna ocena sprzętu...

Akurat nie mam Ayonka Psujonka :) tylko Cayina:) Też Chińczyk... W sumie to dobrze, że tak pana Piwowarczyka wspierasz, ale z awaryjnością, to sprawę demonizujesz, bo tak się chyba nawet największa tandeta nie sypie :) Umówmy się, że jednak w większości wchodzą w grę osobiste sympatie, a nie obiektywna ocena sprzętu...

Zawsze wspieram produkty i producentów zasługujących na wsparcie a ganię wszelką klamociarnię i przewartościowaną tandetę. Dlatego śpię spokojnie i żadnych porównań się nie boję. Znam osobiście 6 osób, którzy naprawiali Psujonki nawet 4 razy! Nie powiesz chyba, że to przypadek :)

Generalnie jak widać po wypowiedzi Szymona, wyszło "szydło z worka" całej tej akcji popierania SA.

Ale chyba nie o to ci chodzi, by można było wzmacniać Ayona a nie wolno było Amplifona? ;)

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Może trzeba zrobić też zapis w regulaminie w drugą stronę, że forum audiostereo nie gwarantuje pełnego komfortu psychicznego osobom o nadwrażliwym ego i centralna perswazja stosowana przez userów jest dozwoloną formą komunikacji i nie powinna skutkować poszukiwaniem pomocy u moderatorów :)

A co do czarnego PR jaki robi Szymon i SA, to podręczniki dr Goebbels'a są dostępne powrzechnie:

http://www.empik.com/goebbels-dzienniki-1923-1939-tom-1-goebbeles-joseph,p1076205317,ksiazka-p

Zawsze można zrobić to samo Amplifonowi np. Amplifon - Wątplifon :) Koledzy są pewnie nie obrażą :)

Na początku było że gnębią i banują jakiegoś usera bez dania racji.

Potem że ten user to znawca i bardzo doświadczony człowiek.

Potem jest bezkompromisowy i mówi tylko prawdę to co złe a co dobre

Potem że wprawdzie mówi samą prawdę, ale w sposób mało kulturalny.

Potem że ta prawda dotyczy jednej czy dwóch jego ulubionych marek.

Potem ze tak naprawdę to jakaś inna marka to samo chińskie zło.

A moja prawda jest taka:

Od kilku lat głównie czytam to forum, i ja czytałem wczesniej wypowiedzi SA, to rzadko zdarzało mi się czytać w internecie wypowiedzi bardziej chamskie i złośliwe niż w wykonania SA.

Jego sposób pisania całkowicie dyskredytuje jego domniemaną wiedzę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

A co do czarnego PR jaki robi Szymon i SA, to podręczniki dr Goebbels'a są dostępne powrzechnie:

http://www.empik.com/goebbels-dzienniki-1923-1939-tom-1-goebbeles-joseph,p1076205317,ksiazka-p

Zawsze można zrobić to samo Amplifonowi np. Amplifon - Wątplifon :) Koledzy są pewnie nie obrażą :)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Widziałeś abym pisał coś na ten temat?

Ten człowiek i jego dokonania naukowe w zakresie socjotechniki interesują mnie w oderwaniu od kontekstu politycznego :)

Jeśli jednak nie jest to dla Ciebie Rochu do przełknięcia, to proszę pierwowzór:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Gustave_Le_Bon

Na początku było że gnębią i banują jakiegoś usera bez dania racji.

Potem że ten user to znawca i bardzo doświadczony człowiek.

Potem jest bezkompromisowy i mówi tylko prawdę to co złe a co dobre

Potem że wprawdzie mówi samą prawdę, ale w sposób mało kulturalny.

Potem że ta prawda dotyczy jednej czy dwóch jego ulubionych marek.

Potem ze tak naprawdę to jakaś inna marka to samo chińskie zło.

A moja prawda jest taka:

Od kilku lat głównie czytam to forum, i ja czytałem wczesniej wypowiedzi SA, to rzadko zdarzało mi się czytać w internecie wypowiedzi bardziej chamskie i złośliwe niż w wykonania SA.

To może więcej analizuj, bo czytanie Ci nie idzie jak widać...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tomaszu jak nazwać chińszczyznę, której każdy egzemplarz wzmacniacza się sypie po zakupie. Znam przypadki, że jeden model psuł się 4 razy! PSUJON to idealna nazwa dla takiej padliny.

Szymon, ale psują się też inne sprzęty... Nieraz pisałem o moich przygodach z systemem Audio Research. Nie wyciągam z tego wniosku że to szajs i nie nazywam go np. Audio Rąbnięte Często;-) Takich produktów jak Ayon jest na rynku znacznie więcej, a tylko on stał się celem polowania z nagonką. Odpowiedz mi na pytanie dlaczego? Czy z racji popularności stanowi zagrożenie dla marek, które bardziej cenisz i popierasz? W przyrodzie nic nie dzieje się bez przyczyny.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Może inaczej - chcecie doprowadzić nienawiść do tego stopnia, do którego ja doprowadziłem? Do bana na IP? Do tego by rozwalić forum? Nie opłaca się. Dzisiaj tego żałuję. Ale to jest poniewczasie. ro***erdoliłem dobre forum, odszedł Gustaw - Lan zamknął forum na kłódkę. Straciłem kolegów z którymi pisałem

Skynyrd, wielki szacunek dla Ciebie za ten wpis.

Szymon, ale psują się też inne sprzęty... Nieraz pisałem o moich przygodach z systemem Audio Research. Nie wyciągam z tego wniosku że to szajs i nie nazywam go np. Audio Rąbnięte Często;-) Takich produktów jak Ayon jest na rynku znacznie więcej, a tylko on stał się celem polowania z nagonką. Odpowiedz mi na pytanie dlaczego? Czy z racji popularności stanowi zagrożenie dla marek, które bardziej cenisz i popierasz? W przyrodzie nic nie dzieje się bez przyczyny.

Zupełnie amatorskie lampowe wypociny z pod mojej stacji lutowniczej jakoś mi grały miesiącami i to 24 na dobę,jakoś nigdy w życiu nic sie nie zepsuło a takie drogie firmowe tak siadają?..

Jedyna awaria to była jak zasilacz anody popuścił sobie co miał w sobie na moją dłoń,to były dopiero bóle.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Zupełnie amatorskie lampowe wypociny z pod mojej stacji lutowniczej jakoś mi grały miesiącami i to 24 na dobę,jakoś nigdy w życiu nic sie nie zepsuło a takie drogie firmowe tak siadają?..

To znaczy że jesteś dobrym i dokładnym elektronikiem;-) Ale tu w grę wchodzi jakaś statystyka. Stworzyłeś kilka, może kilkanaście urządzeń. A firma typu ARC czy BAT kilkanaście tysięcy. Coś się musi kiedyś zepsuć. Faktem jest, że firmie o renomie ARC nie przystoją takie awarie, ale cóż zrobić.

Chcą rozpierniczyć bo nie chcą chodzić na smyczy grupy niby pasjonatów węszących tu swój interes?

Najnormalniej trzeba ich olać i robić swoje.Smycz mogą sobie założyć.....ewentualnie.

Czyim jesteś wysłannikiem?
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.