Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do Nad c355 bee

JugolL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jesem niezbyt ogarnięty w tym temacie więc pytam was. Właśnie sie stałem posiadaczem wzmacniacza Nad c355 bee i mam problem... a mianowicie jakie kolumny mogę podpiąć pod niego aby w pełni wykorzystać jego potencjał. słucham głownie polskiego rocka ale też trafi się dub step house trochę techno... więc można powiedzieć że wszystkiego mój budżet to jakieś 2500 złociszy. Sprzet nowy bądz używany obojętne mi to jest.

https://www.audiostereo.pl/topic/117615-kolumny-do-nad-c355-bee/

Heco Metas XT jest już dawno nie produkowany. Do tego wzmacniacza idealne będą Heco z nowej serii Music Style. Celował bym w model 500 lub 900. 500 dostaniesz w cenie ok 2500zł a 900 ok 2800zł za parę. Co do Magnat Quantum 677 to nie brał bym ich nwet pod uwagę w porównaniu do Heco Music Style. Całkowicie inna liga.

Witaj,

nie podałeś wielkości pomieszczenia, natomiast jeśli jest to 20m2-30m2, czyli pomieszczenie do kolumn podłogowych, zwróć uwagę na polską, bardzo dobrą konstrukcję Pylon Audio Sapphire 25 lub Sapphire 31.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań lub oferty finansowej służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

nie podawałem wielkości pomieszczenia ponieważ w przszłym roku mam zamiar kupić własne M i jeszcze ne wiem jak tam to będzie wyglądać. Dzięki wielkie za propozycje zaraz wezme się za szukanie informacji na temat podanych modeli i oglądanie

Tu masz identyczny temat. Zresztą zobacz w moim profilu "o mnie".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tego nada najpierw wypadało by odmulic aby poczuc jego mozliwosci. Z kuzynem przerobiliśmy ten temat i dało to najwięcej. Jeśli nie boisz się lutownicy mogę podesłać Ci gdzie i co należy wylutować a co połączyć. Operacja banalna jeśli masz trochę wprawy i chęci.

Kuzyn z Nadem ma dwie pary kolumn. Kef IQ7 po przeróbkach i Kef XQ5. Ze względu, że ma salon przeszło 30m2 częściej grają e drugie. Charakteryzują się dużą szczegółowością na górze (pewnie zasługa supertweetera) i wykopem na dole zachowując jednocześnie charakter Kef-a z tamtych latach, czyli świetnie wyeksponowany środek. W przypadku muzyki techno i dup step bas powinien Ci odpowiadać. Minusem pewnie będzie cena.

Do 2500 Idzie dostać iQ9 lub iQ90. grają podobnie do XQ5 ale bez tej szczegółowości na górze. Ograniczenia uni-q tamtych lat, dlatego w wyższych konstrukcjach kef podpierał się super piszczałką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.