Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo tx nr-626 problem z polaczeniem

Walek77

Rekomendowane odpowiedzi

Zwariowal mi amplituner... Nie widzi polaczenia z internetem... caly czas swieci mu sie ikonka WIFI nawet jak go przelacze na kabel (a tak nie bylo) na kablu znowu przy ustawianiach fabrycznych pisze ze brak podlaczenia do internetu a wczesniej na tym kablu mial internet(przepialem pod konsole czy medera i normalnie dostaje polaczenie) tak samo WIFI nie ma internetu...

Dodatkowo mam problem z obrazem raz na 50 min straci na sekunde obraz....

jakies pomysly ? czy oddac dziada na servis ?

https://www.audiostereo.pl/topic/117842-onkyo-tx-nr-626-problem-z-polaczeniem/

To dosyć typowe problemy w tym modelu, szczególnie hdmi.

Z netem to może też być coś z winy routera, jego też zresetuj, a jeżeli dawno go nie ruszałeś to nawet od nowa pustawiaj.

To dosyć typowe problemy w tym modelu, szczególnie hdmi.

Z netem to może też być coś z winy routera, jego też zresetuj, a jeżeli dawno go nie ruszałeś to nawet od nowa pustawiaj.

Jezeli typowe to w czym problem z hdmi?? Bo serwis twierdzi, ze dla nich to novum i nigdy nie słyszeli. Mam podobny problem, ze po włączeniu projka i ampa jezeli był ustawiony np. na DVD to obraz cały czas miga i miga rowniez napis HDMI na wyswietlaczu ampa. Dopiero przełączenie z DVD na np. TV i z powrotem powoduje ze obraz przestaje migać i jest ok......

Miałem na myśli ogólne problemy z modułem HDMI w tych modelach, najczęściej właśnie obraz nie "wskakuje" albo są takie rzeczy jak piszesz. (Na tym forum troche o tym było)

Doświadczenie bezpośrednie z problemem miałem w modelu TX-NR525 gdzie nie dało się uzyskać obrazu na projektorze, na trzech egzemplarzach było to samo, klient wymienił na jakąś Yamahe i spokój, ale nie wiem czy to była wadliwa seria czy poprostu urządzenia się nie dogadywały bo nie, czasem tak po prostu jest...

...niestety mam wrażenie że ostatnio coraz cześciej, najgorzej jest z różnymi dekoderami i najtańszymi odtwarzaczami, ale jak wszystko ma być małe i tanie to przy okazji jeszcze jest g**wniane.

Serwisy zawsze mogą mówić że pierwsze słyszą,bo co im tam zależy, czasem ktoś machnie ręką, raczej wolą mieć mniej roboty niż więcej ;) Poza tym pewnie wiele takich niedoróbek nie da się w ogóle naprawić bez wymiany połowy urządzenia ;) W każdym razie problem "jakośći" w Onkyo jest, z jakiejś przyczyny skrócili też niedawno okres gwarancji.... przypadek ? ;>

Na pewno nie ma sensu szybko się poddawać i od razu lecieć do serwisu...

Warto najpierw wszystko posprawdzać...

Zrobić resety, aktualizacje, pozamieniać kable...

Powyłączać i unikać opcji typu "hdmi control" czy "ARC"..

Zobaczyć czy np. po podłączeniu innego odtwarzacza jest podobnie...

Przedewszystkim unikać Samsunga i Dekoderów Polsatu ;)

• 1 rok później...

U mnie w 616 najpierw zdechła sieciówka a za kilka dni obraz. To jest własnie typowa usterka onkyo - wszystko jest na jednej płytce. Ampli było po gwarancji ale kazali wysłać i naprawili gratis. Nawet paragonu nie miałem.

• 1 miesiąc później...

Na zagramanicznych forach znalazłem dużo ludzi z takim problemem, znajomy na 609mial identycznie no i gość w serwisie jakiś mało zdziwiony był. Ja go zagaduje o koszty bo ampli już stare a ten mówi żeby się na zapas nie martwić i że będzie dobrze i jak obejrzą sprzęt to dadzą znać ile. Nie dali odesłał zrobiony.

• 4 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.