Skocz do zawartości
IGNORED

Stream Magic 6 + ps3

piorasz

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele było tematów w sprawie jakości muzyki z ps3 + DAC. Postanowiłem więc napisać o moich wrażeniach odsłuchowych.

Mój system to:

Wzmacniacz Cambridge Audio Azur 351 A , kolumny Wharfedale Daimond 10.7, Cambridge Stream Magic 6 , ps3. Kable głośnikowe oraz IC RCA firmy Wireworld.

Ps3 podłączone do Stream Magic 6 przez kabel optyczny oraz bezpośrednio do wzmacniacza przez RCA.

Jak wiadomo Stream Magic 6 ma wbudowany DAC bardzo zachwalany w recenzjach oraz na forach.

No i teraz włączam muzykę przez ps3 (np z youtube). Klikam co jakiś czas w źródła we wzmacniaczu (SM6/bezpośrednio RCA) i co.....? Nic. Poprostu nic !!! Żadnej różnicy! A miało być tak fajnie. DAC za ponad 2 tys. do kosza ? Na szczęście to tez streamer więc przyda się do czego innego. Owy SM6 ma też barze zachwalane 3 filtry, które miały po ich przełączaniu rzucać na kolana brzmieniowo. A tym czasem ? Tymczasem klikam jak idiotą w te filtry o nic. Żadnych różnic. Na pewno głuchy nie jestem. Zawiodłem się trochę. ..

Mam nadzieje ze temat się rozwinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/117882-stream-magic-6-ps3/

nie odnoszę się tu w żaden sposób do jakości sprzętów czy możliwości brzmieniowych tego konkretnego daca. mam na mysli ze wielu ludzi nie odróżnia od siebie poszczególnych klocków. mam znajomych oblatanych w sprzecie gitarowym ktorzy przychodzą do mnie posłuchać muzyki i nie odróżniają między sobą oczywistych dla mnie róznić. dla nich kupowanie gratów audio to wywalanie kasy w błoto. dlatego uważam że to hobby nie dla każdego. nie chce wszczynać awantury ale mam tu na myśli również tych którzy są na forum a trudno im rozróżnić między sobą kable głośnikowe

Owy SM6 ma też barze zachwalane 3 filtry, które miały po ich przełączaniu rzucać na kolana brzmieniowo.

Nie wiem gdzie to wyczytałeś-ale wszystkie recenzje-łącznie z zagranicznymi,mówiły że te filtry "słychać",-ale na granicy percepcji ;) ,ale popróbować można.

Pocieszę cię- że na sporo lepszych i droższych zestawach (kolumny+wzmak) próbowaliśmy te filtry i tak jak w recenzji-"na granicy percepcji".

Może na słuchawkach prędzej min zmiany bu się wychwyciło-ale nie sprawdzaliśmy.

To nie filtr typu(loudness) ;) a szkoda. ;)

No i teraz włączam muzykę przez ps3 (np z youtube)

A tu to pojechałeś-:)........z tym you....

No i teraz włączam muzykę przez ps3 (np z youtube). Klikam co jakiś czas w źródła we wzmacniaczu (SM6/bezpośrednio RCA) i co.....? Nic. Poprostu nic !!! Żadnej różnicy!

Nie przejmuj się, robiłem takie same próby z DVD za 200 zł i też nie było różnicy jak puszczałem sygnał przez SM6. Podobnie jak Ty byłem na tyle głupi, że podzieliłem się ta informacją na forum i pojawiły się zarzuty, że mam słaby sprzęt, ale że okazało się, że słaby nie jest, to stwierdzono, że pewnie źle skonfigurowany:) A te filtry to nawet na poziomie percepcji nie wnoszą zmian:)

Ostatecznie rozstałem się z SM6, ale przede wszystkim przez aplikację, która de facto uniemożliwiała korzystanie z zasobów zgromadzonych na NAS:)

, robiłem takie same próby z DVD za 200 zł i też nie było różnicy jak puszczałem sygnał przez SM6

Sprecyzuj to podłączanie(co z czym i jak),markę kabli możesz ominąć-:)-bo może ja nie rozumiem.Mimo że jeszcze nic dzisiaj nie piłem.

Że co?! Mam nadzieję, że ten wątek to jakiś żart. Czy jednak Ty na poważnie piszesz o porównywaniu źródeł cyfrowych na podstawie brzmienia plików z YouTube?

Pomijając już youtuba, w Twoim zestawie najbardziej fatalnym filtrem dla muzyki są kolumny, potem wzmacniacz, na końcu dopiero źródło. Zacznij zatem od kolumn, a na końcu dopiero próbuj porównywać cyfrowe źródła.

Ja przed decyzją o zakupie miałem do porównania kilka klocków (DVD Pioneer, BD Panasonic, CD Marantz i Philips, DAC Beresford po coaxialu i po optyku). SM6 wyróżniał się spośród nich na plus rozdzielczością, dynamiką, wielkością pozornych źródeł, swobodnym wglądem w brzmienie (ten tzw plankton) i ogólną "łatwością słuchania" i kulturą brzmienia. Gdybym nie słyszał różnic, odesłałbym klocek do sprzedawcy - przy zakupach przez internet zawsze można to zrobić. Sprzedaj SM6 i dołóż tę kasę do kolumn i wzmacniacza.

Zwróć uwagę jakie słabe masz kolumny i wzmacniacz. Po inwestować tyle kasy w źródło do takiego dziadostwa.

Panowie,proszę rozwinąć trochę,bo to zmienia trochę cały mój pogląd na audio:-) Do tej pory,mówiło się,że 2000zł za element,to minimum za budżetowe audio o przyzwoitym dźwięku. Czy chodzi tu o konkretny ,właśnie ten model wzmacniacza i kolumn,czy to minimum znacznie teraz wzrosło?

Panowie,proszę rozwinąć trochę,bo to zmienia trochę cały mój pogląd na audio:-) Do tej pory,mówiło się,że 2000zł za element,to minimum za budżetowe audio o przyzwoitym dźwięku. Czy chodzi tu o konkretny ,właśnie ten model wzmacniacza i kolumn,czy to minimum znacznie teraz wzrosło?

Pieniądze nie grają,ale za 2000 tyś(cały system) to też nie jest rewelacja.

Może tak być-że 5-7 tyś,zagra zajebiście.

A może być tak-że 40 tyś i nie zagra.

Pomieszczenie(kubatura) i akustyka jego to tak min 50% sukcesu.

Potem kolumny(według gustu) i za 3 tyś (nowe) lux zagrają odpowiedni repertuar,np mi bardo spodobały się ostatnio RLS CALISTO 4-ale w jakimś 15m2 pokoju-,pewnie że wybuchów nie było,ale było bardzo przyjemnie.

Ale i pokoik przytulny-nie łyse lotnisko-łyse ściany-i kupę szkła.-sporo miękkich powierzchni,dużo kwiatów,firany,grube zasłony-i sporo klamotów w pokoju.

Odpiszę wieczorkiem jak wrócę do domu. Będzie jazda.

Ciekawostki:

'Piotr_57210' 11.01.2015 - 14:00

Witam.Jestem tu nowy i od kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem SM 6 v1.

Do zakupu zainspirowało mnie to forum, które czytam od samego początku powstania tego wątku.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony ze sprzętu.

Ze swojej strony polecam gorąco płytę z HDTRACKS: Paquito D'Rivera - Portraits of Cuba (Chesky.1996) 24-96.

Słuchając tego można naprawdę poczuć co to urządzenie potrafi.

'Piotr_57210' 21.12.2014 - 16:26

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gorąco polecam

Napisz trochę jak u Ciebie spisywał się Dacmagic 100 z PS3.

Ukryta Zawartość

Ciekawostki:

Do zakupu zainspirowało mnie to forum, które czytam od samego początku powstania tego wątku.

Żadna nowość-pierwszy zachwyt,i dobrze zrealizowany materiał na płycie-a to jest najważniejsze.(materiał na płycie)

A potem you....-i "piz..a" ;)

Ze swojej strony polecam gorąco płytę z HDTRACKS: Paquito D'Rivera - Portraits of Cuba (Chesky.1996) 24-96.

Widzę, że zrobiła się mała burza z tematu. Cieszy mnie to.Więc po kolei.

Zwróć uwagę jakie słabe masz kolumny i wzmacniacz. Po inwestować tyle kasy w źródło do takiego dziadostwa.

Może mój sprzęt nie jest Hi End ale na taki mnie na razie stać. Wybierając te klocki sugerowałem się w dużej mierze tym forum - czyli zasada "najpierw posłuchaj potem kup". Więc poleciałem do Saturna ( pewnie znów ktoś wybuchnie z krytyką) bo tam (w Gliwicach) jest możliwość odsłuchu kilkunastu zestawów klikając pilotem w czasie rzeczywistym. Po za tym na kolumny miałem budżet 2,5 tys. Najpierw trafiło na Daimond 10.6 ale po 3 tyg oddałem je i zamieniłem na Daimond 10.7. Do dziś nie żałuję (mówimy cały czas o tym przedziale cenowym). A wzmacniacz wziąłem bez odsłuchu i myślę że to był dobry wybór. Dlaczego ? Mieszkam w bloku. Nie słucham zbyt głośno (1/5 potencjometra na wzmacniaczu to max) i dlatego myślę, że wybór był dobry. Głośniki + ten wzmacniacz grają naprawdę zadowalająco. Dlaczego tylko zadowalająco ? Moje preferencje muzyczne to: jazz, blues, alternatywa oraz takie kapele jak: Pink Ployd, Dead Can Dance, Yello, Dire Straits oraz wiele innych. Płyty wymienionych wyżej zespołów grają na moim systemie naprawdę super (szczególnie Yello i Dire Straids) i nie wyobrażam sobie że może być o wiele lepiej. Problem pojawia się z metalem. Metalica nie brzmi za dobrze - wszystko się jakoś gubi i rozmywa. Na szczęście metalu nie słucha za dużo.

nie odnoszę się tu w żaden sposób do jakości sprzętów czy możliwości brzmieniowych tego konkretnego daca. mam na mysli ze wielu ludzi nie odróżnia od siebie poszczególnych klocków. mam znajomych oblatanych w sprzecie gitarowym ktorzy przychodzą do mnie posłuchać muzyki i nie odróżniają między sobą oczywistych dla mnie róznić. dla nich kupowanie gratów audio to wywalanie kasy w błoto. dlatego uważam że to hobby nie dla każdego. nie chce wszczynać awantury ale mam tu na myśli również tych którzy są na forum a trudno im rozróżnić między sobą kable głośnikowe

Ja jednak myślę że nie mam problemów ze słuchem.

Nie wiem gdzie to wyczytałeś-ale wszystkie recenzje-łącznie z zagranicznymi,mówiły że te filtry "słychać",-ale na granicy percepcji ;) ,ale popróbować można.

Pocieszę cię- że na sporo lepszych i droższych zestawach (kolumny+wzmak) próbowaliśmy te filtry i tak jak w recenzji-"na granicy percepcji".

Może na słuchawkach prędzej min zmiany bu się wychwyciło-ale nie sprawdzaliśmy.

To nie filtr typu(loudness) ;) a szkoda. ;)

A ja raz już prawie słyszałem różnice. Miałem wtedy wypite 0.7 whisky. Podczas słuchania Private Invastigation Dire Straits żona rozbiła szklankę w kuchni a ja głupi myślałem, że usłyszałem jakieś nowe dzwięki :D

Spodziewałeś się że dobry DAC zrobi Ci cuda z byle czego ?

Kupowanie SM6 i słuchanie muzyki z youtube to jakiś żart .

Po optyku też nie gra dobrze . Tyle razy o tym było ...

Stream Magic 6 kupiłem nie tylko dla DAC-a. Głównie chodziło mi i słuchanie po DLNA.

Co do Youtube. Hmm. Z tego mógłby się zrobić nowy temat. Ale powiem w skrócie, że słucham wiele koncertów właśnie z youtube i powiem , że wszystko zależy od realizacji. Jest wiele muzycznych realizacji muzycznych na płytach CD źle nagranych i jest wiele realizacji dobrze nagranych, że grają dobrze nawet po kompresji do MP3 , AAC na youtube.

Że co?! Mam nadzieję, że ten wątek to jakiś żart. Czy jednak Ty na poważnie piszesz o porównywaniu źródeł cyfrowych na podstawie brzmienia plików z YouTube?

j/w

Te kolumny nawet w klasie budżetowej grają bardzo przeciętnie.

Sądzę że Dac i za 20 tys nie poprawiłby brzmienia tego zestawu.

Te kolumny nawet w klasie budżetowej grają bardzo przeciętnie.

Sądzę że Dac i za 20 tys nie poprawiłby brzmienia tego zestawu.

Jestem pewien, że nie słuchałes tych kolumn + CA 351A ( a nawet samych kolumn).

Potem kolumny(według gustu) i za 3 tyś (nowe) lux zagrają odpowiedni repertuar,

No i własnie. Repertuar.

Ciekawostki:

'Piotr_57210' 21.12.2014 - 16:26

Ukryta Zawartość

Gorąco polecam

Napisz trochę jak u Ciebie spisywał się Dacmagic 100 z PS3.

Tak samo jak SM6 czyli nijak.

Reansumując:

Ja jestem obecnie bardzo zadowolony z mojego systemu co nie oznacza, że w miarę przypływu gotówki nie będę robił zmian.

Temat miał być przestrogą dla tych, którzy myślą że jak kupią DAC-a za ok 2 tyś to uzyskają coś lepszego. Ja nie uzyskałem jesli chodzi o połączenie z ps3 i CD (jakiś tam kedyś próbowałem). Systemu głównie używam do słuchania przez DLNA oraz przez USB + PC. (USB+PC+ ASIO jest naprawdę rewelacja)

Niedowiarków, że brzmi to ładnie zapraszam na odsłuch do mnie do Katowic.

Ukryta Zawartość

Napisałem Dawidowi ,-jak dobrze pamiętam( octagon) żeby napisał połączenie-bo to samo klikał.

Albo ja nie kumam(a już się napiłem) albo podłączenie pod RCA we wzmacniaczu SM6 jako zródło,a przed sm6 jakiś napęd(po coax lub optyk),-i opcja do porównania-pod drugie wejście liniowe we wzmacniaczu ;) jak się człowiek napije to tłumaczyć mu trzeba ;) jakiś tam klamot,...i różnic nie było ? Tak mam to rozumieć?

Napisałem Dawidowi ,-jak dobrze pamiętam( octagon) żeby napisał połączenie-bo to samo klikał.

Albo ja nie kumam(a już się napiłem) albo podłączenie pod RCA we wzmacniaczu SM6 jako zródło,a przed sm6 jakiś napęd(po coax lub optyk),-i opcja do porównania-pod drugie wejście liniowe we wzmacniaczu ;) jak się człowiek napije to tłumaczyć mu trzeba ;) jakiś tam klamot,...i różnic nie było ? Tak mam to rozumieć?

Tyle że ja nie kumam co ty w ogóle napisałeś ale ja też się już napiłem :D

To się dogadamy"dwóch po drinku" gada lepiej ,jak jeden trzezwy a drugi podpity. ;)

Transport-czyli np PS3,podłączone do SM6,następnie po RCA do wzmacniacza np w AUX.

Opcja druga do porównania-jakieś CD ,do wzmaka po RCA w wejście liniowe CD ;)

I teraz próba-dwie płytki takie same-puszczamy-i przełączamy między AUX i CD we wzmacniaczu-i szukamy różnicy -TAK ? bo "kur..a jaśniej dzisiaj już nie mogę ;)

Nie tak. Z PS3 wypuściłem dwa rodzaje kabli.RCA bezpośrednio do wzmacniacza oraz optical do SM6 a z niego do wzmacniacza. Z PS3 leci muza i ja tylko przełączam we wzmacniaczu RCA lub SM6.

Stream Magic 6 kupiłem nie tylko dla DAC-a. Głównie chodziło mi i słuchanie po DLNA.

Co do Youtube. Hmm. Z tego mógłby się zrobić nowy temat. Ale powiem w skrócie, że słucham wiele koncertów właśnie z youtube i powiem , że wszystko zależy od realizacji. Jest wiele muzycznych realizacji muzycznych na płytach CD źle nagranych i jest wiele realizacji dobrze nagranych, że grają dobrze nawet po kompresji do MP3 , AAC na youtube.

Trzeba było doczytać że SM6 gra dobrze ale po coaxie z dobrym napedem albo po USB .

Nie kupuje się też takiego urządzenia żeby usłyszeć / poprawić różnice na skompresowanym stratnie sygnale .

Ale już o tym wiesz ;)

Trzeba było doczytać że SM6 gra dobrze ale po coaxie z dobrym napedem albo po USB .

Próbowałem po coaxie podłączyć Pioneer DV600 av i też nie było róznicy. Wiem , że to nie jest idealny napęd dlatego chciałem go przepuścić przez DAC-a. Z drugiej strony jeśli (jak piszesz) podłączyłbym jakiś dobry napęd do systemu to po co mu SM6 ( DAC) ? Przecież dobry napęd będzie miał dobry przetwornik cyfrowo analogowy (DAC) już sam w sobie. Coś tu kręcisz muda44.

Płyty wymienionych wyżej zespołów grają na moim systemie naprawdę super (szczególnie Yello i Dire Straids) i nie wyobrażam sobie że może być o wiele lepiej. Problem pojawia się z metalem. Metalica nie brzmi za dobrze - wszystko się jakoś gubi i rozmywa.

Wierz mi, że na systemie, na którym Metallica zabrzmi dobrze, również Dire Straits zabrzmi jeszcze o wiele lepiej :)

Temat miał być przestrogą dla tych, którzy myślą że jak kupią DAC-a za ok 2 tyś to uzyskają coś lepszego.

Cóż, przynajmniej stał się przestrogą dla tych, którzy myślą, że gdy podłączą DAC za ok. 2 tys. do PS3 po optyku to uzyskają coś lepszego na kolumnach za ok. 2,5 tys.

W takim razie przeznaczyłeś na ten zakup zbyt wiele pieniędzy. Gdybyś wcześniej chciał się poradzić, zapewne większość forumowiczów odradziłaby Ci zakup SM6 do tego systemu.

P.S. czy po wypiciu 0,7 whisky w ogóle jeszcze się coś słyszy?

Cóż, przynajmniej stał się przestrogą dla tych, którzy myślą, że gdy podłączą DAC za ok. 2 tys. do PS3 po optyku to uzyskają coś lepszego na kolumnach za ok. 2,5 tys.

A coś Ty się tak uparł na te kolumny za 2,5 tyś ? Słuchałeś ich w ogóle ? A z tym wzmacniaczem i u mnie na 20m2 słuchałeś ?

Bez urazy dla nikogo na tym forum ale gdy ja słuchałem "The dark side of the moon" lub "The Wall" to wielu z Was jeszcze nawet brzuszku u mamy nie było. Jestem naprawdę pełen podziwu dla osób , które "słyszą" ponadprzeciętnie ale nikt mi nie powie, że różnicę w moich testach usłyszę dopiero jak kupię kolumny za 5 tysi czy tam za 10 tysi. Gdyby ten DAC naprawdę coś dawał to byłaby choćby minimalna różnica.

Gdyby ten DAC naprawdę coś dawał to byłaby choćby minimalna różnica.

Może jutro ci napiszę ,jak możesz sprawdzić czy jednak gra trochę lepiej jak słabsze zródło.(o ile da się to wysłuchać na tych kolumnach-) bo ich nie znam po prostu.

Dzisiaj już odpadam. ;)

Z drugiej strony jeśli (jak piszesz) podłączyłbym jakiś dobry napęd do systemu to po co mu SM6 ( DAC) ? Przecież dobry napęd będzie miał dobry przetwornik cyfrowo analogowy (DAC) już sam w sobie.

A tak też bywa-nikt nie mówi że SM6 to taki hi-life ,ale ma jeszcze pre i radio internetowe,i to jest w cenie. ;)

A coś Ty się tak uparł na te kolumny za 2,5 tyś ?

Jak by Ci to powiedzieć ... pierwszą możliwą przyczynę niesłyszenia różnic sam byłeś łaskaw wykluczyć - jesteś pewien, że słuch masz dobry i pozwalałby Ci wychwycić różnicę w brzmieniu. Ja sam różnicę między DVD Pioneera, a SM6 uważam za znaczącą i słyszalną bardzo łatwo. Zakładam zatem, że problem tkwi w kolumnach. Pomijam przy tym kwestie jakości wyjścia cyfrowego w źródle, które też mają znaczenie.

Słuchałeś ich w ogóle ?

Tak się składa, że tych "diamentów" mam okazję słuchać kilka razy w roku w stałym zestawie moich rodziców. Znam dobrze ich możliwości i wiem, że potrafią skutecznie maskować sporą ilość informacji, które łatwo można usłyszeć na innych kolumnach.

Bez urazy dla nikogo na tym forum ale gdy ja słuchałem "The dark side of the moon" lub "The Wall" to wielu z Was jeszcze nawet brzuszku u mamy nie było.

Bez urazy, ale to akurat argument przeciwko twojemu dobremu słyszeniu - wraz z wiekiem sprawność aparatu słuchowego dość szybko maleje.

Jestem naprawdę pełen podziwu dla osób , które "słyszą" ponadprzeciętnie ale nikt mi nie powie, że różnicę w moich testach usłyszę dopiero ...

OK. Niech i tak będzie. Ale skoro "nikt Ci nie powie" to czego oczekujesz od tego forum?

Może jutro ci napiszę ,jak możesz sprawdzić czy jednak gra trochę lepiej jak słabsze zródło.(o ile da się to wysłuchać na tych kolumnach-) bo ich nie znam po prostu.

Trzymam Cię za słowo :)

Bez urazy, ale to akurat argument przeciwko twojemu dobremu słyszeniu - wraz z wiekiem sprawność aparatu słuchowego dość szybko maleje.

Może Ty masz problemy ze słuchem bo za głośno słuchasz muzyki. Ja co 5 lat (potrzebne do zawodu) przechodzę testy słuchowe bez najmniejszych problemów.

@freepio

Nic nie wnosisz do tego wątku od samego początku. Więc jak nie chcesz konkretnie pomóc/doradzić to lepiej w ogóle nie zabieraj głosu.

P.S

Ja się oczywiście nie upieram, że mam super głośniki ale też wiem że nie są takie złe. Proszę nie mylcie Daimond 10.6 z Daimond 10.7 bo to zupełnie inne granie.

Ja nie żałuję ani trochę, że kupiłem SM6. Co do reszty ? Zmienię za jakiś czas.

A tak na marginesie Wszyscy już pewnie doświadczyliście, że jaki sprzęt nie kupicie to za jakiś czas i tak okaże się słabym. Tak to już jest z "Maniakami" :)

Może Ty masz problemy ze słuchem bo za głośno słuchasz muzyki.

To jest możliwe, ale przecież to nie ja pisałem: "Klikam co jakiś czas w źródła we wzmacniaczu (SM6/bezpośrednio RCA) i co.....? Nic. Poprostu nic !!! Żadnej różnicy!"

@freepio

Nic nie wnosisz do tego wątku od samego początku.

Nie zgadzam się. Wnoszę do wątku opis moich własnych doświadczeń z omawianym sprzętem. Po to chyba jest to forum. Niestety moje doświadczenia są odmienne od Twoich, co - nie wiedzieć czemu - stanowi dla Ciebie problem.

Więc jak nie chcesz konkretnie pomóc/doradzić to lepiej w ogóle nie zabieraj głosu.

Przecież zarówno ja jak i inni forumowicze, konkretnie podpowiadamy, że problem może tkwić w pozostałych elementach systemu maskujących wnoszone przez DAC różnice, które są o wiele subtelniejsze niż różnice wnoszone przez kolumny czy wzmacniacz.

Zawsze chętnie pomogę/doradzę - na Twoim na przykład miejscu sprzedałbym zbyt drogi do systemu SM6, zakupił tani streamer/dac do grania po LAN, a zaoszczędzone pieniądze odłożył na wymianę kolumn na jeszcze doskonalsze niż posiadasz teraz.

. Z drugiej strony jeśli (jak piszesz) podłączyłbym jakiś dobry napęd do systemu to po co mu SM6 ( DAC) ? Przecież dobry napęd będzie miał dobry przetwornik cyfrowo analogowy (DAC) już sam w sobie. Coś tu kręcisz muda44.

A co ma przetwornik do jakości napędu ? Wiesz że są same napędy bez przetwornika ?

Kręcę ?

Jestem jednym z pierwszych na forum który kupił tego strumieniowca . Łączyłem go z przeróżnymi napędami i porównywałem z przeróżnymi DACami czy odtwarzaczami które jako nowe kosztowały do 20 000zł . Był też słuchany na kablach XLR za 12500zł i RCA za 16000zł czy zasilających za 6000zł - tak jako ciekawostka .

Męczyłem go na różne sposoby i dlatego pisze że najlepiej gra po coaxie i po USB .

Dobry napęd to choćby Marantz CD52 za 250zł . Kup , podłącz po coaxie i sam oceń .

Poczytaj

Ukryta Zawartość

Ja się oczywiście nie upieram, że mam super głośniki ale też wiem że nie są takie złe. Proszę nie mylcie Daimond 10.6 z Daimond 10.7 bo to zupełnie inne granie.

Nie ma i nie było cudu dobrych kolumn podłogowych w tej cenie . Zjadliwe są STX a dobre podłogówki zaczynają się w cenach około 8000zł . Bardzo dobre dwukrotnie więcej .

Jak kolumny są cienkie to brzmienie upraszczają i przez to nie słychać czegoś co powinieneś usłyszeć bez problemu .

Trzeba było sobie kupić używanego Pioneera N50 albo Denona DNP 720AE a resztę kasy władować w lepsze kolumny i wzmacniacz .

W takim razie przeznaczyłeś na ten zakup zbyt wiele pieniędzy. Gdybyś wcześniej chciał się poradzić, zapewne większość forumowiczów odradziłaby Ci zakup SM6 do tego systemu.

O to właśnie chodzi

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.