Skocz do zawartości
IGNORED

Horytnica- rock patriotyczny

sittek

Rekomendowane odpowiedzi

Patriotyzm prowadzi do przemocy. Fizycznej i ideologicznej.

Zespół może się nie podobać, ale ten wniosek wskazuje na spustoszenie w substancji szarej. Pokolenie konformistów czy raczej zwykłych tchórzy?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A może trzeba mieć mało substancji szarej aby uważać przeciwnie. Takie argumenty jak Twoje doprowadziły do śmierci milionów ludzi w przeszłości. skoro według Ciebie to ok - trudno. Poza tym jestem z '76 i niekoniecznie to inne pokolenie niż Ty.

????

Czyli hołdujesz postawie Francji z początku II Wojny Światowej? Bezpiecznie poddać się, podnieść wysoko ręce do góry i z radością czcić Fuhrera? A może czmychnąć za granicę i pozorować wrażenie działania w słusznej sprawie? Niestety w obu przypadkach trupy i tak były, jednakże inaczej wygląda się gdy chce się coś zrobić a nie od razu wystawić swój tyłek. Tak właśnie zabija się tę drogocenną i niezrozumiałą dla wielu młodych ludzi cechę- patriotyzm.

Wkurza mnie postawa asekuracyjna, wycofanie się i czekanie na działania innych. Bo dlaczego ja mam coś zrobić? Przecież mnie to nie dotyczy, interesuje. To samo widzimy w życiu codziennym. Gdy dochodzi na przykład do wypadku drogowego lub innego tragicznego zdarzenia gapiów jest mnóstwo, wielu w tym czasie nagrywa filmiki na swoje debilne telefony. Ale żeby pomóc? To im się w durnych łbach nawet nie mieści, taka idea nie istnieje.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Jako napisał Kolega @Salwa: niech chłopaki śpiewają.

Ja nie mam, póki co - obowiązku słuchać i kupować ich płyt.

Niech grają...

Jak potrafią, choć wierzę że potrafią lepiej. Zwłaszcza w sferze tekstowej.

Patriotyzm w polskim muzycznym wydaniu?

Są tacy, którzy mnie obiją kijami, jak wściekłego psa:-), lecz niestety - wciąż w tekstach - najlepszy jest Jacek Kaczmarski.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.