Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo TX-NR807 brak mocy:)

hank

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wytrzymałem i wstałem rano zeby sprawdzic co napisła kolega malikali i faktycznie zniekształcenia równiez wystepują w głośnikach średnio tonowych

Po tym mam 100% pewności, że przesterowany jest wzmacniacz kolumny masz dobre :)) Dlaczego? Kiedy wzmacniacz zaczyna obcinać wierzchołki sinusoidy słychać to całym pasmie, głośnik średnio i wysokotonowy są zabezpieczone zwrotnicą, co nie pozwala im się nadmiernie wychylać, więc nie mogą charczeć z winy nadmiernie pracujących membran.

Oblivion ma fajny dzwiek.film tez nie jest zly.kojarze ta scene ...

Co jest wazne sadze - przy glosnym ogladaniu trzeba zredukowac basy.jezeli przy sredniej glosnosci dany poziom basu brzmi dobrze to przy wysokim poziomie dzwieku trzeba basy zredukowac.sprawdz bo chyba w tym tkwi twoj problem...

Co do koncowki.jest przydatna.sam uzywam.ale tak czy inacze- z koncowka czy bez musisz zmniejszyc bas przy wysokim poziomie glosnosci

Rowniez- zmniejszysz bas, podglosnisz a na wysokim poziomie glosnosci rowniez bedzie bardzo dobry...

Lub jezeli masz wlaczona opcje podbijania dzwieku..dynamic volume lub dynamic equali..lub nie wiem jak to sie u onkyo nazywa

To na wysokim poziomie dzwieku musza byc one wylaczone...

jezeli masz wlaczona opcje podbijania dzwieku..dynamic volume lub dynamic equali..lub nie wiem jak to sie u onkyo nazywa

To na wysokim poziomie dzwieku musza byc one wylaczone...

Mam wyłączone,ale dzięki za wskazówki.

Kup pod fronty jakiś w miarę przyzwoity używany wzmacniacz, coś lepszego na 2 parach tranów. Jeśli będzie miał katalogowo 80-100W to już da radę napędzić bas w twoich kolumnach. Jak będzie miał DF 80-120 to tez już ładnie usłyszysz w tych basach szczegół. W 500pln się zmieścisz.

Jakiś Grundig V3, V4 (ostatnio nawet ktoś sprzedawał, ale nie śledziłem losów aukcji), yamaha 7xx itp. Te twoje Cantony (wg cioci wiki) mają 94dB w 4R, więc na pewno da radę. Ale dobry wzmak nie zmienia faktu że jeśli lubisz wiatr w nogawkach, to głośniki mogą nie wyrabiać.

Swoją stroną żeby sub miał szanse uzupełnienia tych cantonów, to musi to być niezły potwór.

• 1 miesiąc później...

Po tym mam 100% pewności, że przesterowany jest wzmacniacz kolumny masz dobre :)) Dlaczego? Kiedy wzmacniacz zaczyna obcinać wierzchołki sinusoidy słychać to całym pasmie, głośnik średnio i wysokotonowy są zabezpieczone zwrotnicą, co nie pozwala im się nadmiernie wychylać, więc nie mogą charczeć z winy nadmiernie pracujących membran.

Witam ponownie.

Do końca nie byłem zadowolony z suba i dalej brakowało mi pełnego pasma z frontów wiec zdecydowałem się jednak na końcówkę.Wybór padł na ROTELA 980BX.

To był strzał w dziesiątkę:)

Onkyo odetchnęło z ulgą po podłączeniu rotela ,cantony zaczęły grac pełna piersią bas piękny żadnego przesterowania itp.Cały zestaw dostał kopa.

Sub poszedł w odstawkę,taka konfiguracja duuuuużo bardziej mi odpowiada.

Dziekuje wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.