Skocz do zawartości
IGNORED

Miles Davis Montreux 1973-91- opinie

szurman

Rekomendowane odpowiedzi

w moim przypadku jest tak, że są pozycje których nie rozumiem, choćby Jarret "My song" i "tokyo 96", przesłuchałem raz drugi, i albo jeszcze do tego niedojrzałem albo to nie jest moja muzyka. ZObaczymy za jakiś czas.

Są pozycje, przez które nie mogę się wogóle przebić, np: MD "Nefretete," czy jakoś tak.

I są takie , które początkowo przyjmowałem neutralnie, czyli nie jest złe ale i nie budzi zachwytu. W miarękolejnych odsłuchów, obycia z nową muzyką zmieniam zadanie i zaczynam drążyć. Tak jest z MD zaczęło sie od KoB i prubuję dalej. Wiem , że repertuar tego muzyka jest bardzo zróżnicowany i wiem, że na dziś płyty totalnie free jazzowe są dla mnie zbyt trudne a przez to zniechęcające. Dlatego wskoczyłem w am w temat , na początku pytając o coś z przystęnej części repertuaru. Zdaje sie, że zrobilem to trochę obcesowo, co zirytowało broya :)

Ostatnio mój post dotyczył wyłącznie gatki mir21 poprostu mnie wku...

Wywala taką gatkę i jaja se robi o 4 rano.O tej godzinie to dobrze się juz czasem nie kontaktuje a on aluzje robi i żarty do mojego serio postu.

Mir21 apropo jak widac mówiliśmy o boxie wielopłytowym -takie było przynajmniej założenie a że wspomniane były przy tym rózne płyty Milesa i wątki tym lepiej.Nadal podtrzymuję określenie"dobra płyta" jest względne bo dla mnie dobry może być np: Gang Starr i mam szczerze gdzieś że to jest nieaudiofilskie albo uważane za prymitywne ,ważne że mi sie podoba i już.

a czy ktos ma juz ow nowy box Davisa: Seven Steps? Dokumentuje on okres przejsciowy (63-64) pomiedzy dwoma klasycznymi kwintetami, a ze to okres, ktory najmniej znam jakos nie jestem pewien, ani przekonany, czy warto oszczedzac nan khe khe 400plnow khe khe... jak sie maja niepublikowane dotychczas nagrania do tych z 'kanonu'? Czyli po prostu: Waszym zdaniem: warto?

pozdrawiam.

Moim zdaniem kolejne boksy MD to nic innego, jak klasyczne wyciąganie kasy od naiwnych i żerowanie na fanatykach Davisa. Dotychczasowe boksy dokumentowały dane wydarzenie lub ciąg zdarzeń (np. komplety nagrań z Evansem, Coltranem oraz kompletne sesje Bitches Brew, In a Silent Way itd.). Ten boks natomiast nie dokumentuje niczego takiego, ot zbiór nagrań z danego okresu okraszony odrzutami i alternative takes....A żeby się lepiej sprzedało, to i nazwa ładna. A cena? Paranoiczna, w tym zestawie wszystkie tytuły od lat są w midzie!

A poza tym wszystko z tego mam na pojedynczych płytach :-))

Pzdr

No wlasnie ja mam bardzo podobne odczucia;). Kilka tych pierwszych boksow jest zaje***ych, ale z czasem coraz gorzej. Tak tylko pomyslalem, ze moze tym konkretnym jest jakos inaczej (bo moze niepublikowany material jest jakis wybitny, czy cus). ale Twoja opinia podtrzymuje mnie w przekonaniu, ze tak jednak nie jest. Juz dawno pomyslalem, ze warto zdobyc kilka plyt z tych lat z jakiegos powodu przeze mnie dotychczas pomijanych, juz wiem, ze raczej kupie sobie pojedyncze plytki w przyjaznej cenie. lbo przynajmniej wysuplac ta sama kase na box Chronicle, bo to jest ten Miles, ktory mi ostatnio najbardziej chyba wpasowal. Dzieki;).

pozdr, m.

Z innej beczki - będe miał koncert DVD Milesa In Munich ale w codzie USA(1) czy ktoś podpowie co zrobic jak to odczytać na europejskim odtwarzaczu stacjonarnym philiphs 963 SA?

>szurman, primo - jest jakas szansa, ze ta plyta bedzie jednak 'multiregionalna', czasem sklepy amerykanskie podaja standardowo region 1, a w rzeczywistosci plyty sa multiregionalne, wiec zanim zaczniesz grzebac;), proponuje sprawdzic, czy nie "pojdzie".

secundo - standardowa procedura dla odtwarzaczy Philipsa by z regionalnie ustawionego odtwarzacza zrobic multiregion polega na wyslaniu do odtwarzacza odpowiedniego sygnalu RC6 z pilota zdolnego takie sygnaly wysylac. takim pilotem jest naprzyklad OmniRemote Philipsa, wiele roznych OneForAll, mozna tez poszukac znajomego z jakims Palmtopem z opcja wysylania danych w podczerwieni i zainstalowac na nim aplikacje 'pilotowa' (wtedy Palm dziala jako pilot do wszelkich urzadzen), spreparowac odpowiedni kod RC6 i wyslac go do odtwarzacza. Tyle podtawy - szukaj w necie info nt RC6 multiregion hack philips. Wg informacji w linku ponizej dla 963sa dzialaja standardowe kody RC6 philipsa, ale jakie one sa to musisz sobie znalezc. Chyba dokladnie opisano jak to zrobic w linku tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Philipsy pozwalaja tez (a przynajmniej pozwalaly) zmieniac dowolnie region poprzez odpowiednia kombinacja wpstrykana z pilota, ale tylko bodajze 12 razy. Potem odtwarzacz blokuje sie na ostatni ustawiony region.

wiecej informacji znajdziesz na pewno w zakladce kino domowe - tam ewentualnie zaloz watek.

pozdrawiam.

jestem dzisiaj wyjatkowo uczynny:-), ale tak w ogole - google is your friend;).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tfu, pamiec jednak jest zawodna

pilot philpsa to oczywiscie Philips Pronto

zas OmniRemote to nazwa aplikacji zmieniajacej Palma w pilota.

reszte informacji znajdziesz w linku, ktory podalem wyzej, a w nim jest link do konkretnego kodu RC6, ktory nalezy wyslac do odtwarzacza i do instukcji jak to zrobic roznymi modelami pilotow i 'palmem'.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.