Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Denon X1100W @ 25m2

Sleet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Napisałem już w sekcji start w temacie o kolumnach, ale tutaj chyba będzie lepsze miejsce na moje pytanie.

Szukam kolumn do 2k zł, raczej nowych głównie do kina domowego oraz muzyki typu hh house ale również klasyka. Do tego chciałbym dorzucić dwa głośniki surround, ale to tak przy okazji. Pokój 25m2. Posiadam amplituner Denon X1100W. Sprzęt aktualnie gra na starych głośnikach Technics SB-EH670. Na tą chwilę nie szukam głośnika centralnego, chciałbym się skupić na kolumnach, które zagrają lepiej niż te technicsy i ewentualnie surroundach.

Co polecacie? Myślałem o magnat supreme 2002.

https://www.audiostereo.pl/topic/117189-kolumny-do-denon-x1100w-25m2/

Witaj,

spójrz na ofertę polskiej marki Pylon Audio serii Pearl. Bardzo dobrym roziwązaniem będzie model Pearl 25 do którego dokupisz głośnik centralny i efektowe.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzięki za propozycje.

Monitor Audio BX6 są zdecydowanie za drogie. Jak na razie chcę zawęzić obszar do 3-4 pozycji i pójść na odsłuch. Zobaczymy.

Aktualnie zastanawiam się nad:

- Pylon Audio Pearl 25

- Magnat Quantum 675

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Byłem słuchałem i chyba wybrałem ale przed zakupem chciałbym się dowiedzieć jakie macie zdanie na temat HECO Victa Prime 702?

Słuchałem Magnat 2002, Boston A250, Quantum 677, Taga 606, Wafli 10.6 no i właśnie HECO.

Wybór zawęziłem do Quantum 677 i Heco Prime 702 i jednak skłaniam się ku Heco ze względu na delikatniejsze brzmienie (Quantum 677 mają bardziej metaliczne, ostrzejsze - wg mnie) oraz ze względu na fakt, że są trochę tańsze. Co myślicie? Dobry wybór? Przyznam że nigdy wcześniej z tą firmą się nie spotkałem a opinii również w necie mało.

Heco zawsze miało świetną relacje cena/jakość.

Więc jeżeli po odsłuchu ci najbardziej podeszły a o to chyba chodziło to wydają się dobrym wyborem, w końcu to ty masz ich przez najbliższych kilka lat słuchać, nie my ;)

Heco zawsze miało świetną relacje cena/jakość.

Zgadzam się.

Słuchałem Magnat 2002, Boston A250, Quantum 677, Taga 606, Wafli 10.6 no i właśnie HECO.

Wybór zawęziłem do Quantum 677 i Heco Prime 702

Niestety mało osób robi jak Ty. A faktycznie Magnaty i Heco to obecnie jedne z lepszych kolumn na rynku pod względem cena/jakość. Elco exim nie do konca jeszcze wie jak wypromować swoje produkty. Słaby marketing stąd produkty spod stajni Horna sa sprzedawane częściej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.