Skocz do zawartości
IGNORED

Audioquest Slate-Bedrock-Gibraltar

PMD

Rekomendowane odpowiedzi

Gatekbull, no właśnie sam byłem zdziwiony że on tak marnie wypadł... nastawienie miałem jak najbardziej pozytywne, bo slate mi się podobał (no może poza basem).

Co do różnych systemów to nie powiesz mi że jakiś system mógłby preferować bałagan na górze i brak rozdzielczości. To cechy negatywne niezależnie od systemu. No chyba że to kiepski system i sam nie gra na tyle czysto żeby to miało znaczenie... tylko wtedy po co wydawać 1200 złotych na kabel??

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

No to ja już nie wiem - może ja miałem inną wersję?? Jest na nim napisane LGC + PSC. Na stronce qudioquesta nie ma bedrocka (chcialem porównać z ciekawości), chyba go wycofali z produkcji... Jak będziesz miał okazję to sprawdź tego kimberka!

Misfit => w wielu systemach przy Bedrocku nie było bałaganu na górze i braku rozdzielczośći - wiem bo wiele razy słuchałem - miałem , a teraz powiem ci ciekawostkę Kimbera 8TC mialem blisko rok i trochę muli - ściemnia ;-)

R.D wykazał te ułomności Kimbera, Bedrock tak nie muli.

Tobie po prostu pasuje Kimber, a nie Bedrock.

No to by się zgadzało z tym co napisałem że bedrock ma rozjaśniający charakter. Na kimberze faktycznie jest trochę mniej wysokich tonów, za to ich czystość bez porównania. Red Dawn też ma opinię rozjaśniającego kabla więc chyba po prostu jesteś przyzwyczajony do takiego brzmienia, albo Twój system wymaga rozjaśnienia. Na pewno nie powiedziałbym że kimber muli. Oczywiście pewnie i są jeszcze lepsze kable...

Ponawiam pytanie - jaki przekrój w mm2 ma ten RD?

Tak wiem że taśma. Tylko ze zdjęć ciężko wywnioskować sumaryczny przekrój a producent podaje zamiast przekroju prędkość elektronów ;-)

Pytam z ciekawości bo u mnie kable węższe niż 3-4 mm odchudzają dźwięk, takie mam przynajmniej doświadczenia do tej pory :)

• 6 miesięcy później...

odnawiam trochę wątek

pytanie do Elb'a, słuchaj, będe miał 2x2,8m CV-4 wmoim przypadku mogę to podzielić na dwa czyli mogę mieć 4x140cm i mi to wystarczy jeśli chodzi o długość.. pytanie moje brzmi, czy osobno puszczać żyły na plusa i minusa? czy może osobno w BiWire...

->Matthew,

Jeśli możesz podziel na mniejsze odcinki, miałem niedawno CV-4 w bi-wire (4x3m) oryginalna konfekcja AQ i w porównaniu do pojedyńczych przewodów (rozdzielanie pojedyńczego kabla) jest różnica.

Odnośnie przewagi CV-4 w bi-wire nad pojedyńczym Bedrokiem, rodzielonym do bi-wire to bym jednak polemizował. Lepszy czy gorszy to już będzie zależało od systemu, u mnie bardziej sprawdził się Bedrock, nie męczył przy dłuższym słuchaniu i ma fantastyczny bas (a niech tam, jeśli jest nawet trochę namuchany :-). Natomiast u znajomego Lepiej zagrał CV-4 w bi-wire, potrzeba było rozjaśnić nieco wysokie a basu było tyle ile trzeba. Odłuchy, odsłuchy, odsłuchy ale rozumiem, że czasami trzeba zawierzyć intuicji, sam też tak robię choć znam konsekwencje :-)

Pozdrawiam,

co prawda w CV4 jest lepsza miedź sumarycznie niż w Bedrocki ale Bedrock ma te przewodzący dielektryk i inna konstrukcja...

kiedyś podłączyłem 2x BlackRhodium 300B czy jakoś tak... osobno plkus i minus i grało to bardzo dobrze tylko zmiana kolumn mnie zmusiła do rezygnacji z tej opcji.. także coś jest w takiej konfiguracji.. napewno 2x większa cena heh

• 4 lata później...
  • Użytkownicy+

Słyszał ktoś AQ Mamotha ? A może ktoś ma, chętnie bym wypożyczył do odsłuchu. Napiszcie kilka słów o tym kablu. Ja mam midnighta i jest to świetny kabel, mamoth ma podobną budowę ale więcej żył. Ciekaw jestem różnic i czy warto dopłacać za wyższy model.

Słyszał ktoś AQ Mamotha ? A może ktoś ma, chętnie bym wypożyczył do odsłuchu. Napiszcie kilka słów o tym kablu. Ja mam midnighta i jest to świetny kabel, mamoth ma podobną budowę ale więcej żył. Ciekaw jestem różnic i czy warto dopłacać za wyższy model.

Wyżej od Midnighta były:Cobalt i Forest.Miałem w swoim systemie Midnighta,teraz mam Foresta,zdecydowanie warto dopłacić.Momotha niestety nie znam.

• Użytkownicy+

Wyżej od Midnighta były:Cobalt i Forest.Miałem w swoim systemie Midnighta,teraz mam Foresta,zdecydowanie warto dopłacić.Momotha niestety nie znam.

Hmm, dziwne, Cobalta nie ma w historii :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mammoth, to jednak wyższa półka, a ceny nie są takie złe ok. 300 dolców

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hmm, dziwne, Cobalta nie ma w historii :

Ukryta Zawartość

Mammoth, to jednak wyższa półka, a ceny nie są takie złe ok. 300 dolców

Ukryta Zawartość

Cobalta nie ma,był też Jade,którego też nie ma.To była linia AudioTruth.Nie lekceważyłbym starych kabli AudioTruth,pojawiają się rzadko i mocno trzymają cenę i co najważniejsze nie były podrabiane.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.