Skocz do zawartości
IGNORED

Maestro 180 wymiana wzmacniacza

kamil1141

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam maestro II 180 gra to z yamaha ax570. Problem jest taki ze bas jest dość pudełkowy i jak na 100w nominalnej moc jest słaba. Nie wiem czy to wina tej yamahy czy poprostu kolumny do du... . Dodam ze pokój ma 22m i akustyka nie jest najgorsza . Stary technics grał lepiej ze scherzo 200 niż ten zestaw co posiadam obecnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/117196-maestro-180-wymiana-wzmacniacza/

Maestro nie mają twardego, potężnego basu. Jest on zmiękczony, zaokrąglony....

Ale ta Yamaha też nie jest w tym paśmie dobra, szczególnie do tych kolumn.

co do yamahy się zgodzę te późniejsze modele made in malezja bodajże to sprzęty do d... ale co do maestro całkowicie się nie zgodzę użytkuje je 4 lata i na pewno bas jest bardzo mocną stroną tych kolumn i ogólnie to są nie złe kolumny w moim mniemaniu w tamtym czasie ciężko było coś znaleźć nowego w tym przedziale cenowym mam na myśli kolumny podłogowe

tak wygląda miejsce odsłuchu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to Panowie jaki wzmacniacz polecacie do tych kolumn?.

Ukryta Zawartość

nie polecam denona pma 860 w samych kolumnach jest basu dużo z tym wzmacniaczem już przesadnie dużo ja generalnie po próbach z różnym sprzętem najbardziej w moje gusta się wcelował sony es jaki model to już zależy ile chcesz przeznaczyć na to pieniążków

Z tym Denonem całość zagra bardziej miękko i cieplej, choć powinien lepiej odwzorować niskie zejścia.

Jak chcesz iść w cieplejsze wzmacniacze z ładniejszą średnicą, to poszukaj Philipsa FA-960.

tak wygląda miejsce odsłuchu

Ukryta Zawartość

A w którym miejscu siedzisz podczas odsłuchu?

Ukryta Zawartość

Po długich namysłach mam dylemat. Myślę nad Sony ta f 570es , denonem pma 860 i yamaha ax 700. Co o tym sadzicie?

Ps.

Yamaha ax-570 na sprzedaż ktoś chętny? :P

Kolego jak brzmią te kolumny? Jasne/ciemne?

Mam teraz 570ES z Tannoy i jest tak, że...muszę przywyknąć. Bas niesamowity :) Przestrzenność mniejsza.

PMA-860 powinien tłuc basem, jak to nie pomoże to ma Loudness potężny (pomijam sens jego używania). Pokrętła podbijają w nim słabiej niż w Yamaszce.

Nie wiem jakie są kolumny bo na obecnym wzmacniaczu graja one bardzo liniowo. Dopiero jak pokręce loudnesem i wycofa sie troche srednica, jest lepiej bas zyskuje na miekosci i nie szumią tak średnie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.