Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha PIANO CRAFT MCR-640 czy Denon D-F109C

grzechotnik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich,

Jako nowicjusz na powitanie chcialbym wszystkich powitac i przeprosic za brak polskich trzcionek.

Sprawa ma sie jak w tytule. Osobiscie jestem gluchawy (praca w halasie pik na 4k Hz plus szumy), ale moj 2 letni synek wrecz przepada za muzyka klasyczna.

Sam mimo ograniczen takze slucham, troszke rocka, troszke klasyki (gdzies to dziecko musialo zlapac bakcyla), rytmow etnicznych (czy jak zwal taki typ muzyki wschodniej), z zona raczej stronimy od pop-u. Sprzet wyladuje w niewielkim salonie ok 25-30m^2, nie mamy zapedow (czytaj sluchu) audiofilskich. Podkresle, ze chcemy zdecydowanie nowy sprzet, a wyzej wspomniene modele sa w podobnych cenach.

Nie przecze, ze moim faworytem jast Yamaha ze wzgledu na mozliwosc odtwarzania DVD, ale priorytetem jest syn (jeden z trzech naszych produktow). Nie mam pojecia czy jest w jakims stopniu uzdolniony, ale wskazuje mocne zainteresowanie tematem w przeciwienstwie do dwoch pozostalych i zamierzamy to w jakis sposob wspierac. Mamy w planach zakup mini wiezy od dluzszego czasu, wiec nie jest to zakup dedykowany.

Z gory dziekuje za wszelkie rady.

Jeśli chcesz zakupić sprzęt nowy, Yamaha jest ciekawszą opcją jednak z DVD to model 840 różni się jedynie napędem. Większe głośniki i analogowy wzmacniacz, powodują większa przestrzenność i zróżnicowanie barw.

Jeśli jednak chciałbyś sprzęt używany możemy doradzić coś innego.

Witaj,

jeśli nie zależy Ci na odtwarzaczu wizyjnym, tylko możesz pozostać przy CD, zdecydowanie lepszym pod względem jakości dźwięku wyborem będzie Denon serii 109. Mam jednak pewne wątpliwości w kwestii możliwości nagłośniania 25-30m2 salonu przez małe kolumienki, które są dołączane do zestawu. Takie zestawy świetnie sprawują się w pomieszczeniach poniżej 20m2. Sugerowałbym przemyśleć sprawę zakupu elektroniki oraz dobrać optymalny zestaw kolumn.

W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziekuje za opdowiedzi. Nie jestem zainteresowany czyms naprawde duzym-brak srodkow i mija sie to z celem. W sumie jakos moglibysmy wygrzebac dodatkowy grosz, ale jak wspominalem nie jestesmy audiofilami (liczymy, ze najmlodszy zlapie bakcyla). Prosze o nie radzenie mi idz posluchaj to zobaczysz .... przypominam, ze mam problemy ze sluchem, wewnerzne szumy w duzej mierze zaklucaja mi odbior foni (dobrze, ze nie glosy kazace robic mi straszne rzeczy ;-) ), a zona i tak wybieralaby pod wzgledem dopasowania do wystroju.

@ Q21, a co bys polecil na taka powierzchnie, powiedzmy do 3000 PLN?

@ S4Home, mam zle doswiadczenia z uzywanym sprzetem choc z innej branzy - wiec unikam jak moge.

Podsumowujac 2:1 dla Yamahy! Choc pojawila sie inna opcja.

Im wiecej czytam forum i opini o roznorakim sprzecie tym mocniej jestem zakrecony.

Juz sam nie wiem czy nie kupic jakiegos lepszego amplitudera + kolumny, zebym na razie mogl sluchac czegos z komputera lub z przenosnego dysku, a pozniej jak budzet pozwoli (i ewentualnie latorosl wykaze zainteresowanie) dolozyc odtwarzacz CD.

Yamaha ma jedna zalete moge podlaczyc do tego TV i miec kino domowo 2.1 (jesli dokupie suba jak radzi kolega 1siedem) i w sumie to minie takze troszke rajcuje.

Zakup planuje w przyszlym tygodniu, moge sie troszke wstrzymac.

Panowie jeszcze jakies propozycje? Ktos zesle oswiecenie na moja skolatana myslami glowe?

W jednym z postow widzialem cos takiego: C356BEE DAC NAD to pewnie juz byloby optymalne na moj metraz. Pomarzyc mozna, ale to zdecydowanie nie moja polka (pewnie dodatkowy tysiaczek za kolumienki) i nie wiem czy zostaloby to wykorzystane przez rodzine.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.