Skocz do zawartości
IGNORED

LEKTOR GRAND firmy Ancient Audio

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

od kiedy CD-PRO2 jest nieprodukowany ?????? did I miss sth ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Faktycznie, nie robią juz CD-Pro2 ... bo robią nowszą wersję CD-Pro2M.

CD-Pro2M jes kompatybilny z CD-Pro2, ma te same podłączenia i punkty montażowe, więc tak naprawdę nic negatywnego dla przyszłego urzytkownika z tego nie wynika. Ot, jak mu padnie CD-Pro2, to sobie wymieni na CD-Pro2M.

"The CD-Pro 2M module remains fully compatible with its predecessors, and it can directly replace the CD-Pro or CD-Pro2 in your existing application. Indeed, it has the same dimensions and fixation points, as well as the same electrical connections as these modules. Last but not least, all these modules are based on the same standard DSA protocol for external communication, which means they are also software compatible."

tomekk7776 - zamiast oczerniać tu AA swoimi półprawdami, powiedział byś lepiej jak sprawa wygląda w szerszej perspektywie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

użytkownika

ja nikogo nie oczerniam,tylko cytuje opinie o urzadzeniu,napisana przez bardzo szanowanego recenzenta.

jest to bardzo rzetelna i bezstronna opinia.

w przeciwienstwie do opinii z Twojego pisma.

• 3 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no i tyle to powinno kosztowac:) zamykam watek:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

wężu- nieważne. Złoty coraz silniejszy papier i euro spada, więc ceny surowca są te same. Nie wierzę, żeby w tym za 48 000 zł prócz chęci pozyskania wyższej ceny była technologia :kosmiczna" uzasadniająca cenę małego samochodu.

• Redaktorzy

tomek prezentuje swe poglądy:

"jest to bardzo rzetelna i bezstronna opinia.

w przeciwienstwie do opinii z Twojego pisma"

Rozróżnienie jest proste: opinia która tomkowi się podoba, jest "rzetelna i bezstronna". Opinia która się nie podoba, jest "w przeciwieństwie". Okay, rozumiem, że można tak myśleć, nikt z nas nie jest aniołem, ale ogłaszanie tego publicznie w specjalnie założonym wątku jest jednak trochę bezwstydne.

...ba PEWNIE, ze bezwstydny:):):) bo obnaża kulisy pracy recenzentów z producentami i dystrybutorami. A fe jak to brzydko :):):), że jest uprzejmy wygłosić swe myśli na forum.

• Redaktorzy

Zydelku, gdybyś zechciał przeczytać dokładnie to co napisalem, a nie śmiać się z własnych myśli, byłbym bardzo wdzięczny. Zresztą twój żarcik (?) był raczej niecelny. Tomek jak dotąd nie obnażał powiązań finansowych p. W. z prasą, tylko gromił wysoką cenę urządzenia. Ale skoro już poruszyłeś ten temat, to zechciej opisać zjawisko, o którym wspomniałeś. Czekam z ciekawością, myślę że inni też chętnie się dowiedzą.

ci koledzy co rozprawiali jakie to enszynt ma powodzenie w Laponii czy gdzies tam w poczuciu audiofilskiej solidarnosci powinni podrzucic ten link z allegro laponskim czy tez finskim milosnikom dobrego dzwieku, po co maja przeplacac, no chyba ze sa tylko zjebami , ktorzy probowali w tym watku udowodnic cos co jest absurdem i ich aktywnosc na tym sie konczy

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Redaktorzy

Hę, electro? Chodzi ci o ten jakby prototyp Lektora? Ja tak naprawdę nie wiem co to jest, bo tak starej wersji nigdy nie widziałem, ale przypuszczam że to coś z tych, co to kilka lat temu kosztowały około 4 kzł, czy coś koło tego. Cóż, za mało popularną markę prawie pół ceny to chyba nie jest tak źle prawda? Wczesne top-loadery Krella kosztują obecnie 1000-1500 USD. I teraz jeśli widzę na Audiogoni eczy gdzię Krella CD-DSP za 3500 złotych, to mam krzyczeć z wściekłości, i obrzucać innych obelgami? Ale dlaczego? A tak nawiasem mówiąc, to te zjeby to o kimś konkretnym, czy tylko dla ubarwienia wypowiedzi, po prostu żeby na forum było fajniej?

uśmiałem się do rozpuku..... oj ta nasza społeczność audiofilska.... naprawdę ciężko mi zrozumieć jak tego typu temat może mieć aż tak duże powodzenie.... ciągłe bełkotanie o sprzęcie który się widziało przez tłum ludzi.... już nie mówiąc o krytycznym odsłuchu....... jakieś durne przeliczanie dźwięku na $ałate..... jeżeli mamy zgrywać znawców i chcemy być konkretni niech skasowane zostaną krytyczne posty osób, które nie słuchają na codzień sprzętu grającego na poziomie Lektor Grand-->Silver-->Harmony..... lepiej oszczędzić sobie wstydu i posłuchać muzyki, niż wsłuchiwać się w szum komputera... "dobrze utemperowane klawisze" ponad dzienną normę:) idę posłuchać Mozart'a

Pozdrawiam

Najemnik

przeczytaj pierwszy wpis,o czy jest ten watek.

pisze to juz nie po raz pierwszy.

jozwa

chyba jednak jestes bardzo powiazany z producentami.takie mam odczucia.

kto jeszcze je ma?

>Tomek!

Mam pomysł!

Mam taki fajny preamp liniowy zbalansowany... niby debilnie prosty ze skąpą zabudową.

Sporo ludzi jest nim zachwyconych.Chcę puścic serie... powiedzmy za 8000 ZŁ.

Koszt jest oczywiśćie znacznie niższy.I tu moja prośba.

Podeślę go tobie do odsłuchu... i go opisz ale z zaznaczeniem na czym ,gdzie i jak go słuchałes....

Co Ty na to?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.