Skocz do zawartości
IGNORED

Zamiana Sony MHC-GT444 na Microlab Solo 7C lub Solo 9C

zaqwer

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

założyłem konto na tym forum w celu zasięgnięcia rady ekspertów :)

Otóż od paru lat posiadam wieże Sony MHC-GT444, z której jestem dosyć zadowolony natomiast czegoś mi w niej brakuje odkąd w aucie zrobiłem car audio.

Czyli wygłuszyłem drzwi i zamontowałem głośniki ( AudioSystem MX165 plus ) wraz z wzmacniaczem i ... mam wrażenie że ten zestaw gra lepiej jakościowo niż moja wieża.

Co prawda wieża ma dużo większą moc, której tak naprawdę nie wykorzystuję, bo przy 20% głośności (przy najmocniejszym trybie) nie da się słuchać w pokoju 20m2 bo jest za głośno a od basu zaczyna boleć głowa i to przy wyłączonym subwooferze.

Ja osobiście lubię bas ale ta wieża ma go po prostu za dużo.

Moje pytanie czy mimo mniejszej mocy zestaw Microlaba Solo 7c, który cieszy się pozytywnymi opiniami zagra lepiej od tej wieży? Byłby on połączony z komputerem przez DAC fiio d03k.

Nie chciałbym wydać więcej niż 1000zł a interesuje mnie sprzęt nowy.

Pozdrawiam.

Wklejam skan recenzji TAGA TAV-500B

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Quadral Signum 90, Denon DRA-800H

Dzięki kolego za linka.

Przejrzałem ale mam wrażenie że ta recenzja jest mało konstruktywna, np. autor pisze cyt:"Porty bas-refleksu umieszczono z przodu, co umożliwia ustawienie kolumn blisko ściany, bez obawy o podbicia w zakresie basu" - te stwierdzenie jest błędne bo widać że kolumny mają otwory z tyłu.

Mam ochotę je kupić ale boję się rozczarowania.

Jeśli chodzi o Microlaby to obawiam się trochę o jakość bo patrząc na zdjęcia wnętrza kolumny to zalatuje chińszczyzną, nieciekawie to wygląda. No ale najważniejszy jest dźwięk. Budżet na głośniki podniosłem do 1500zł co i tak jest skromnym założeniem ale liczę że znajdę coś satysfakcjonującego.

Nie no jasna sprawa, teraz wszystko robią w Chinach. Co prawda nie wiem jak Taga wygląda w środku, ale już zmieniłem zdanie i zakupię Monitor Audio BR2 (używane) lun MR2(nowe) tylko nie wiem jaki wzmacniacz do 1000zł. Chciałbym kupić Cambridge Audio Azur 540A ale może jakieś propozycje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.