Jump to content
IGNORED

Subwoofery Paradigm i koda - HELP!

kroolik123

Recommended Posts

Witam, jestem na kupnie subwoofera (zestaw Yamaha Rx-v430 - wkrótce wymiana na wyższą Y + 5.0 KODA KA325, pokój 25m2 w miarę pusty). Jeśli chodzi o funduszę to sprawa jest niesprecyzowana (mogę wydać do 2500, ale nie muszę - chodzi mi o odpowiedni stosunek jakości i mocy do ceny - no i w sumie żeby nie kosztował tyle co wszystkie 5 kolumn :) ). Myślę głównie o kinie (żeby poruszał czterema literami ;) ale do muzyki też przydałoby się żeby działał). Rozważam następujące modele:

1. Koda SW-15A

2. Koda 5010 (czy cos takiego...) - (słuchałem dzisiaj w sklepie - grał dosyć ładnie wprawdzie nie wytrzymywał tyle co paradigm, ale całkiem ładnie się prezentował) Plusy - ładny dźwięk, pasuje mi kolorystycznie.

3. Paradigm Pdr-12 - nad tym modelem głównie myślę - mogę go mieć za ok. 1500zł jednak problemem jest kolor... i brak regulacji fazy - czy to jest niezbędne?

4. Paradigm Ps-1000

5. Paradigm Ps-1200 (słuchałem dzisiaj w sklepie - to co piszą w recenzjach to prawda - ma duży zapas mocy i gra bardzo poprawnie. Plusy to to, ze to Paradigm (czyli dobra firma - więc nie ma się co obawiać...), ma dużą moc i schodzi bardzo nisko). Minusy - w sumie jedyny - dostępny tylko czarny a resztę kolumn mam w kolorze jasna wiśnia więc nijak pasuje do pokoju.

Czy pdr-12 jest dużo słabszy od ps-1200? Nie chciałbym mieć sytuacji, że w subie coś brzęczy/harczy itd.

Jeśli ktoś coś wie na ich temat, ma, słuchał bądź czytał o nich coś ciekawego to proszę o rozwianie moich wątpliwości.

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No wlasnie slyszalem - wydawalo mi sie ze to wina pomieszczenia / ulozenia w nim... Hmm czyli mowisz ze on tak noramlnie ma?

A co sadzicie o pdr-12 - czytalem ze jest lepszy do muzyki niz ps1200?

Hidden Content

Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!

Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

Registered users can disable this message.