Skocz do zawartości
IGNORED

LEKTOR GRAND firmy Ancient Audio

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Jak już mamy wątek, to może teraz opinie po AS? Warunki faktycznie były nie najlepsze, ale pomimo to system AA wystąpił dobrze, i nie widzę powodów żeby się nabijać z ceny, designu albo kapelusza autora. Można powiedzieć że dobrze to za mało na te pieniądze i dyskusja wróci do początku, ale rzecz w tym, że na tej samej wystawie w tym samym czasie można było posłuchać urządzeń droższych i pochodzących z bardzie legendarnych warsztatów, które zabrzmiały po prostu gorzej. I nikt nie odmawiał im jakoś prawa do istnienia.

• Redaktorzy

Na pewno nie były wyłączone, być może natomiast były podregulowane. Albo już tak długo obcuję z Credo w domu, że nie takie basy ze szwagrem się słyszało, zwłaszcza po pijanemu. Oczywiście, było trochę za głośno i trochę za hucząco, ale trzeba było brać poprawkę na złe pomieszczenie i że siedziałem dwa razy bliżej kolumn niż zwykle.

jozwa=> jak czytam twoje zachwyty nad systemem Ancient Audio to sie zastanawiam czy byliśmy na tej samej wystawie. Ja byłem w niedziele w Warszawie na Audio Show w hotelu Jan III Sobieski a ty gdzie?

Przecież 4 modułowe kolumny grały tragiczne. Wszechogarniający, dudniący i wlekący się w nieskończoność bas!!! chyba że masz w głowie filtr górnoprzepustowy i słyszysz od 100Hz wzwyż?

• Redaktorzy

Mylisz moje wypowiedzi z zachwytami. Jeśli piszę że było dobrze, to jeszcze może być bardzo dobrze oraz ew. doskonale. Jest wciąż pole do manewru. A że było dobrze, na to mam świadków. Przynajmniej wtedy, kiedy ja tam słuchałem dzwonków pasterskich i innych nietrudnych fragmentów. Ponieważ zaś zwykle da się oddzielić efekt podbijania basu przez zbyt małe pomieszczenie, od brzmienia reszty pasma, zaryzykuję stwierdzenie, że dźwięk w AA był (jak zwykle) co najmniej dobry, pomimo iż potrzeba posiadania innego pokoju była dość wyraźnie słyszalna.

jozwa maryn

u mnie graja kolumny z dwoma 21cm Seasami(razem 4),i bas nie dudni.nawet na Betleyu.

na wystawie nie bylem,pracowalem.ale z tego co slyszalem,to nie mam czego zalowac.

AA sie niestety nie obronil.przecietniak!!

a co z jego funkcjonalnoscia?moze tym aspektem nalezy sie teraz zajac?

calkowicie NIEFUNKCJONALNY.

tomek > ....calkowicie NIEFUNKCJONALNY....

Porsche też jest całkowicie niefunkcjonalny. Niski jakiś , kurdupel, ciężko sie wsiada, kiedy wciskasz gaz, to łeb urywa.... A jednak jest coś w tym autku ... n'es pas ?

• Redaktorzy

He he, tomek znowu zrezygnował z możliwości zapoznania się za sprzętem, o którym z takim zapałem się wypowwiada... He he...

W niedzielę przed 18? Nie, a co było? Byłem gdzieś między 16 a 17, tak mi się wydaje.

>tomek7776

Obronił się, obronił... ;-) co roku bywam na AS i nigdy w Ancient Audio nie zagrzałem miejsca, a w ostatnią niedzielę spędziłem tam sporo czasu, bo po raz pierwszy naprawdę mi się podobało. Przestrzenny, bardzo atrakcyjny dźwięk. Wprawdzie w sobotę się nie dopchałem, więc nie wiem, co z tym basem? W niedzielę był całkiem normalny, biorąc pod uwagę maleńkie pomieszczenie... a np. w takim Tonsilu bas mnie zabił i wygnał już po 30 sekundach - specjalnie poszedłem tam drugiego dnia i było tak samo...

->tomek7776

Co Ty pleciesz?? O jakiej funkcjonalności mówisz? Funkcjonalny to może być odtwarzacz MP3 lub Discman. A taki Blues np. SoundArta to jest funkcjonalny, Twoim zdaniem? Albo Velumy grube jak słoniowa trąba - też są funkcjonalne?

A jak kogoś stać na LG (dobrze grał), to stać go i na stolik po prababci, i na skrzynię na wzmacniacze, i na pokój większy niż w Sobieskim do słuchania muzyki.

Coś Ty, k..., nie lubisz Waszczyszyna i tylko o to Ci chodzi, a nie o ten konkretny sprzęt do grania.

inżynier> brawo;-) Co do funkcjonalności to jeżeli wypowiada się ktoś kto ma kombajn technicsa na pięć płyt i pilota to jestem w stanie to zrozumieć ale posiadacz lampy?

Co do AA, to biorąc pod uwagę wielkoś pomieszczenia oraz jego wypełnienie zwiedzającymi podczas szoł Waszczyszyna (btw - byłem 2 razy i zawsze było o dragach;-)) było dobrze.

• Redaktorzy

To jest ciągły problem wystaw - zmiany akustyki pomieszcenia z powodu zmiennej liczby słuchająccyh. Z tym nikt nie wygra, chyba że wprowadzi się odsłuch za biletami. Ale ja wtedy nie wchodzę, bo mi się nie chce.

Porsche jest jedna z najbardziej znanych i pozadanych marek na swiecie,generuje tez najwiekszy zysk z kazdej sprzedanej sztuki.

a LG,jest nieznany nigdzie oprocz kilkuset osob.

funkcjonalnosc Porsche,oceniaja nabywcy.firma nie ma tez problemow ze sprzedaza,wiec cos w tym jest.

LG kojarzy mi sie oprocz przecietnego dzwieku,kosmicznej ceny,z przerostem formy nad trescia.

3 segmenty,odkryty CD,za kazdym razem nalezy wstac,aby wcisnac jakis przycisk.

ale ma za to wierny klub fanow.

ja sadzilem,ze uslysze zachwyty nad jego brzmieniem,po AS,ze bedzie to najlepszy dzwiek wystawy,a tu ???????przecietnosc.

tomek7776

Cena jest dyskusyjna to fakt,ale nie jest to urządzenie przeciętne,uwierz na słowo.

Namawiałem na wyjazd ,nie pojechałeś ,dużo straciłeś.

Twoje zacietrzewienie przechodzi wszelkie granice,a przecież nigdy nie słuchałeś LG.

:))

brak na pilocie przycisku pozwalajacego na zaladowanie plytyTOC.

w innych top loaderach ruch ten zalatwiany jest przez klapke......

tutaj na poczatku trzeba wcisnac dodatkowy guziczek........

nie raz mi sie to zdarzylo i musialem spacerowac do polki z odtwarzaczem(to slowa recenzenta)

ZA 48tys ZL.

• Redaktorzy

Prawdopodobnie nie ma pilota który w kodzie posiadałby opcję uruchamiania wczytywania TOC. 47labs, druga i zapewne już ostatnia firma na świecie produkująca odtwarzacze z płytą kładzioną na wierzch, również zmusza swoich użytkowników do wciskania w tej sprawie przycisku na obudowie. Czy mógbyś chwilowo skierować tam swe pretensje - byłoby różnorodniej?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.