Skocz do zawartości
IGNORED

LEKTOR GRAND firmy Ancient Audio

tomek7776

Rekomendowane odpowiedzi

Caly sekret sukcesu zarówno Lektora (podobno w Skandynawii robi furorę) jak i calej firmy AA jest to iż pan Waszczyszyn swietnie trafil w mode panujaca obecnie na rynku po prostu zajmuje się lampowcami. Dlatego gdyby nie lamki w stopniu lektora ten CD nie miał by nic szczególnego do zaoferowania (prócz oryginalnego wygladu oczywiście ). Co do tajemniczych kosci przetwornika siedzących w lektorze to nie rozumiem dlaczego są tak ukryte (chyba ze względów konstrukcyjnych). większość producentów raczej szczyci się swoimi przetwornikami to znacznie podnosi ich wartość w ocenie, wiec nie bardzo rozumiem tu politykę firmy AA (z tego co udalo mi się wydusić od przedstawicieli AA to w nowym lektorze siedza BB a w Lektorze 3 Crystal’e )

Electro:

Stąd MOJE przekonanie, że jest wart tych pieniędzy, że słyszałem to urządzenie i gdyby mnie było stać to bym kupił - MNIE to brzmienie odpowiada tak samo jak wypowiadającemu się w tym wątku wcześniej nabywcy tego urządzenia. Dla CIEBIE pewnie nie jest tyle wart ale są tacy, dla których jest. I tak się kręci rynek i konkurencja.

A moje przekonie co do znaczków... Przepisy przepisami ale ja mówię o tym, ile wart jest ten znaczek.

podobno w skandynawii robi furore

podobno dobrze gra

podobno jest z brazu

podobno ma certyfikat bezpieczenstwa

podobno ktos go kupil...

moze skonczymy na dzisiaj chlopaki:) tak czy siak dojdziemy do tysiaca wpisow, to tylko kwestia czasu:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

felix

widzisz ,ja caly czas zachodze w glowe,jak AA zrobilo przetwornik z preampem,na tak mikroskopijnej powierzchni,z jedna lampa,E 88cc,z mikroskopijnym trafo,i dalo to tak powalajacy efekt???

a ja uzywam 30 kilowego,dwuczesciowego preampu na 8 E88cc,z osobnym zasilaczem,z regulatorem glosnosci w postaci kosztownej drabinki rezystorowej(za 400USD),

steruje tym cd Audio Research,calosc zbalansowana

a ostatnio chodzi mi po glowie dwuczesciowy przetwornik Processor3.

frajerzy z tych zachodnich producentow,przeciez wystarczy skopiowac wynalazek AA.

„ Powiedz mi skąd Thorax wysnuł wniosek, że ten DAC bez lamp byłby wart tyle i tyle?? Bo moim zdaniem żeby to ocenić trzeba by było właśnie wywalić lampy, dorobić w ich miejsce tranzystorowy stopień wyjściowy i posłuchać a tego zdaje się nikt nie próbował?? ”

Odpowiedź jest prosta: robiłem DAC’e na BB bez stopni lampowych (niestety nie moja dziedzina) i wiem jak grają a jak bez nich. Lampy załatwiają w LG zarówno I/U jak i ewentualne filtry ( no chyba że ich nie ma czego nie wiem, ale na wyjściu jest trioda 6N30-EB ). Jeśli układ nie posiada Low pass filter to ok., ale jeśli takowe są to coś jest nie tak bo na balans musiał zostać zastosowany jakiś prosty symetryzator- wniosek wysnuty na podstawie artykułu. Wiem ile by był wart bo sam się ty zajmuje zresztą zajrzyjcie na mój wątek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To że w Skandynawii robi furorę to jest fakt o czym poinformował mnie przedstawiciele sklepu w którym odbyła się prezentacja. Jeśli ktoś chce kupić nie czarujmy się proste DIY za kupę kasy to polecam AA no problemo jego wybór. Podziwiam, pana autora artykułu przytoczonego przeze mnie w linku powyżej. Ciekaw jestem czy za ten artykuł dostał LG na własność :P.

Ukryta Zawartość

Thorax:

Ano widzisz - to jest rzeczowa wypowiedź i nie będę z nią polemizował bo na pewno mam w tym mniejsze doświadczenie niż Ty, natomiast przed wydaniem ostatecznego werdyktu lepiej byłoby jednak znać dokładną konstrukcję DAC'ów LG.

Tomek:

Słuchaj zapoznaj się po prostu kiedyś przy jakiejś okazji z brzmieniem urządzenia i wtedy ocenisz sobie sam jaki efekt uzyskał konstruktor LG.

felix

jak narazie,to od sluchajacych LG nie uslyszalem,ze jest to zelazny faworyt,bo albo ma poluzowany bas,a to przegrywa z MF.

nie chce mi sie wierzyc ze to taka miernota(chodzi o jego budowe),dlatego draze ten watek,bo moze w koncu ktos go solidnie przetestuje.no i zakladam,ze zagra w roznych systemach.

chetnie bym go posluchal kiedys w swoim systemie,chodz nie wroze mu sukcesu,a i jego forma jest bardzo niepraktyczna.

Ukryta Zawartość

Nawet AA znalazł się w galerii DIY:))))))))))

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Tomku, nie dziw się, że twoje wpisy można odbierać co najmniej z wątpliwościami. Napisałeś:

"jak narazie, to od sluchajacych LG nie uslyszalem,ze jest to zelazny faworyt, bo albo ma poluzowany bas, a to przegrywa z MF"

I z tego powodu wszcząłeś tę karczemną awanturę? Na (lekko) poluzowany bas wskazano w porównaniu z podobnie kosztującym Mikado i znacznie droższym systemem dCS, uchodzącym za najlepszy odtwarzacz na swiecie. Za to recenzent wskazał na inne zalety LG w stosunku do wymienionych odtwarzaczy i umieścił go wśród kilku najlepszych odtwarzaczy, jakie słyszał. Rozumiem, że ciebie to nie zadowala. Każdy przedmiot, na którym oprzesz oko, musi być najlepszy na świecie, a nie na przykład drugi. W przeciwnym wypadku, jako osoba niezwykle czysta moralnie, musisz zaprotestować. Można w takim razie wiedzieć, jaki masz na przykład samochód?

Z kolei porównanie do MF (swoją drogą, gdzie było napisane, że przegrywa?) dotyczyło nie LG, tylko Lektora IV. Jak można w ten sposób udawać, że się cytuje? Nie rozumiem, gdzie podziało się takie zjawisko, jak lojalność dyskusji? Czy jeśli chce się koniecznie komuś przyłożyć, trzeba koniecznie poniżać się poprzez manipulacje cytatami?

I jeszcze problem ogólny. Otóż jeżeli mam, jako recenzent, opisywać szczegółowo, w konkretnym kontekście, dźwięk testowanego urządzenia, a potem czytelnik jest w stanie zrozumieć z tego jedno zdanie oznajmujące, to dla kogo u diabła pisze się recenzje? Ja z założenia dla analfabetów nie piszę, stąd muszę przyjąć, że takie jak twoje traktowanie recenzji wynika ze złej woli. W przeciwnym wypadku cała moja (i innych) praca jako recenzenta nie miałaby najmniejszego sensu.

zrecznie omijasz niewygodne tematy.

moze wiesz cos o braku znakow B,lub CE?

posiadam kilka aut,ale lubie np. Nissana QUESTA,Chevi Astro,Audi A6 2.7Biturbo4X4

na reszte odpowiem w domu po wglodzie do artykulu.ale cos mi sie wydaje ,ze znowu sciemniasz.

• Redaktorzy

Nie, tomku, ja napisałem w konkretnej sprawie, a ty mi odpowiadasz pytaniem na pytanie. Mało mnie to jednak interesuje, nie spodziewałem się szczegółowych wyjaśnień z powoływaniem się na trudne dzieciństwo spędzone wśród osób dopuszczających moralność relatywistyczną. Do manipulacji cytatami przyznawać się nie musiałeś, bo są widoczne same przez się. Tak więc wszystko w normie. EOT.

ciekawy jestem jak sie okresla pismaka,ktory zarzuca czytelnikowi,ze nieuczciwie cytuje slowa innego pismaka?

a do tego zarzuca nieprawde?

czy ktos z forumowiczow ma na to jakies okreslenie?

jozwa ,napraw te gafe,przeprosiny niekonieczne,bo nie jestem na to wrazliwy,a do tego jestem juz mezczyzna,wiec nie rusza mnie to.

ratuj swoja wiarygodnosc.

Zbig

jaki blad zauwazyles w nazwie Audio Research?skoro zarzucasz mi bledna pisownie.

jozwa

zrobilem fotke tych fragmentow testu,gdzie w/g Ciebie jest mowa o L IV.

moim zdaniem pisza tam o LG.

jak skompresuje zdjecie ,dodam do wpisu.

a Tobie proponuje uwazniej czytac.

jak chcesz poznac moja opinie,na tematy o ktore pytales,to wysil sie laskawie,i racz przeczytac moje wpisy w tym watku.

to o co pytasz,bylo juz poruszane.

jozwa maryn

Mam złe wiadomości dla wielu forumowiczów,jeśli budżet mi pozwoli zachęcony opiniami kolegów

powrócę w 2005 do pomysłu meczu LG vs Gryphon Mikado.

Ostatni jest bardzo wysoko oceniany przez znany mi autorytet nawet w odniesieniu do Wadii.

Chciałbym wybrać to źródło które dostarczy mi lepszego dźwięku.

Właściciele obu marek w Polsce to niezwykle kulturalne i przyjazne audiofilom osoby, więc będzie niezła uczta

na która zaproszę przyjaciół obu brendów.

Jeśli ktoś mnie uprzedzi to proszę o informacje lub zaproszenie,obiecuję zabrać z sobą kilka dobrych płyt.

Mieisce odsłuchu dowolne, od świnoujścia do Ustrzyk Górnych.

Pozdrawiam,

Maniakaudio.

Ps.Doceń wartość swoich opinii,nie dyskutuj z każdym,nie warto. Acha po tym meczu Lektor IV będzie do sprzedaży.

Pitdog,

Mam w zasięgu DP67 i ustawiam się w styczniu do meczu z LIV.

Jeśli masz dostępne coś z wyższej półki DP to dawaj i wprosimy się na mecz z L.G. do Pana Waszczyszyna.

Wiem że nie ma kompleksów swojegoźrodła więc pewnie nas przyjmie,zapraszam.

Frank,

Zaczynam z dolnej półki,przeczytaj mój tekst do Tomka7776 z dnia 18.12.2004 godz.19.14.

Szukam najlepszego żródła do 50K,kto wypożyczy mi je do testu bo nie znam nazwy i adresu oficjalnego

importera.

Czy możesz pómoc w załatwieniu odpowiedniego źródła do tej pary?

Contour 3.3 to nie ta liga cenowo/jakościowa chyba. Możliwości takch kolumienek kończą się chyba znacznie wcześniej niż tak szacownych klocków współtowarzyszących. To tylko tak do testu czy ktoś chce polepszyć brzmienie systemu ? Jeśli to drugie to powodzenia życzę :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.