Skocz do zawartości
IGNORED

aktualna konfiguracja sprzętu audio pmcompa

pmcomp

Rekomendowane odpowiedzi

Zapomniałem oczywiście dodać, że tylko w przypadku gdy cała układanka nie zagra na miarę Twoich opisów, lub moich preferencji. ;-)

Ojtam, ojtam ... dogadamy się.

Ty chyba miałes okazje już słuchac tych JBLi w wersji stokowj jak tylko przyjechały. Dobrze pamiętam?

Przy dzisiejszym graniu tamto to była porażka. Dudniący bas i wrzeszczący horn. Brrrrrrrr.

Dlatego przez pół roku Cie nie zapraszałem bo musiałem to ogarnąć.

Ale butelkę ... na wszelki wypadek musisz wziąć. Bo jak sie nie spodoba ???

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość cybant

(Konto usunięte)

Ojtam, ojtam ... dogadamy się.

Ty chyba miałes okazje już słuchac tych JBLi w wersji stokowj jak tylko przyjechały. Dobrze pamiętam?

Przy dzisiejszym graniu tamto to była porażka. Dudniący bas i wrzeszczący horn. Brrrrrrrr.

Dlatego przez pół roku Cie nie zapraszałem bo musiałem to ogarnąć.

Ale butelkę ... na wszelki wypadek musisz wziąć. Bo jak sie nie spodoba ???

Pozdro

Ha , a ja od razu mówiłem, że to takie granie ;)))

Razem z Atlonem zabić mnie chcieliście ...

Najgorszy jest ten horn.....;)

Ha , a ja od razu mówiłem, że to takie granie ;)))

Razem z Atlonem zabić mnie chcieliście ...

Najgorszy jest ten horn.....;)

Ten nie ... mały jest.

Ale ten byłby dobry:

Horn-Speaker-VK-282-.jpg

Obiecałem przecież, że krew się nie będzie lała ... z uszu.

Ten byłby lepszy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdro

Ukryta Zawartość

Dlaczego szukać poza sobą ,nie lepiej zacząć od siebie -:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość cybant

(Konto usunięte)

Pamiętaj, że obecnie ja też mam 38 cm papieru na basie i 20 cm papieru na środku. ;-)

pozdr.

Nawet taki długi jak 38 ...nie pomoże jak zrecenzujesz tak jak tutaj;)

http://soundrebels.com/artykuly/recenzje/item/261-vitus-audio-ri-100

Jacek, dezajna zmieniłeś na dole?

Też dawno u ciebie nie byłem ... z SMem :).

Wróć ... przeca to góra jest.

Pozdro

Jacek się nie zna.

My to o doopach Maryni i wódzie a tu ... muzyka dzisiaj przyjechała:

Ukryta Zawartość

Czarny mincior :).

Pozdro

Ukryta Zawartość

Gość cybant

(Konto usunięte)

Dam radę. Z resztą nie za bardzo mam pojęcie w temacie audio, tylko tak straszę towarzysko pmcomp-a. ;-)

Już padła propozycja korupcji ...zresztą smacznej...;)

I jak tu traktować poważnie jakiekolwiek recenzje...?

Ehhhh...

Widzę, że trochę polujesz.

Staram się. Tutaj masza mnie zapalił. Jadą jeszcze Girl Talk i Midnight Sugar oraz ... best of the beZt podobno ... Duke Ellington - "For Duke".

Okrągłe urodziny się zbliżają, trzeba sobie robić prezenty. A kto o mnie lepiej zadba ???

Pozdro

Pamiętaj, że obecnie ja też mam 38 cm papieru na basie i 20 cm papieru na środku. ;-)

pozdr.

No to ciągle jestem o 2" dłuższy :).

Pozdro

Pmcomp, tylko Umki nie oszczędzaj, niech dobre fotki porobi, a nie tylko tym swoim ipHonem :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ale ja jadę tylko w sferze posłuchania, na co zmarnował pół roku życia. ;-)

Żadnych fotek i tym bardziej krwistych tekstów nie planuję. Ot widzę, że chyba skończył - z naciskiem na chyba, to jest jakiś bodziec by wdepnąć. Przecież nie każde spotkanie musi być polem do popisów na forum, kto jest de best w te klocki.

Do trzech razy sztuka. ;-)

pozdr.

Cześć,

Każdy buduje system dla siebie i tego się trzymaj. To tobie ma się dobrze słuchać a nie kolegom.

Zobacz temat może coś ci podpowie:

Ukryta Zawartość

Sprzęty między kolumnami ładnie wyglądają ale spróbuj je na chwile usunąć. W to miejsce lepiej wstawić wstawić dyfuzor. Lustra, telewizory,szyby lepiej zasłaniać. Zabezpiecz narożniki pokoju: kwiaty lub pułki z książkami. Ławę jak musi być to przesuń bliżej kanapy gdzie słuchasz, "kanapa po prawej" nie pomaga ;)

Kolumny na tych kamieniach też bym zastąpił-małymi stand lub platformą z absorberami etc. Każda obudowa rezonuje.

Pozdrawiam

HIFI nowy

Ukryta Zawartość

Cześć,

Każdy buduje system dla siebie i tego się trzymaj. To tobie ma się dobrze słuchać a nie kolegom.

Zobacz temat może coś ci podpowie:

Ukryta Zawartość

Sprzęty między kolumnami ładnie wyglądają ale spróbuj je na chwile usunąć. W to miejsce lepiej wstawić wstawić dyfuzor. Lustra, telewizory,szyby lepiej zasłaniać. Zabezpiecz narożniki pokoju: kwiaty lub pułki z książkami. Ławę jak musi być to przesuń bliżej kanapy gdzie słuchasz, "kanapa po prawej" nie pomaga ;)

Kolumny na tych kamieniach też bym zastąpił-małymi stand lub platformą z absorberami etc. Każda obudowa rezonuje.

Pozdrawiam

HIFI nowy

Nie wiem czy przeczytałes, kanapę pomiedzy kolumnami na chwilę usunąłem i ... się nie poprawiło. Wręcz delikatnie odwrotnie. Sprzęty pomiedzy kolumnami też zostają bo ... nie mam ich gdzie indziej postawić. Za duż o tego, a nie jestm zwolennikiem kilometrowych kabli połączeniowych.

Rogi pomieszczenia na scianie kolumn są audiofilsko zagospodarowane. Stolik ... nie ma problemu. Kanapa z boku ... sorry Gregory, musi zostać.

Co do podstawek to nie kamień tylko beton. I stoi na pumeksach. Beton ma masę, a pumeks separuje. Używam takiej kombinacji z powodzeniem. JBL oryginalnie stosuje drewno.

Dzięki za rady.

Pozdro

Ukryta Zawartość

"Nie wiem czy przeczytałeś, kanapę pomiędzy kolumnami na chwilę usunąłem i ... się nie poprawiło."

A dlaczego miało się poprawić? Przecież dźwięk powstaje w mózgu. "Pozorne źródła dźwięku" też tam powstają - nie na kanapie :)

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Co poniektórzy twierdzili, ze kanapa strasznie pogarsza dźwięk i należ u ją precz.

Pozdro

Gdybyś odsłonił dyfuzor za kolumnami, to kanapę można by było weg. Ale nie chce Ci się tego przestawiać, więc się nie dowiesz. Inna sprawa, że ten salon to trochę duży jest i tyle. To nie są raczej monitory do takiego salonu - tak mniemam. Wogóle JBL`e to nie są też za dobre kolumny i trza się napocić by to zagrało.

Z drugiej jednak strony, ten cały audiofilizm czasami tak przeczy prawom fizyki, panie, na ryby trza iść i sobie odpocząć :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

SHL5 miały 50 litrów. Te jak to nazywasz ... monitorki mają 200 litrów.

Za małe są mówisz?

;)

To muszę jednak posluchać rafaella i wstawić te ze zdjęć z pierwszych postów, he, he.

Pozdro

• 2 tygodnie później...

Witam.

Wczoraj odbył się odsłuch u SA. Stwierdziliśmy, że należy coś pozmieniać, bo się tego słuchać nie da i zrobiliśmy.......................... to:

Nie spodziewałeś się takich emocji. Zmiany były spektakularne!

1. Scena - nie tylko się powiększyła w głąb, ale zaczęła tworzyć skrawki filharmonii, gdyby tylko było więcej czasu...

2. wybrzmienia zaczęły wybrzmiewać jak wybrzmienia, tego się nie da opisać.

3. W zasadzie w takiej konfiguracji nie trzeba robić żadnej akustyki, bo kanapa robi za dyfuzor, pierwsze odbicia, rozpraszacz.

4. Po paru jazdach kanapy i kolumn po pokoju, stwierdziliśmy, że lepiej się już nie da :)

Jednak, warto eksperymentować :)

Gość cybant

(Konto usunięte)

Witam.

Wczoraj odbył się odsłuch u SA. Stwierdziliśmy, że należy coś pozmieniać, bo się tego słuchać nie da i zrobiliśmy.......................... to:

Nie spodziewałeś się takich emocji. Zmiany były spektakularne!

1. Scena - nie tylko się powiększyła w głąb, ale zaczęła tworzyć skrawki filharmonii, gdyby tylko było więcej czasu...

2. wybrzmienia zaczęły wybrzmiewać jak wybrzmienia, tego się nie da opisać.

3. W zasadzie w takiej konfiguracji nie trzeba robić żadnej akustyki, bo kanapa robi za dyfuzor, pierwsze odbicia, rozpraszacz.

4. Po paru jazdach kanapy i kolumn po pokoju, stwierdziliśmy, że lepiej się już nie da :)

Jednak, warto eksperymentować :)

Mniejsza poduszka z prawej jest pod złym kątem...poprawcie to.

Amatorka ..

Gość Firewall 1

(Konto usunięte)

Myślę że dodatkowa kapa na kanapę znacznie by zmieniła Wasze doznania.

Oczywiście charakter brzmienia również.

A dlaczego Thiel już jest beeee.?

Jeśli wolno wiedzieć ?

Wczoraj odbył się odsłuch u SA. Stwierdziliśmy, że należy coś pozmieniać, bo się tego słuchać nie da i zrobiliśmy.....

No i co teraz zrobić z kilkoma tysiącami postów tego człowieka---jeżeli jest to ten o którym myślę i zgadza się z tym,o którym Ty piszesz--- które to posty zawsze były takie że u niego to galaxy,naj,reszta to słoma w butach i remiza, i tylko się od niego uczyć i cicho siedzieć,nie pyskować i swoich argumentów nie proponować bo ...................... Brak słów!
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.