Skocz do zawartości
IGNORED

Uwaga na skradziony sprzęt

jaro4444

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych Kolegów. W weekend 1.02.2015 r. miałem włamanie domieszkania we Wrocławiu i skradziono mi wzmacniacz Xindak XA6950V, SACD Marantz SA15S1 srebrny oraz rower Cube Reaktion. Nr seryjne podam jutro. Za każdą konkretną informację o tym sprzęcie lub złodziejach chcących go sprzedać wypłacę nagrodę. Gdyby okazało się, że ktoś niechcący stał się paserem to również możemy rozwiązać tą sprawę.

Kontakt na maila lub tel 602478944

https://www.audiostereo.pl/topic/118049-uwaga-na-skradziony-sprz%C4%99t/

:-/

Mi w zeszlym roku zniknal Marantz 8003, Roksan Caspian (CD i wzmak), 2 Musical Fidelity i Chario Academy Millenium 2... Po ok 4 miesiacach znalazl sie Roksan i Musical Fidelity, jak widac szansa jest.

Powodzenia w poszukiwaniach!

Mnie jak próbowali okraść to policjant powiedział mi że złodzieje zabierają teraz głównie gotówkę, biżuterię i drobną elektronikę - taką którą można schować pod kurtką i odejść. Ale żeby sprzęt stereo ??? Mam wrażenie że to jakiś audiofil . Nie zapraszałeś ostatnio kogoś obcego na odsłuchy ?

A mnie interesuje jeszcze coś innego - ten pan sprzedaje te kolumny już chyba po raz piąty w ciągu ostatnich kilku miesięcy. O co tu chodzi ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ma ich po kilka par ? Ludzie licytują i nie odbierają ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Możliwe ze kończy aukcje przed czasem bo suma go nie zadowala.

Jest mi bardzo przykro że tego typu sytuacje jeszcze mają miejsce. Na allegro byłby spalony. Upłynni to pewnie w jakimś komisie lub lombardzie taniej ale bezpieczniej.

@D4ncer jak się znalazło?

Witam szanownych Kolegów. W weekend 1.02.2015 r. miałem włamanie domieszkania we Wrocławiu i skradziono mi wzmacniacz Xindak XA6950V, SACD Marantz SA15S1 srebrny oraz rower Cube Reaktion. Nr seryjne podam jutro. Za każdą konkretną informację o tym sprzęcie lub złodziejach chcących go sprzedać wypłacę nagrodę. Gdyby okazało się, że ktoś niechcący stał się paserem to również możemy rozwiązać tą sprawę.

Kontakt na maila lub tel 602478944

Witam !

posprawdzaj komisy i lombardy może, gdzieś znajdziesz sprzęt. Tylko nie mów w lombardzie czy komisie o co chodzi bo jak się dowiedzą to wywiozą do innego miasta albo schowają, żeby nie mieć straty.

Witam !

posprawdzaj komisy i lombardy może, gdzieś znajdziesz sprzęt. Tylko nie mów w lombardzie czy komisie o co chodzi bo jak się dowiedzą to wywiozą do innego miasta albo schowają, żeby nie mieć straty.

Jestem ze Słupska i mam znajomego w sieci lombardów, jakbyś podał numery to sprawdzę. Być może złodzieje dojechali do mojego miasta.

pozdrawiam

Nie byli to audiofile bo nie potrafili odkręcić zaciskowych RCA i pocięli mi kable IC nożem. Nikogo nie zapraszałem na odsłuchy.

Nr Marantza SA-15S1 SN: 20050731003551

Nr Xindaka XA-6950V SN: 36778

Ukryta Zawartość

Fotka roweru, który mi też ukradli, oraz noży:

dd4033dc8ca2c464med.jpg

284ae51a963cbf69med.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A mnie interesuje jeszcze coś innego - ten pan sprzedaje te kolumny już chyba po raz piąty w ciągu ostatnich kilku miesięcy. O co tu chodzi ?

Dokładnie. Zobacz, ile chce za nie a ile mu podbito, i na dwie ostatnie osoby które licytowały, są te same, a wygrał ktoś z zerowym przebiegiem. Zwykły cwaniak, który kumplami podbija licytacje:

C...9 (0)

k...n (106)

M...k (39)

e...a (223)

Kolumny te są znowu wystawione (po 2 godzinach). Ciekawe czy płaci prowizje?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

i tak bezpieczniej niż sprzedać za tyle ile się nie chce.

Nie byli to audiofile bo nie potrafili odkręcić zaciskowych RCA i pocięli mi kable IC nożem. Nikogo nie zapraszałem na odsłuchy.

Sąsiedzi oczywiście nic nie widzieli? Że facet wychodzi na rower w środku zimy? I trzyma pod kurtką zestaw stereo?

Dokładnie. Zobacz, ile chce za nie a ile mu podbito, i na dwie ostatnie osoby które licytowały, są te same, a wygrał ktoś z zerowym przebiegiem. Zwykły cwaniak, który kumplami podbija licytacje:

C...9 (0)

k...n (106)

M...k (39)

e...a (223)

Czyli klasyczne lewarowanie z oczekiwaniem czy jakiś frajer się nie wtrąci ...

Ale skurw.......o, bym takich przez łeb i o kolanko, co za świat :/ Mam nadzieje, że się wszystko znajdzie. Piepr......i złodzieje. A sąsiedzi? Jasne, nic nie widzieli, znieczulica...

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

W sumie też tak mogło być, choć nikt po drodzę nie zwrócił uwagi? Szybka akcja, przeca i złodzieje nie głupi... Co za świat...

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Może specjalnie pocięli kable nożem, żeby ich nie podejrzewano w kręgach audiofilów.

Ostatnio na czasie są lewe firmy przewozowe, niby kurierzy ....... nikt na to nie zwraca uwagi.

Trzeba popytać sąsiadów czy nikt nie zauważył takich. Ludzie ma ją w autach kamery, czasami coś ciekawego przez przypadek nagrają

Czyste sk******o, człowiek haruje jak głupi latami na porządny sprzęt a tu taki jeden śmieć i nierób wszystko zgarnia :-(

Zawsze przy kradzieżach elektroniki tną na szybko kable. Czy to telewizor czy sprzęt AGD, nigdy nie odłączają wtyczek, za długo to trwa.

Panowie, dobra rada dla wszystkich - spisujcie numery seryjne.

Na zachodzie popularne też było wydrapywanie kodu pocztowego i numeru domu na sprzęcie ale szkoda drapać po takim Marantzu czy Xindaku.

Pilnuj lokalnych niemiekich stron z ogłoszeniami.

Zawsze przy kradzieżach elektroniki tną na szybko kable. Czy to telewizor czy sprzęt AGD, nigdy nie odłączają wtyczek, za długo to trwa.

Że ich wtedy prąd nie jebnie..... :-)

Fajnie jak w opcji ubezpieczenia mieszkania jest zwrot 100% wartości sprzętu. Człowiek spokojniej wyjeżdża z domu.

Czyli klasyczne lewarowanie z oczekiwaniem czy jakiś frajer się nie wtrąci ...

I gitara. Sprzedający ma już nałożoną blokadę sprzedaży.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.