Skocz do zawartości
IGNORED

Kable XLR

Pablo08

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam wzmacniacz harman kardon HK 990, kolumny JBL TL 260. Niedawno udało mi się zakupić używany odtwarzacz CD harman kardon HD 990 i mam zamiar zakupić kable XLR (wg firmy ALBEDO kable XLR powinny mieć minimum 75 cm). Za odtwarzacz zapłaciłem 1200 zł, średniej klasy kable XLR zaczynają się od 1400 zł, a te powyżej 2000 zł grają podobno trochę lepiej. Czy to nie za drogo w porównaniu do ceny odtwarzacza CD?

Proszę o Wasze propozycje i opinie. Mogą być też linki do używanych kabli. Co sądzicie o firmie Albedo, Van den Hul? Jaką Wy preferujecie? Zależy mi na kablach, które niczego nie będą podkręcać i odzwierciedlą w pełni dźwięk 1:1 - tak samo jak mój sprzęt.

Albedo Flat-One 75 cm - 1400 zł -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Albedo Geo 75 cm - ok. 2150 zł

Albedo Monolith 75 cm - 2450 zł

Van den Hul The D 102 III Hybrid 1m - 710 zł/sztukę -

Ukryta Zawartość

Obecnie mam połączony odtwarzacz ze wzmacniaczem tymi kablami QED Performance Audio 2 -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/117655-kable-xlr/

Wiem, dlatego tutaj napisałem.

Czyli wiesz, że nie wiesz. Powinieneś założyć wątek i pytać w zakładce hi-fi. Zresztą pewnie zaraz mod przeniesie twój wątek do odpowiedniej zakładki i będzie pozamiatane.

Parker's Mood

https://www.audiostereo.pl/topic/117655-kable-xlr/#findComment-3364505

Witam. Posiadam wzmacniacz harman kardon HK 990, kolumny JBL TL 260. Niedawno udało mi się zakupić używany odtwarzacz CD harman kardon HD 990 i mam zamiar zakupić kable XLR (wg firmy ALBEDO kable XLR powinny mieć minimum 75 cm). Za odtwarzacz zapłaciłem 1200 zł, średniej klasy kable XLR zaczynają się od 1400 zł, a te powyżej 2000 zł grają podobno trochę lepiej. Czy to nie za drogo w porównaniu do ceny odtwarzacza CD?

Proszę o Wasze propozycje i opinie. Mogą być też linki do używanych kabli. Co sądzicie o firmie Albedo, Van den Hul? Jaką Wy preferujecie? Zależy mi na kablach, które niczego nie będą podkręcać i odzwierciedlą w pełni dźwięk 1:1 - tak samo jak mój sprzęt.

Albedo Flat-One 75 cm - 1400 zł -

Ukryta Zawartość

Albedo Geo 75 cm - ok. 2150 zł

Albedo Monolith 75 cm - 2450 zł

Van den Hul The D 102 III Hybrid 1m - 710 zł/sztukę -

Ukryta Zawartość

Obecnie mam połączony odtwarzacz ze wzmacniaczem tymi kablami QED Performance Audio 2 -

Ukryta Zawartość

ProCab Reference kupisz poniżej 100PLN i to są kable wyższej klasy, a nie średniej. Jak tamte za ponad 1kPLN są kablami jedynie średnimi, to firma Albedo jest łowcą frajerów.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/117655-kable-xlr/#findComment-3364567

Proel die hard za 160zł - opisany w zakładce opinie .

Miałem tez Equilibrium Turbine za ciut ponad 3000zł i roznica była znaczna .

Ale czy taka bedzie u Ciebie . Nie wiem .

Mi łaczył Stream Magic 6 z Krell S300i .

Na temat kabli XlR jest masa informacji na forum .

https://www.audiostereo.pl/topic/117655-kable-xlr/#findComment-3364866
  • 3 tygodnie później...

Przez przeszło dwa lata byłem posiadaczem zestawu HK/HD 990.

Przetestowałem wiele kabli na tym zestawie-zarówno interkonekty jak i głośnikowe.Z xlr-ami porównywałem cardasy (quadlink,neutral,gold reference),acoustic zen (matrix i reference),harmonix (improved,gp) i zawsze kończyłem na tym samym,czyli dedykowanym przez Harmana przewodzie Hrs.Po wielogodzinnych porównaniach doszedłem do wniosku,że lepiej dołożyć i kupić lepsze kolumny,gdyż wtedy odczuje się zdecydowaną zmianę i poprawę brzmienia.Z całym szacunkiem, ale kolumny JBL TL 260 nie odkryją zalet tego całkiem dobrego zestawu .Hd 990 jest słabszym partnerem i trochę już archaicznym urządzeniem-nie ukrywam również,że miałem pewne problemy technicznez tym odtwarzaczem (wIeszał sie,a po dwóch latach musiałem wymienić w serwisie laser).Przez mój zestaw przeszły kolumny ;klipsch rf 82,63,82 II,7 II, cerwin vega xls-215 (z systemem korekcji akustyki kolumny te wymiwtają rf-y 7II i kappy !!!),infinity kappa 8.2 ii,9.2 ii(wzmacniacz dawał sobie świtnie radę-nigdy się nie wyłączył ,nawet przy włączonym rozszerzeniu basów w 9.2!!!) b&w 801n,804d 802d, jamo 909.No i przyszedł moment ,że trzeba było poszukać już lepszy wzmacniacz i źródło :)))

https://www.audiostereo.pl/topic/117655-kable-xlr/#findComment-3386586

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.